kokamstan

Στις εγκαταστάσεις του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, ξεναγήθηκε σήμερα από τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, ο υποψήφιος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την Καγκελαρία, κ. Πέερ Στάινμπρουκ,ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Ο κ. Στάινμπρουκ ενημερώθηκε από τον κ. Καμίνη για τις δράσεις κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που αναπτύσσει ο δήμος Αθηναίων, καθώς και για την λειτουργία του Κόμβου Αλληλοβοήθειας. Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας συζήτησε με τους εργαζόμενους και εθελοντές του Κόμβου για τον τρόπο λειτουργίας του και τις δυνατότητες εξυπηρέτησης πολιτών, οι οποίοι πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης,αφού ευχαρίστησε τον κ. Στάινμπρουκ για την επίσκεψη, την οποία χαρακτήρισε ως ιδιαιτέρως συμβολική και ένδειξη συμπαράστασης, επισήμανε ότι «ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων σε πρώτη φάση εξυπηρετεί τουλάχιστον 5.500οικογένειες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Τόνισε ότι στόχος είναι η ενίσχυση του μηχανισμού αλληλεγγύης, με τη λειτουργία υπομονάδων του Κόμβου Αλληλοβοήθειας στα επτά δημοτικά διαμερίσματα».

Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι«καθήκον του δήμου Αθηναίων είναι να στηρίζει τους πολίτες της Αθήνας και να τους βοηθά να σταθούν στα πόδια τους και μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα επανεκπαίδευσης και στήριξης της επιχειρηματικότητας. «Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι μόνο η βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, αλλά και η συνεχής προσπάθεια επανεκκίνησης για όσους πλήττονται περισσότερο»τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «όλη μαζί η Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση και η Ελλάδα θα αναδεχθεί πρωτοπόρα σε αυτή την κοινή προσπάθεια».

Ο υποψήφιος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για την Καγκελαρία, κ.Πέερ Στάινμπρουκ, εξέφρασε προς τον κ. Καμίνη τον θαυμασμό του για την πολιτική συνοχής και αλληλεγγύης που αναπτύσσει η δήμος Αθηναίων καθώς και για το κύμα αλληλοβοήθειας μεταξύ των πολιτών. Σημείωσε ότι η πόλη της Αθήνας πρωτοστατεί στην κοινωνική δράση και υπογράμμισε ότι «τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο μιλάμε για τα οικονομικά στοιχεία της κρίσης, ξεχνώντας ότι αυτή πλήττει ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με πολύ μεγάλες δυσκολίες την πραγματικότητα».

Επεσήμανε ότι επέλεξε κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα να συζητήσει με τον δήμαρχο Αθηναίων για το τι σημαίνει κρίση για τους ανθρώπους και πως αντιμετωπίζεται, υπογραμμίζοντας ότι«η κρίση δεν έχει μόνο οικονομικά χαρακτηριστικά, αλλά θίγει τις κοινωνίες των χωρών και κυρίως της Ελλάδας. Μας καλεί να σκεφτούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα κοινωνικής συνοχής». Ο κ. Στάινμπρουκ, αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στην Γερμάνια, είπε ότι «οι Γερμανοί πρέπει να σκεφτούν ότι τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία, με την ανεργία και την φτώχεια, δεν αφορούν μόνο αυτές τις χώρες, αλλά ότι μπορεί να μεταφερθούν και στην ίδια την Γερμανία». Και κατέληξε λέγοντας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι ζούμε σαν την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων. Χρειάζεται πραγματική αλληλεγγύη, έστω και εάν κοστίσει κάτι περισσότερο. Δεν μπορούμε να απαιτήσουμε από τους άλλους κάτι το οποίο δεν μπορούμε να αντέξουμε εμείς οι ίδιοι. Χρειάζεται χρόνος και υποστήριξη».

Ημερομηνία: 
Τετ, 06/02/2013 - 10:30

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.