27 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2013 18:00

25-04-2013: Νυχτερινός αγώνας δρόμου Energizer Night Run

Για δεύτερη συνεχή χρονιά , πραγματοποιείται το Σάββατο 27 Απριλίου στις 21.00,  ο 2ος Energizer Night Run. Πρόκειται για τον πιο εντυπωσιακό νυχτερινό αγώνα δρόμου, που γίνεται στο πλαίσιο εταιρικής υπευθυνότητας της Energizer και συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Και φέτος ο αγώνας πραγματοποιείται για να υποστηριχτούν τα Παιδικά Χωριά SOS(www.sos-villages.gr). Ο 1ος αγώνας τον Δεκέμβριο του 2011 έγινε sold out με την συμμετοχή 1500 δρομέων!  Φέτος ο αγώνας θα φιλοξενήσει 3000 δρομείς, οι οποίοι θα φωτίσουν για ακόμη μία χρονιά το κέντρο της Αθήνας!.

Στον Τερματισμό, θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί, σε ένα Super Party με ένα φρέσκο και νεανικό, Pop – Rock συγκρότημα, τους MEGAVAT!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ώρα και τόπος συγκέντρωσης

Η γραμματεία του Energizer Night Run, όπου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία παράδοσης των πακέτων συμμετοχής καθώς και των φακών κεφαλής και των αναμνηστικών t-shirts, θα βρίσκεται απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο, στη συμβολή της οδού Ηρώδου Αττικού με την Λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου και θα λειτουργεί από τις 16:00 έως και τις 20:00.

Διαδικασία παραλαβής πακέτου συμμετοχής

Στη γραμματεία θα υπάρχουν 15 θέσεις εξυπηρέτησης ανάλογα με τον αντίστοιχο αριθμό συμμετοχής (1-200, 201 -400 κ.ο.κ.).Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας που περιλαμβάνει εκτός από τον αριθμό και το chip χρονομέτρησης, παραμάνες και αυτοκόλλητο ταυτοποίησης για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων, είναι απαραίτητη η αναφορά του αριθμού συμμετοχής σας (BIB), ο οποίος και θα σας αποσταλεί στο email* που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας και ένα έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Η λίστα θα δημοσιευθεί και στο www.nightrun.gr ενώ αντίστοιχες λίστες με τα ονόματα των συμμετεχόντων θα υπάρχουν αναρτημένες και στον χώρο της αφετηρίας. Προσοχή: Θα πρέπει αναζητήσετε το πακέτο συμμετοχής σας σε μία από τις 15 θέσεις εξυπηρέτησης και σύμφωνα με τον αριθμό που αναγράφεται σε αυτές και που αντιστοιχεί στον αριθμό συμμετοχής σας (1-200, 201 -400 κ.ο.κ.).Όλες οι παραλαβές από τους συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο 1 ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα, δηλαδή μέχρι τις 20:00.

Διαδικασία παραλαβής φακού κεφαλής και αναμνηστικού t-shirt

Αφού παραλάβετε το πακέτο συμμετοχής σας θα πρέπει με αυτό να επισκεφτείτε το ειδικό περίπτερο για την παραλαβή του φακού κεφαλής Energizer καθώς και του αναμνηστικού τεχνικού t-shirt με τα οποία καλείστε να τρέξετε στον αγώνα. Για να χρησιμοποιήσετε τον φακό θα πρέπει να ανοίξετε τη συσκευασία, να τοποθετήστε τις μπαταρίες που διατίθενται και να τον προσαρμόσετε στο κεφάλι σας. Σε περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια θα υπάρχει διαθέσιμη ειδική ομάδα εξυπηρέτησης.

Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων / Γκαρνταρόμπα

Όσοι δρομείς επιθυμούν μπορούν να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα είτε σε δική τους ατομική τσάντα/σακίδιο, είτε σε αυτή που μπορούν να προμηθευτούν εκεί, στην οποία θα πρέπει να τοποθετήσουν τον αυτοκόλλητο αριθμό που έχουν παραλάβει με τον πακέτο συμμετοχής τους.Τα προσωπικά αντικείμενα (μέσα σε τσάντα ή σακίδιο), για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχουν παραδοθεί το αργότερο 45 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα (το αργότερο δηλαδή μέχρι τις 20:15), σε ειδικά διαμορφωμένο και φυλασσόμενο χώρο.

Η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς και από το συγκεκριμένο σημείο όπου και τα παρέδωσαν, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους και αφού έχουν παραδώσει το chip χρονομέτρησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στον σάκο θα πρέπει να τοποθετήσετε σε ευδιάκριτο σημείο τον αυτοκόλλητο αριθμό συμμετοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και συστήνεται να μην περιέχει σημαντικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα καθώς οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους. Σε περίπτωση που δεν έχετε μαζί σας τσάντα, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε μία από τη γραμματεία παραλαβής των φακών κεφαλής και t-shits, όπου θα τοποθετήσετε τα αντικείμενά σας και θα κολλήσετε πάνω της τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα έχετε παραλάβει.

Χρονομέτρηση του αγώνα

Στον αγώνα θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρεία ChampionChip Hellas και για κάθε δρομέα θα καταγραφεί ο συνολικός χρόνος από την εκκίνηση αλλά και ο καθαρός του χρόνος (από τη στιγμή που θα περάσει τη γραμμή της εκκίνησης).Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν σε ένα από τα παπούτσια τους το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν. Σε δύο ενδιάμεσα σημεία θα υπάρχουν ζώνες ελέγχου ηλεκτρονικής χρονομέτρησης έτσι ώστε να διασφαλισθεί η εγκυρότητα του αγώνα. Στα τελικά αποτελέσματα θα συμπεριληφθούν μόνο όσοι έχουν περάσει από την εκκίνηση, τα ενδιάμεσα σημεία και τον τερματισμό. Το chip χρονομέτρησης μαζί με τον αριθμό του δρομέα υποδηλώνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του αγώνα την ταυτότητα του αθλητή.

