perSTa

Τις εγκαταστάσεις του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του παλαιού Φρουραρχείου, θα επισκεφθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013,  ο υποψήφιος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την Καγκελαρία, κ. Πέερ  Στάινμπρουκ, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί, στις 8.30 π.μ. και ο κ. Στάινμπρουκ θα ενημερωθεί από τον κ. Καμίνη για τις δράσεις κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που αναπτύσσει ο δήμος Αθηναίων.  Στις 9 π.μ. θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.  

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

Μετά το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, που στηρίζει καθημερινά με γεύματα και αγαθά εκατοντάδες άστεγους συμπολίτες μας, ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, αποτελεί μια νέα δομή Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Αθηναίων, με αποστολή τον συντονισμό όλων των φορέων για τη διανομή αγαθών στους δημότες, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωσή τους. Ο δήμος Αθηναίων συνεργάζεται πάρα πολύ στενά με όλους τους αξιόπιστους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.

Λειτουργία Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών

Ο Κόμβος στηρίζεται σε έναν ιστό που διαμορφώνεται από τα εξής μέρη:

• τους «δωρητές», ιδιώτες ή εταιρείες,

• τους «δικαιούχους», συμπολίτες μας, δηλαδή, με βιοποριστικά προβλήματα ή άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Οι πρώτοι εξυπηρετούνται απευθείας από τον Κόμβο ενώ οι δεύτεροι από φορείς και ιδρύματα με φιλανθρωπική δράση (ΚΥΑΔΑ, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών κ.ά.) τους εθελοντές, οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό «κύτταρο» στην όλη λειτουργία του εγχειρήματος,

• τις υπηρεσίες του Δήμου, τις Μ.Κ.Ο. και κάθε φορέα που ενεργοποιείται στην πόλη με κοινωνική χροιά.

Η πρακτική λειτουργία του Κόμβου βασίζεται σε μία εφαρμογή η οποία είναι γέννημα του Τμήματος Πληροφορικής του Δήμου. Η εφαρμογή αποτελείται από δύο σκέλη: από ένα σύστημα διαχείρισης αποθηκών και από μία βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία των δωρητών και των δικαιούχων.

Πώς μπορεί κανείς να εγγραφεί στην βάση του Κόμβου;

Για να εγγραφεί κάποιος στη βάση δεδομένων του Κόμβου, δηλαδή για να γίνει κάποιος δικαιούχος, δίνει τις εξής πληροφορίες:

• τη διεύθυνση διαμονής του,

• την οικογενειακή του κατάσταση,

• το ύψος των εισοδημάτων του,

• την εργασιακή κατάστασή του,

• την κατάσταση της υγείας του.

Πιο συγκεκριμένα, είναι απαραίτητη η προσκόμιση ενός λογαριασμού ΔΕΚΟ, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι κάποιος είναι είτε δημότης είτε κάτοικος του Δήμου Αθηναίων. Εν συνεχεία, οφείλει να προσκομίσει είτε φορολογική δήλωση είτε εκκαθαριστικό σημείωμα του οικονομικού έτους 2010 ή 2011 που θα προκύπτει ότι το ατομικό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ και το οικογενειακό εισόδημα τις 12.000, ή βιβλιάριο Απορίας ή Πιστοποιητικό Οικονομικής Αδυναμίας.

Αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα όπως και η καλή επικοινωνία, διότι βοηθούν τον Κόμβο στο να εστιάζει σε κάθε περίπτωση και να ικανοποιεί τις μοναδικές της ανάγκες. Έτσι επιτυγχάνεται η ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών των δικαιούχων.

Ημερομηνία: 
Τρι, 05/02/2013 - 10:40

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.