08 ΜΑΡΤΊΟΥ 2013 19:00

06-03-2013: Ανακαλύπτω την Πατησίων

Στην επόμενη θεματική ενότητα προχωρά το ετήσιο  project ”η Πατησίων μας” μετά την πετυχημένη ανοιχτή έκθεση φωτογραφίας σε βιτρίνες κλειστών καταστημάτων της Πατησίων. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου  το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε συνεργασία με τον Οργανισμό  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τον Εμπορικό Σύλλογο Πατησίων Αλυσίδα, την ”Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων  και για πρώτη φορά το κολέγιο τέχνης & design ΑΚΤΟ, φιλοξενούν στον ιστορικό κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ  την οπτικοακουστική δράση ”Ονειροπόλος”. Η δράση περιλαμβάνει την προβολή των 5 βίντεο κλιπ που έφτιαξαν σπουδαστές του ΑΚΤΟ στα πλαίσια του μαθήματος Technology in Design με υπεύθυνη καθηγήτρια την animator Αναστασία Δημητρά:

α’ ομάδα

Βρεττού Μαρί Λώρα

Σταχούλη Κωνσταντίνα

Χανιώτης Ιωάννης  

β’ ομάδα

Γιαννακούρα Κωνσταντίνα Αγγελική

Κομπούρη Κωνσταντίνα

Φόνσου Γεωργία

γ’ ομάδα

Βλάσση Μαριάννα

Ελευθερίου Νίκη

Καμμένος Ευάγγελος

Percic Sanja

δ’ ομάδα

Βυλιώτης Σωτήρης

Ξένου Κατερίνα

Ιωαννίδου Ευαγγελία

Παπαδοπούλου Φωτεινή

ε’ ομάδα

Πολενάκης Φοίβος  

Το ομότιτλο τραγούδι της Άννας Μπουρμά από την συλλογή ”τα Ρόδα της αυλής” συνέθεσε ο Τάκης Μπουρμάς.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Κιθάρα ακουστική Τάκης Μπουρμάς

Κιθάρα ηλεκτρική Γιάννης Ακτύπης

Πλήκτρα Κώστας Σιντρίδης

Μπάσο Πέτρος Βασιλειάδης 

Το ετήσιο πρόγραμμα ”η Πατησίων μας” υποστηρίζεται από το 1ο και 6ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, την επιτροπή κατοίκων Κυψέλης ”Η Κυψέλη μας”, την ένωση πολιτών πλατείας Καλλιγά, τον σύλλογο Δράση των Πατησίων, την ΑΕ Γκράβας και άλλες ενώσεις πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέχετε στην σελίδα athensartnetwork.blogspot.gr

για επικοινωνία [email protected]

ΤΡΙΑΝΟΝ :Κοδριγκτώνος 21, παρόδου της Πατησίων, τηλ. 2108215469

Ώρα: 21.00

Είσοδος ελεύθερη

Ο ΑΚΤΟ είναι το μεγαλύτερο κολέγιο Tέχνης, Design & Media στην Ελλάδα και λειτουργεί ως Validated College of Middlesex University – London. Πάγια τακτική του κάθε χρόνο να δίνει το “παρών” σε σημαντικές διοργανώσεις & καλλιτεχνικά γεγονότα της χώρας, ενώ παράλληλα υποστηρίζει θεσμούς που προωθούν τις Τέχνες το Design τον Πολιτισμό και δημιουργούν ευκαιρίες στους νέους σήμερα. Περισσότερα:  www.akto.gr  &  www.facebook.com/AKTOcollege

Περί Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου

Το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο δημιουργήθηκε μέσα στο 2012 από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης με στόχο την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού, την ανάδειξη στην Ελλάδα και το εξωτερικό του καλλιτεχνικού μας δυναμικού, την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού και την στήριξη των πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών . Το δίκτυο συνδικτυώνεται με άλλους φορείς και εγγυάται την επιτυχία των δράσεων όπου συμμετέχει, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει ανταποδοτικά οφέλη, τα οποία και διανέμει στα μέλη του, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα σύνθετης ανταλλακτικής μη νομισματικής οικονομίας.

Για πρώτη φορά συμπράττει στο πρόγραμμα ”Παρασκευή στην Αθήνα” που έτρεξε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών , την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων.

Το καλοκαίρι του 2012 υποστηρίζει το ”Athens world music festival”

που έλαβε χώρα στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και

στο κέντρο της Αθήνας στον άξονα της οδού Ερμού.

Για τους επόμενους μήνες το δίκτυο σχεδιάζει τις συνδιασμένες δράσεις του με άλλους φορείς.