EIBTM

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) μέσω του Athens Convention Bureau (ACB) στη φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού EIBTM 2012, στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση της θέσης της Αθήνας στη διεθνή αγορά Συνεδρίων και Εταιρικών Συναντήσεων.

Το Athens Convention Bureau συμμετείχε στην Έκθεση με διπλό stand στο Περίπτερο του ΕΟΤ.

Τα στελέχη του ACB πραγματοποίησαν συνολικά πάνω από 100 συναντήσεις και προγραμματισμένα ραντεβού με hosted buyers και επαγγελματίες επισκέπτες - οργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων, οργανωτές ταξιδιών κινήτρων, εκπροσώπους διεθνών φορέων και οργανισμών, στελέχη εταιρειών, δημοσιογράφους και εκπροσώπους εξειδικευμένων media, μέλη διεθνών φορέων και δικτύων της αγοράς κ.α.- και διένειμαν μεγάλο όγκο ενημερωτικού υλικού για την Αθήνα και τις συνεδριακές υποδομές και υπηρεσίες της.

Βασικό συμπέρασμα από τις επαφές που έγιναν είναι ότι το κλίμα για την Μητροπολιτική Αθήνα έχει αρχίσει να αντιστρέφεται θετικά, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται και ενδιαφέρον “τελευταίας στιγμής”, δηλαδή για συνέδρια, ταξίδια κινήτρων και εταιρικές συναντήσεις και εντός του 2013.

Τα ερωτήματα για την κατάσταση στην πόλη και τις συνθήκες που επικρατούν ήταν αισθητά περιορισμένα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ερωτήματα που δεχόταν το ACB, προ ολίγων μηνών.

Ένα χαρακτηριστικό της φετινής EIBTM, είναι η προσδοκία που υπάρχει στους ξένους ενδιαφερόμενους ότι η Αθήνα μπορεί να προσφέρει αυτό το διάστημα πολύ καλή σχέση τιμής προς αξία (value for money). Η εκτίμηση του ACB είναι ότι αν υπάρχουν συνθήκες ομαλότητας και αν οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις της συνεδριακής αγοράς της Αθήνας, συνεχίσουν να υλοποιούν μία ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική για την περίοδο 2013-2014, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί αισθητά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η διαπίστωση ότι καταγράφεται αύξηση του ενδιαφέροντος για την Αθήνα ως προορισμού ταξιδιών κινήτρων και επιβράβευσης.

Η συμμετοχή του ACB στην EIBTM 2012 προετοιμάστηκε εντατικά από τις αρχές Οκτωβρίου και μεταξύ άλλων:

*   Παρουσιάστηκε η νέα έκδοση του επαγγελματικού οδηγού της πόλης, Athens Meeting Planer’s Guide.

*    Έγινε εκτεταμένη έρευνα μεταξύ των χιλιάδων hosted buyers της έκθεσης για τον εντοπισμό εκείνων που παρουσίαζαν δυνητικό ενδιαφέρον για την Αθήνα, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη συμμετοχή του ACB και προσκλήθηκαν να επισκεφθούν το stand της Αθήνας.

*    Ετοιμάστηκε spot 10 δευτερολέπτων το οποίο κατόπιν ειδικής συμφωνίας με πολύ χαμηλό κόστος, προβαλλόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, σε όλα τα μέσα μεταφοράς των hosted buyers από το αεροδρόμιο προς τον εκθεσιακό χώρο, σε τρεις οθόνες που είχαν τοποθετηθεί στον κεντρικό διάδρομο του εκθεσιακού κέντρου, σε δώδεκα οθόνες plasma που ήταν τοποθετημένες σε όλα τα lounges των hosted buyers, σε αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων και στις εισόδους του εκθεσιακού κέντρου.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ACB, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους διεθνών επαγγελματικών φορέων και στελέχη από Convention Bureaux άλλων χωρών και πόλεων. Μεταξύ αυτών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ, κ. Αλέξης Γαληνός με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του International Congress & Convention Association (ICCA) κ. Martin Sirk με τον οποίο συζήτησαν τρόπους στενότερης συνεργασίας για την ενίσχυση της θέσης και της εικόνας της Αθήνας στη διεθνή αγορά καθώς και τον σχεδιασμό κοινών δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με την έρευνα American Express Meetings & Events 2013, το κύριο χαρακτηριστικό της περιόδου που διανύουμε ως προς τις εταιρικές συναντήσεις, είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι αγορές του Δυτικού Κόσμου, να πρέπει να κινηθούν με χαμηλότερους προϋπολογισμούς και υψηλότερα κόστη.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οικονομική κρίση και η πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη θα οδηγήσει σε περαιτέρω μειώσεις και των δαπανών και του αριθμού των συναντήσεων, ενώ η οικονομική αβεβαιότητα στη Β. Αμερική προκαλεί “στασιμότητα” στους αντίστοιχους δείκτες. Στον αντίποδα, το 2013 εκτιμάται ότι μεγάλη ανάπτυξη θα καταγραφεί στις αγορές της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αλεξία Παναγιωτοπούλου

Sales and Marketing Director

Athens Convention Bureau

[email protected]

www.athensconventionbureau.gr

+30 210 3253123

Καλλιόπη Ανδριοπούλου

Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων

Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών

[email protected]

www.developathens.gr

+30 210 3253123

Ημερομηνία: 
Τρι, 04/12/2012 - 12:35

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.