Χώρος προθέρμανσης

Καλό θα είναι πριν από τον αγώνα (30-45 λεπτά πριν) να κάνετε τουλάχιστον μία στοιχειώδη προθέρμανση (μερικά λεπτά τρέξιμο, βασικές διατάσεις και μερικά ανοίγματα). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο πίσω από το Ζάππειο μέγαρο καθώς και τους δρόμους γύρω από αυτό. Στον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού θα υπάρχουν 25 χημικές τουαλέτες.

Εκκίνηση του αγώνα

Η συγκέντρωση στον χώρο εκκίνησης η οποία βρίσκεται επί της Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου, θα ξεκινήσει στις 20:45, μετά από σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών. Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη μετάβασή τους προς τον χώρο της εκκίνησης.Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 με αντίστροφη μέτρηση.

Σηματοδότηση – υδροδοσία

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν ευδιάκριτες χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο. Λίγο μετά το 2ο χλμ. της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας όπως και στον χώρο του τερματισμού. Σε κάθε χιλιόμετρο θα υπάρχουν άτομα της διοργάνωσης στα οποία θα μπορείτε να απευθυνθείτε σε περίπτωση που παρουσιαστεί ανάγκη.

Υγειονομική κάλυψη

Συστήνεται σε όλους όσους πρόκειται να λάβουν μέρος στο Energizer Night Run, να έχουν υποβληθεί σε πλήρη ιατρικό έλεγχο καθώς όπως έχουν αποδεχθεί «…συμμετέχω στον αγώνα Energizer Night Run απόστασης 5 χλμ. με απόλυτα προσωπική μου ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις».Ο αγώνας καλύπτεται υγειονομικά από τους διοργανωτές σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα στον χώρο της αφετηρίας και του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός και τρία επανδρωμένα ασθενοφόρα από τα οποία τα δύο θα ακολουθούν τους δρομείς παρέχοντας βοήθεια όπου παραστεί ανάγκη.

Ασφαλιστική Κάλυψη

Όλοι οι δρομείς οι οποίοι επίσημα συμμετέχουν στον αγώνα (δηλ. έχουν παραλάβει αριθμό συμμετοχής, chip χρονομέτρησης , κλπ) καλύπτονται για περίπτωση ατυχημάτων από την εταιρία AIG και οι ασφαλιστικές καλύψεις και τα αντίστοιχα όρια είναι τα παρακάτω:

•             Ιατροφαρμακευτικές Δαπάνες από Ατύχημα €600 (€50 Απαλλαγή, οι φυσιοθεραπείες θα καλυφθούν μόνο σαν συνέπεια κατάγματος ή νοσηλείας)

•             Απώλεια Ζωής από Ατύχημα €10.000

•             Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από Ατύχημα €10.000

•             Μόνιμη Μερική Ανικανότητα από Ατύχημα €10.000

Χρονικό όριο

Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της απόστασης των 5χλμ. είναι εξήντα (60) λεπτά. Για το χρονικό αυτό διάστημα θα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη διαδρομή. Μετά από αυτό το όριο οι συμμετέχοντες θα κινούνται με προσωπική τους ευθύνη και όχι πάνω στη διαδρομή αλλά στο πεζοδρόμιο. Εάν κάποιος από τους συμμετέχοντες, για οποιονδήποτε λόγο εγκαταλείψει την προσπάθειά του, θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τον πλησιέστερο σημείο υποστήριξης (θα υπάρχουν σε κάθε χιλιόμετρο) ή να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο των διοργανωτών κατά μήκος της διαδρομής. Σε περίπτωση που δεν χρήζει ιατρικής βοήθειας, θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη. Διαφορετικά για την μεταφορά του θα φροντίσουν οι διοργανωτές.

Διαδικασία τερματισμού

Συγχαρητήρια! Μόλις τερματίσατε στο δεύτερο Energizer Night Run.

Αφού περάσετε κάτω από την αψίδα τερματισμού και τους τάπητες χρονομέτρησης θα πρέπει να κινηθείτε προς τα δεξιά όπου θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας και στη συνέχεια να αφαιρέσετε το chip χρονομέτρησης (θα υπάρχει ειδική ομάδα εθελοντών για να σας βοηθήσει) και να το παραδώσετε έτσι ώστε να σας απονεμηθεί το αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

Επισημαίνουμε ότι τα chips χρονομέτρησης επιστρέφονται υποχρεωτικά αμέσως μετά τον τερματισμό στους διοργανωτές. Σε περίπτωση εγκατάλειψης ή μη συμμετοχής, ο δρομέας υποχρεούται να φροντίσει για την έγκαιρη επιστροφή του chip (επικοινωνήστε στο 211-1168240).

After Party

Φέτος, οι δρομείς που θα συμμετάσχουν αλλά και οι φίλοι τους που θα περιμένουν να τους υποδεχτούν στον τερματισμό, στον χώρο απέναντι από το Καλλιμάρμαρο (πλατεία Καραϊσκάκη), θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο after party με το συγκρότημα Megavat. Οι Megavat θα μας χαρίσουν pop & rock επιτυχίες από το δικό τους αλλά και από το ξένο ρεπερτόριο και σίγουρα θα «ξαναγεμίσουν» τις μπαταρίες μας μετά τη διαδρομή στους δρόμους της πόλης.