kolimvitiria2

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, λόγω των επαναλαμβανόμενων ερωτήσεων των δημοτών για την επαναλειτουργία των κολυμβητηρίων  «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στην Γκράβα, «ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥΣ» στον Κολωνό και «ΓΟΥΔΗ» στο Γουδή, σας ενημερώνει - εκ νέου - ότι τα κολυμβητήριά μας παραμένουν κλειστά λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και ειδικότερα:

Στο κολυμβητήριο  της Γκράβας διαπιστώθηκε, το μήνα Νοέμβριο, πολύ αυξημένη πίεση στο φίλτρο άμμου, ενώ στο δίκτυο εγκατάστασης του φυσικού αερίου δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις ασφαλείας, γεγονός το οποίο συνεπάγεται κίνδυνο της υγείας των αθλούμενων. Για το λόγο αυτό, προγραμματίστηκαν επεμβάσεις άμεσα. Από την υπογραφή της οικείας σύμβασης στις 21-12-2012 μέχρι και σήμερα πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης από εξειδικευμένο συνεργείο.

Το κολυμβητήριο παραδίδεται προς χρήση στο κοινό αύριο Τρίτη 5 Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά στο κολυμβητήριο του Γουδή, διαπιστώθηκε, κατόπιν ελέγχου της Υπηρεσίας, ότι η θερμοκρασία της πισίνας ήταν χαμηλή και σε μη επιτρεπτά κατά την νομοθεσία όρια, ενώ υπήρχε και διαρροή στο μηχανοστάσιό του. Και τα δύο αυτά προβλήματα θα λυθούν - λόγω της εξειδίκευσης της αντιμετώπισης που απαιτείται από τρίτο προς την Υπηρεσία συνεργείο - αφού ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Ήδη, έχει προκύψει μειοδότης και αναμένεται η κατακύρωση και η υπογραφή της απαιτούμενης σύμβασης. Η διαρροή θα αντιμετωπισθεί μέσω της σύμβασης που θα υπογραφεί (μέσω συγκριτικού πίνακα και Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.)  με βάση την υπάρχουσα μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί δίμηνο εργασιών.

Τέλος, για το κολυμβητήριο του Κολωνού, μετά το κλείσιμό του λόγω της εορταστικής περιόδου και  των οικείων αργιών, ενώ ήταν προγραμματισμένη η χρήση του από τους δημότες στις 7-1-2013, διαπιστώθηκε, κατά τη διάρκεια του ελέγχου επαναλειτουργίας του, βλάβη σε τμήμα σωλήνα στο μηχανοστάσιο που έκανε απαγορευτική τη λειτουργία του. Για την προστασία των υπόλοιπων μηχανολογικών εγκαταστάσεων και προς αποτροπή του κινδύνου να σπάσει ο σωλήνας και να πλημμυρίσει ο χώρος, έγινε  εκκένωση της δεξαμενής έως τα επίπεδα ασφαλείας. Το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί όπως ακριβώς και στο «ΓΟΥΔΗ». Εκτιμάται ότι απαιτούνται λιγότερο από δύο μήνες εργασιών, από τη στιγμή που θα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις.

Σας αναφέρουμε ότι εκτός από έγγραφες ανακοινώσεις, οι οποίες θα ενημερώνουν το κοινό για την πορεία των εργασιών των κολυμβητηρίων, η  ακριβής ημερομηνία έναρξης όλων των κολυμβητηρίων θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr/opanda, καθώς και από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Οργανισμού www.facebook.com/OpanAthens.

Ημερομηνία: 
Δευ, 04/02/2013 - 09:05

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.