NETlogo

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη στη ΝΕΤ και τους δημοσιογράφους, Μάριον Μιχελιδάκη και Μανώλη Σταυρουλάκη.    

Για την αλλαγή του χρόνου με φόντο την Ακρόπολη

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Επιλέξαμε τον συγκεκριμένο χώρο γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι η πόλη αυτή έχει μια ιστορία 2.500 χιλιάδων ετών. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι παρά τις δύσκολες στιγμές τις οποίες περνάμε, γιατί η πόλη έχει περάσει δύσκολες στιγμές, θέλουμε να δείξουμε ότι διαθέτει δυναμισμό και εξωστρέφεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε  στο χώρο που δεσπόζει η πιο συμβολική εικόνα του Ελληνισμού διεθνώς και ότι βρισκόμαστε στον πιο ιστορικό και ωραίο πεζόδρομο της Ευρώπης, μην πω και του κόσμου. Έχουμε κάθε λόγο να αλλάξουμε φέτος την χρονιά, στέλνοντας ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, ότι η πόλη αυτή υπάρχει, υπήρχε εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι όρθια, μάχεται και ξέρει και να διασκεδάζει.

Για την εκδήλωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα

Γ.Κ: Ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία. Είναι το πιο συγκλονιστικό γεγονός στα συμβαίνοντα της πόλης, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι δωρεές αυτές θα προωθηθούν, μέσα από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης. Επίσης έχω έρθει σε επαφή και με δημάρχους γειτονικών δήμων, να προσφέρουμε και σε αυτούς, έχω έρθει σε επαφή και με την Εκκλησία ώστε να προσφέρουμε και στην «Αποστολή». Υπάρχει ένα τεράστιο απόθεμα ρούχων, παιχνιδιών αλλά και τροφίμων το οποίο θα διατεθεί με τον πιο διαφανή τρόπο.

Για την εικόνα της Αθήνας

Γ.Κ: Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι η Αθήνα είναι μία βρώμικη και ανασφαλής πόλη. Έχουν γίνει πρόοδος στον τομέα της ασφάλειας, τον τελευταίο καιρό, και όποιος περπατάει στην Αθήνα, μπορεί να σας το πει. Η προσπάθεια συνεχίζεται , κάθε μέρα κάνουμε ένα βήμα, το ζήτημα είναι το βήμα αυτό να γίνεται σταθερά, να διασφαλίζουμε τη θέση μας και να πηγαίνουμε στο επόμενο. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στους Αθηναίους. Το ξέρω υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι δύσκολα, η καθημερινότητα εξακολουθεί να είναι δύσκολη, αλλά η προσπάθεια γίνεται και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είδα τόσο κόσμο στις γιορτές στην πλατεία Συντάγματος και στις γύρω γειτονιές, που δεν τον έχω ξαναδεί.

Ημερομηνία: 
Δευ, 31/12/2012 - 12:50

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.