984

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 984 και το δημοσιογράφο κ. Τάκη Καμπύλη. 
Απολογισμός των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων
Γ.Καμίνης: Καθόμαστε και μένουμε στο ότι καθυστερήσαμε το «Καλή Χρονιά» και δεν βλέπουμε ότι φέτος μεταφέραμε τις γιορτές στο ωραιότερο σημείο της Αθήνας,στον πεζόδρομο του Θησείου. Ότι διοργανώσαμε τις γιορτές με το 10% του κόστους που τις διοργανώναμε παλιά, δηλαδή με 200 χιλιάδες ευρώ, όταν ξόδευαν 2εκατομμύρια. Ότι από το παγοδρόμιο του Συντάγματος, που ήταν εντελώς δωρεάν η πρόσβαση των πιτσιρικάδων, πέρασαν πάνω από 12 χιλιάδες παιδάκια. Και βεβαίως ότι διοργανώθηκε η σημαντικότερη πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη νεότερη ιστορία της Αθήνας με τη συλλογή των αγαθών, στην πλατεία Συντάγματος, την προπερασμένη Κυριακή».


Διαχείριση των απορριμμάτων
Γ.Καμίνης: «Προβλέπεται ένας σταθμός μεταφόρτωσης στα σύνορα της πόλης, ο οποίος θα εξοικονομεί χρήμα και χρόνο. Δηλαδή, εκεί που ανέβαιναν πάρα πολλά απορριμματοφόρα στην Φυλή, τώρα θα πηγαίνουν, θα φορτώνουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο και από εκεί θα φεύγει μόνο ένα πάρα πολύ μεγάλο φορτηγό για την Φυλή. Είναι πολύ μεγάλη εξοικονόμηση σε χρόνο, χρήμα και βενζίνη και έτσι συμβάλλουμε και στην προστασία του περιβάλλοντος. Φυσικά όμως δεν λύνει το πρόβλημα. Πρέπει το πρόβλημα να λυθεί με την μορφή ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και με την μορφή σύμπραξης δημόσιου τομέα και ιδιωτών».


Εκκένωση του κτιρίου «Βίλλα Αμαλία»
Γ.Καμίνης: «Είναι ένα κτίριο που ανήκει στον δήμο Αθηναίων και θα γίνει σχολικό κτίριο. Αυτή ήταν και η αρχική πρόβλεψη. Το έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι είμαι κατά των καταλήψεων. Αυτή η πρωτοβουλία της αστυνομίας ήταν θετική. Ο δήμος μπορεί να αγκαλιάσει οποιαδήποτε πολιτιστική εκδήλωση, είτε στην Βίλα Αμαλία είτε και στην δημοτική Αγορά της Κυψέλης, εφόσον γίνεται σε συνθήκες διαφάνειας, εφόσον έχουμε κυλικεία, κόβουμε αποδείξεις, μέσα στο πλαίσιο νομιμότητας».


Προοπτικές του κέντρου της Αθήνας το 2013
«Η πραγματική οικονομία δεν εμφανίζει, τουλάχιστον σε έναν ορατό βαθμό, σημάδια ανάρρωσης. Το 2013 θα ζήσουμε το πιο βαθύ σημείο της κρίσης και το 2014 θα αρχίζουμε να βλέπουμε σημάδια ανάκαμψης. Παρόλα αυτά στο κέντρο βλέπω κάποιες θετικές εξελίξεις, λόγω των συστηματικών επεμβάσεων της ΕΛ.ΑΣ. Βλέπουμε να αρχίζουν πυρήνες ζωής. Βλέπουμε να ενδιαφέρονται οι άνθρωποι να ανοίξουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπαρ, εστιατόρια και όταν τελικά καταφέρνουν και τα ανοίγουν, φέρνουν ζωή στο κέντρο. Εγώ προσωπικά φροντίζω να πηγαίνω σε ό, τι καινούργιο ανοίγει και τιμώ αυτές τις προσπάθειες αναζωογόνησης του κέντρου, τις οποίες στηρίζουμε όλοι και ελπίζουμε να συνεχιστούν. Η πραγματική οικονομία ωστόσο έχει ακόμα δρόμο».

Ημερομηνία: 
Παρ, 04/01/2013 - 20:45

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.