kamsenegal

Εισήγηση δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Φεβρουαρίου 2013.  

«Συζήτησα προ ολίγου με αντιπροσωπεία της Σενεγαλέζικης κοινότητας στην Αθήνα και τους διαβεβαίωσα ότι η έρευνα εκ μέρους του δήμου Αθηναίων για τον τραγικό θάνατο του Ενιάι Μπαμπακάρ, θα είναι άμεση και εξονυχιστική. Παράλληλα με τη δικαστική διερεύνηση, διεξάγεται, όπως οφείλαμε, και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την διερεύνηση της υπόθεσης. Είχα την ευκαιρία να διαβεβαιώσω επ’ αυτού τον ίδιο τον αδελφό του, που έχει έρθει στη χώρα μας για να παραλάβει τη σορό του νεκρού, και του μετέφερα την οδύνη και τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επειδή παρακολούθησα το περιεχόμενο ανακοινώσεων, τις οποίες θεωρώ απαράδεκτες και αντιπαρέρχομαι, θέλω να τονίσω ότι η δημοτική αρχή δεν δέχεται μαθήματα σεβασμού στο πεδίο των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Σας θυμίζω:

-  Την υποδειγματική λειτουργία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων, στο οποίο συμμετέχουν σχεδόν στο σύνολό τους οι μεταναστευτικές κοινότητες της πόλης.

-  Τα εύσημα που έλαβε δήμος Αθηναίων για τον τρόπο που δραστηριοποιείται στο μεταναστευτικό, από τον Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κ. Ν. Μουίζνιεκς, με τον οποίο συζητήσαμε, την περασμένη εβδομάδα εδώ στο Δημαρχείο, παρουσία 6 μεταναστευτικών κοινοτήτων. Και στον οποίο τονίσαμε, ότι στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έχουν καμία θέση, κόμματα που στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

-  Πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια επιμόρφωσης στα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ειδικά για τους μετανάστες.

- Επίσης, πριν από μερικές μέρες δέχθηκα στο γραφείο μου τους συγγενείς των Πακιστανών μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να σώσουν πέρυσι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που είχε εγκλωβιστεί στις ράγες του τρένου στα Οινόφυτα. Μου εξέθεσαν τα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν από την ελληνική Πολιτεία. 

Από την πρώτη στιγμή έχω τονίσει, ότι ο νόμος για την Ιθαγένεια σε καμία περίπτωση δεν επιδέχεται περαιτέρω αυστηροποίηση αλλά ρεαλισμό στο μείζον ζήτημα της ένταξης των μεταναστών. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη: πρέπει να διευκολυνθούν οι διαδικασίες ένταξης των νόμιμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και να σταθούμε με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα απέναντι στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης». 

Ημερομηνία: 
Παρ, 08/02/2013 - 11:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.