mega

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στον  τηλεοπτικό σταθμό MEGΑ και τους δημοσιογράφους κυρίους Μανώλη Αναγνωστάκη  και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.   

Για το μέτρο της διαθεσιμότητας

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Δυστυχώς μετά τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έχουμε φτάσει σε περικοπές ανθρώπων. Είναι παντελώς άδικο να βγαίνουν σε διαθεσιμότητα άνθρωποι, και κάποιοι με την προοπτική της ανεργίας, χωρίς κανένα κριτήριο αξιολόγησης, παρά μόνο από το γεγονός ότι είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ότι δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ή άλλων διαγωνιστικών διαδικασιών. Φεύγουν και άνθρωποι οι οποίοι προσλήφθηκαν όταν δεν υπήρχε καν το ΑΣΕΠ.

Για τις διαπιστωτικές πράξεις

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Ασφαλώς και υπάρχει θέμα με τις διαπιστωτικές πράξεις και γι’ αυτό έχουν γίνει και οι καταλήψεις στους δήμους. Εμείς στο δήμο Αθηναίων, υιοθετήσαμε ένα ψήφισμα. Δεν υιοθετήσαμε ένα ψήφισμα ότι δεν θα εφαρμόσουμε το νόμο. Αποφασίσαμε ότι θα εφαρμόσουμε,στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας, και θα προασπίσουμε τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Θέλω να είμαι σαφής. Δεν είμαι υπέρ των δραστηριοτήτων εκείνων, οι οποίες δίνουν το παράδειγμα στους ανθρώπους, ότι όταν διαφωνούμε με κάτι ή ακόμη και όταν θεωρούμε ότι κάτι είναι αντισυνταγματικό - και ξέρετε ότι στο Δίκαιο και δη στο Συνταγματικό Δίκαιο, χωρούν πάρα πολλές ερμηνείες για τα πράγματα – ότι ο καθένας, μπορεί να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να λέει εγώ εφαρμόζω το νόμο ή δεν τον εφαρμόζω. Ειδικά στη σημερινή Ελλάδα, με όλη αυτή την αναταραχή που υπάρχει, με το θυμό, με την ανασφάλεια των ανθρώπων, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, στο τι κάνουμε. Και ειδικά οι δημοτικοί άρχοντες, εγώ τουλάχιστον ως δήμαρχος Αθηναίων, δρω με υπευθυνότητα, με σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων, προασπιζόμενος τους εργαζόμενους του δήμου, αλλά και με σεβασμό στο Σύνταγμα και τη νομιμότητα.

Για τις καταλήψεις σε υπηρεσίες του δήμου

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Να πάρει ο καθένας την ευθύνη του.Τι σημαίνει πάω και καταλαμβάνω τους παιδικούς σταθμούς και ποιον εξυπηρετεί αυτό το πράγμα; Τι σημαίνει καταλαμβάνω τις υπηρεσίες του δήμου; Δηλαδή να μην έχει ο δημότης καθαριότητα; Να μην έχει φωτισμό; Να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά του στα ΚΕΠ, να χάσει προθεσμίες, να ταλαιπωρηθεί; Γιατί πάμε να διαλύσουμε τη χώρα; Δηλαδή ο καθένας που πιστεύει ότι αδικείται, πλέον,στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε βρίσκει μπροστά του; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Για τα οικονομικά του δήμου :

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Ο δήμος έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα, όπως έχουν όλοι οι δήμοι. Έχουμε κάνει δραματικές οικονομίες,δραστική περικοπή στις σπατάλες. Ο δήμος έχει 220 εκατομμύρια ευρώ δάνεια,χωρίς να έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας. Ξεπληρώσαμε τους προμηθευτές σε ποσοστό 40%, έχουμε συγχωνεύσει διευθύνσεις, από 36 σε 23.Θέλω να σας πω, δηλαδή, και δεν αφορά μόνο τον δήμο Αθηναίων, αφορά πάρα πολλούς δήμους, έχουμε κάνει αυτό, που αν το είχε κάνει το κράτος, δεν θα ήμασταν αυτή τη στιγμή σε κατάσταση χρεοκοπίας.

 

Ημερομηνία: 
Κυρ, 18/11/2012 - 18:45

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.