gkaminis2

Αποδέχτηκα με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκλησή σας, να παραβρεθώ στην παρουσίαση του 37ουΔιεθνούς Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων, μια διοργάνωση μεγάλης εμβέλειας, που μετρά σχεδόν 82 χρόνια ιστορίας πλέον, κι έχει φιλοξενηθεί σε είκοσι πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις, σε όλον τον κόσμο.

Στη σημερινή εποχή, η φιλοξενία διοργανώσεων σαν το WACSαποκτά πρόσθετη και διττή σημασία : αφενός συμβάλλει στην καλή φήμη και θετική εικόνα της πόλης διεθνώς, και αφετέρου έχει άμεση απήχηση στις οικονομικές δραστηριότητες και την αγορά. Πιστεύουμε ότι Δήμος της Αθήνας συνέβαλε αποφασιστικά στην εξασφάλιση του Παγκόσμιου Συνεδρίου, το οποίο, άλλωστε,εντάσσει στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών και προσεκτικά μελετημένων σχεδιασμών, για να βρεθεί ξανά η Αθήνα, σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Κυρίες και κύριοι,

ας μην ξεχνάμε ότι στον τόπο μας, και στην Αθήνα ειδικότερα, η φιλοξενία υπήρξε θεσμός και έθιμο, από τα χρόνια της αρχαιότητας. Όπως μαθαίνουμε και από τον Όμηρο, στο ξένο,προσφερόταν πρώτα φαγητό και κρασί, κι έπειτα ακολουθούσε η εξιστόρηση των περιπετειών και των προβλημάτων του. Στον σύγχρονο κόσμο και πολιτισμό,φιλοξενούμενος είναι ο επισκέπτης μιας πόλης – ο απλός τουρίστας, ο σύνεδρος ή ο ταξιδιώτης για επαγγελματικούς λόγους. Αυτός είναι και ο πρωταγωνιστής, το σημείο αναφοράς ενός πλήθους οικονομικών δραστηριοτήτων, στις οποίες όμως εξακολουθεί να συγκαταλέγεται η γαστρονομία – η τροφή, στη μια ή την άλλη της μορφή- καθώς και το φιλικό αλλά και λειτουργικό περιβάλλον.

Η τουριστική οικονομία, για την πορεία της οποίας οι προβλέψεις είναι για φέτος, ευτυχώς συγκριτικά αισιόδοξες,συνιστά, αναμφισβήτητα δομικό πυλώνα ανάπτυξης. Προσδίδοντας μεγάλη βαρύτητα στην τουριστική οικονομία της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων έχει χαράξει ένα σχέδιο στρατηγικής, που με συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες, φιλοδοξεί να εγκαταστήσει την Αθήνα μεταξύ των κορυφαίων προορισμών, τουριστικών αλλά και συνεδριακών, της παγκόσμια αγοράς. Στόχος, που η υλοποίησή του επιτάσσει συνεργασία, συντονισμό, και δραστηριοποίηση διαφορετικών τομέων της αγοράς, της επιχειρηματικότητας, αλλά και του πολιτισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με εκτελεστικό βραχίονα την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής προβολής, ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση του τουρισμού στην πόλη, αλλά και τη συστηματική και οργανωμένη προβολή της Αθήνας, στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, μάλιστα, για την προσέλκυση συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων, το Athens Convention Bureau αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα.

Κυρίες και κύριοι,

Η φιλοξενία του 37 ου Διεθνούς Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων, μιας διοργάνωσης που,όπως πληροφορούμαστε, εκπροσωπεί εκατομμύρια επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο,αποτελεί πρόκληση, και η επιτυχία της θα έχει, για όλους, θεμελιώδη σημασία. Θα χρειαστεί, βεβαίως, προσεκτικός σχεδιασμός, και αποτελεσματικός συντονισμός– κι αυτό επιδιώξαμε, από την πρώτη στιγμή, με τους διοργανωτές του Συνεδρίου, με την εταιρεία Artionκαι την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, και να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Αθηναίων θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν, σε όλη την πορεία της προετοιμασίας αλλά και την περίοδο της φιλοξενίας του Διεθνούς Συνεδρίου, για την επιτυχία του. Για να στείλουμε, σε όλο τον κόσμο, το μήνυμα, ότι, παρά τους δύσκολους καιρούς, η Αθήνα είναι μια σύγχρονη και φιλόξενη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, που θέλει και μπορεί να κινηθεί στην τροχιά της ανάπτυξης, του διαλόγου, και της ανταλλαγής των ιδεών.

Και πάλι ευχαριστώ, κι εύχομαι καλή επιτυχία

Ημερομηνία: 
Δευ, 11/02/2013 - 20:55

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.