batterydancecompany

Η ομάδα Battery Dance Company με έδρα τη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο περιοδείας της σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, πραγματοποιεί από τις 5 έως τις 13 Μαρτίου 2013, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Dancing to Connect, σε πέντε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ΑττικήςΠρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, η Στέγη Γραμμάτων &Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεργάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού.

Το 10ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους με τη διεθνώς καταξιωμένη ομάδα σύγχρονου χορού, παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Μπ. Σμιθ, η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νέλλη Παπαχελά η Αναπληρώτρια Εκτελεστική Δ/ντρια & Δ/ντρια Επικοινωνίας της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αφροδίτη Παναγιωτάκου και η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Μυρτώ Λάβδα.

Οι χορευτές και εκπαιδευτές της Battery Dance Company (BDC) θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια για ένα σύνολο 100 μαθητών, ηλικίας 14-17 ετών. Η BDC θα συνεργαστεί με πέντε Έλληνες χορευτές, και θα μοιραστεί μαζί τους τις πρακτικές εκπαίδευσης μέσω του χορού και των εργαστηρίων με τους μαθητές.  Κατά τη διάρκεια 20 ωρών εντατικής προπόνησης στα σχολεία, και με τη βοήθεια των Ελλήνων και των Αμερικανών χορευτών, οι μαθητές θα προετοιμάσουν πέντε πρωτότυπες χορογραφίες με θέματα που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και τη συνεργασία μέσω του χορού, ενώ προωθεί την ανεκτικότητα, την κατανόηση και τη διαφορετικότητα.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου, 2013 το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια τελική παράσταση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Οι μαθητές των πέντε σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους, ενώ στην παράσταση θα λάβουν μέρος και οι χορευτές της Battery Dance Company.  Η παράσταση είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: http://www.sgt.gr

Tα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Dancing to Connect και θα πάρουν μέρος στην παράσταση στη Στέγη είναι τα:

9ο Γυμνάσιο Αχαρνών

20ο Γυμνάσιο Αθηνών

46ο Λύκειο Αθηνών

2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών

3ο ΕΠΑΛ Πειραιά

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος Dancing to Connect θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο στο Συγκρότημα Κωφών Αγίας Παρασκευής (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΕ) την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Στη Στέγη θα πραγματοποιηθούν επίσης ένα εργαστήριο για επαγγελματίες χορευτές με θέμα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Dancing to Connect, από τους χορευτές της ομάδας Battery Dance Company (Παρασκευή 8 Μαρτίου, 18:00-21:00), καθώς και ένα σεμινάριο με θέμα τη διοίκηση ομάδων χορού & πολιτιστικών οργανισμών και την ανεύρεση χορηγιών, από τον ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή της ομάδας BDC, Jonathan Hollander (Δευτέρα 11 Μαρτίου, 17:00-20:00). Η συμμετοχή και στα δύο σεμινάρια είναι ελεύθερη, με απαραίτητη την κράτηση θέσης (στο 213-017-8034 ή education@sgt.gr).

Η ομάδα Ελλήνων χορευτών που θα πάρει μέρος στο πρόγραμμα απαρτίζεται από τους: Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Άρη Παπαδόπουλο, Αντώνη Στρούζα και Ηλία Χατζηγεωργίου.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ για τη Battery Dance Company

Από την ίδρυσή της στο Μανχάταν το 1976, η Battery Dance Company έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 παραγωγές στην Αμερική και διεθνώς. Η BDC είναι επίσης υπεύθυνη για την παραγωγή του Downtown Dance Festival, που είναι το μακροβιότερο δημόσιο φεστιβάλ χορού της Νέας Υόρκης. Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, η BDC έχει διοργανώσει χιλιάδες master classes και διαλέξεις, έχει προσφέρει τεχνική εκπαίδευση, και έχει πραγματοποιήσει το πρόγραμμα Dancing to Connect σε 30 χώρες μέχρι σήμερα.  Έχοντας παρουσιάσει παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε ένα μεγάλο και ποικίλο διεθνές κοινό, η Battery Dance Company διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτιστική διπλωματία. Καταρρίπτοντας διαχωρισμούς ανάμεσα στους ανθρώπους, η ομάδα φιλοδοξεί να κάνει το χορό προσιτό σε όλους. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Τ: 210-7202363, Ε-mail: VorvolakosG@state.gov ή με το Γραφείο Τύπου της Στέγης στο T: 213 0178039, E-mail: press@sgt.gr

Ημερομηνία: 
Τρι, 05/03/2013 (Όλη την ημέρα) - Τετ, 13/03/2013 (Όλη την ημέρα)
ΣυνημμένοΜέγεθος
Oμιλία Προέδρου ΟΠΑΝΔΑ_Dancing to connect_25.2.13.doc25 KB
επικοινωνίας.odt62.21 KB

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.