gkaminis3

Ομιλία δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο 32ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Παιδοορθοπαιδικής Εταιρίας.

Κυρίες και κύριοι,

Είναι τιμή και χαρά για τον Δήμο της Αθήνας, να φιλοξενεί φέτος, το 32ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Παιδοορθοπαιδικής Εταιρίας. Ένα συνέδριο, με εκατοντάδες διακεκριμένους γιατρούς και επιστήμονες από όλον τον κόσμο, εστιασμένο στην ορθοπαιδική φροντίδα και θεραπεία των παιδιών, που προσφέρει τη δυνατότητα για σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις και την ανταλλαγή κρίσιμων πεπραγμένων και προσεγγίσεων. Ένα συνέδριο στο οποίο διαπιστώνονται τα ελπιδοφόρα βήματα προόδου, ενώ η έρευνα και η διαρκής αναζήτηση της γνώσης διασταυρώνονται με το κεντρικό ζητούμενο του σύγχρονου Ουμανισμού: τον άνθρωπο, και ιδιαίτερα, το ευάλωτο, από πολλές απόψεις στην εποχή μας, παιδί. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ελπίζουμε να διαπιστώσετε και εσείς, ότι η πόλη της Αθήνας, διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα και υπηρεσίες, για την φιλοξενία σημαντικών, διεθνών, συνεδρίων, όπως της Ευρωπαϊκής Παιδοορθοπαιδικής Εταιρίας.

 Κυρίες και κύριοι, αποτελεί, φαντάζομαι, κοινή διαπίστωση και επίγνωση, ότι πολλές από τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης, που πλήττει τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά σίγουρα όχι μόνον, επηρέασαν τον χώρο της υγείας, της περίθαλψης και της κλινικής δραστηριότητας. Και τα παιδιά, που ανήκουν στις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια, βρέθηκαν και είναι  περισσότερο εκτεθειμένα στις δοκιμασίες και τους ανεπάντεχους κινδύνους της καθημερινότητας. Το αντιμετωπίσαμε και το αντιμετωπίζουμε και στο μητροπολιτικό δήμο της Αθήνας, όπου αναβαθμίσαμε και επεκτείνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από τα Δημοτικά Ιατρεία, τους Παιδικούς Σταθμούς, το Βρεφοκομείο της Αθήνας, προς τα παιδιά και τους μαθητές. Παράλληλα, εστιάσαμε σε μέτρα και πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, που με χαρά διαπιστώσαμε ότι βρήκαν μεγάλη και θερμή ανταπόκριση στους πολίτες και κατοίκους της Αθήνας.

Γιατί, κυρίες και κύριοι, όπως φαντάζομαι θα συμφωνήσετε και εσείς, η κρίση, που έπληξε σε μεγάλες ομάδες πληθυσμών, καίριους τομείς της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, αδιαπραγμάτευτα κοινωνικά αγαθά, όπως είναι η διατροφή και η υγεία, έκανε όλους μας να συνειδητοποιήσουμε εκ νέου, την τεράστια σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης και της εθελοντικής εργασίας. Κι έδωσε πάλι στη λέξη φιλανθρωπία, το διαχρονικό και σημαίνον νόημα της. Την αξία της φιλανθρωπίας, η Ευρωπαϊκή Παιδοορθοπαιδική Εταιρία έχει επανειλημμένως και εμπράκτως αναγνωρίσει και τιμήσει με πολυάριθμες δράσεις και πρωτοβουλίες. Ο δήμος Αθηναίων χαιρετίζει και στηρίζει τον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου, που διοργανώνει το Σάββατο, εδώ στην Αθήνα, με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ,  και στον οποίο, δεκάδες σύνεδροι έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Στο περιθώριο, επίσης των εργασιών του Συνεδρίου σας, ελπίζουμε ότι θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και ορισμένες από τις περιοχές της όμορφης πόλης μας. Να επισκεφθείτε την Ακρόπολη και το Νέο της Μουσείο, να περιηγηθείτε στους αρχαιολογικούς τόπους όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία και οι Επιστήμες, να απολαύσετε το όμορφο αττικό φως, αλλά και να γνωρίσετε σύγχρονες γειτονιές της πόλης, περιοχές ζωντανές και δυναμικές με καινοτόμες δραστηριότητες, να διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι η Αθήνα πόρρω απέχει από τις διαστρεβλωτικές εικόνες διάλυσης που μεταδίδουν ορισμένα ΜΜΕ, ότι η Αθήνα σας υποδέχεται ζωντανή, δυναμική και φιλόξενη.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας και καλή διαμονή

Ημερομηνία: 
Πεμ, 18/04/2013 - 08:45

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.