31 ΜΑΡΤΊΟΥ 2013 06:00

29-03-2013: Χρηστικές Πληροφορίες για τον 2ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Αντίστροφη μέτρηση για τον 2ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου με αφετηρία την Πλατεία Συντάγματος μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και τερματισμό στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σημειώνεται  ότι τα όρια συμμετοχών  για τον Ημιμαραθώνιο και για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων έχουν υπερκαλυφθεί.

Το πρόγραμμα εκκινήσεων για τους τέσσερις αγώνες δρόμου προβλέπει:

09.00 : Εκκίνηση 2ου  Ημιμαραθωνίου Αθήνας . Ολοκλήρωση 2ου Ημιμαραθωνίου: 12.10 μ.μ.

09.10 : Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND.  Ολοκλήρωση Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND: 09.50

10.45 : Εκκίνηση Αγώνα ΑΜΕΑ & Special Olympics (600μ). Ολοκλήρωση Αγώνα ΑΜΕΑ & Special Olympics (600μ): 11.00

11.45:  Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ.  Ολοκλήρωση Αγώνα Δρόμου 5χλμ: 13.00

Μετάλλιο και δίπλωμα θα απονεμηθεί στους τρεις πρώτους νικητές της Γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών, ενώ κύπελλο θα απονεμηθεί μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια. Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στους πρώτους νικητές του Ημιμαραθωνίου, ενώ σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι δρομείς θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης το πιστοποιητικό συμμετοχής με τους χρόνους του τερματισμού τους.

Για πληροφορίες στο www.athinahalfmarathon.gr

«Οι αγώνες αποτελούν μια ευκαιρία ανάδειξης των αξιών της κοινωνικής αλληλεγγύης και του ευ αγωνίζεσθαι, αλλά και μιας διαδρομής στην Αθήνα που έχει ιστορικό ενδιαφέρον», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Την σημασία της διοργάνωσης σε συνδυασμό με αυτή του κλασσικού Μαραθωνίου, υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ιωαννίδης και επεσήμανε τα αναπτυξιακά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητικό τουρισμό.

«Ο Ημιμαραθώνιος καλύπτει το κενό απουσίας αγώνων δρόμου την Άνοιξη, δίνει την ικανοποίηση στους ανθρώπους να ξαναβρούν το χαμόγελο τους συμμετέχοντας σε μια αθλητική γιορτή και την ευκαιρία να τολμήσουν να υπερβούν τις όποιες αδυναμίες τους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος.

Στις παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις, που θα πλαισιώνουν την αθλητική διοργάνωση, έκανε ειδική μνεία, η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, κυρία Νέλλη Παπαχελά.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 31 Μαρτίου η ώρα αλλάζει και τα ρολόγια θα δείξουν μια ώρα ΜΠΡΟΣΤΑ