SKAI

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη , στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τη δημοσιογράφο κυρία Πόπη Τσαπανίδου.

Για τις «αυτόματες περικοπές δαπανών» στους δήμους από την Τρόϊκα

Δε θέλω να αναφερθώ ειδικότερα στο δήμο της Αθήνας, όπου έχουμε καταβάλλει 40% απ’ τα χρέη στους προμηθευτές, όπου έχουμε περιορίσει τα Νομικά Πρόσωπα, όπου έχουμε περιορίσει τις Διευθύνεις, δηλαδή έχουμε κάνει αυτά τα πράγματα που αν τα είχε κάνει η χώρα, αν τα είχε κάνει το κεντρικό κράτος, δεν θα είχαμε φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας. Ο δήμαρχος λογοδοτεί κάθε μέρα στους δημότες του. Και ειδικά και στις μικρές πόλεις. Το «χαλινάρι» μπαίνει παντού. Δεν ξέρω αν η Τρόϊκα έχει υπόψη της κάποιους δήμους οι οποίοι δεν έχουν κάνει αυτά τα πράγματα, μιλάμε για 325 δήμους, αλλά στο δήμο της Αθήνας δεν υπάρχει ανάγκη να μπει κανένα«χαλινάρι». Το «χαλινάρι» το έχουμε βάλει μόνοι μας και σας βεβαιώνω και με το παραπάνω.

Για τα δημοσιεύματα περί διορισμού Επιτρόπου από τους δανειστές στους δήμους

Αυτό το σενάριο μέτρο δεν μου αρέσει καθόλου. Θεωρώ ότι με υποτιμά και εμένα και τους άλλους δημάρχους.Είμαστε ενήλικες, είμαστε υπεύθυνοι –μιλώντας για τον εαυτό μου και για την πλειονότητα των δημάρχων- και δεν χρειαζόμαστε κανένα «χαλινάρι» και κανέναν επίτροπο. Εγώ είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να μιλήσω στους Αθηναίους αλλά και στους πολίτες όλης της χώρας και να τους εξηγήσω τις οικονομίες που έχουμε κάνει. Δεν έχω καμία ανάγκη, κανένα επίτροπο, καμία Τρόϊκα να μου πει πως θα εξοικονομήσω στο δήμο. Το έχω κάνει μόνος μου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα.

Αναφορικά με τη μείωση των δημοτικών τελών στο δήμο της Αθήνας:

Δεν υπήρξε καμία αύξηση στα τέλη. Όχι μόνο κρατήσαμε περσινές μειώσεις που είχαμε κάνει, δηλαδή 50% στις άπορες οικογένειες, 50% στις μονογονεϊκές, 50% στα άτομα με αναπηρία 80%,προχωρήσαμε και σε καινούριες μειώσεις. Δηλαδή, νέα ζευγάρια, που θα παντρευτούν μέσα στο 2013, και θα έλθουν να εγκατασταθούν στην Αθήνα, με κάποιο εισοδηματικό κριτήριο, θα έχουν μείωση 50% στα τέλη τους για δύο χρόνια.Επίσης, σε βασικές πλατείες που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται, όπως είναι η πλατεία Αττικής, η πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, η πλατεία Βικτωρίας, σε δρόμους,όπως είναι η Γλάδστωνος, προβαίνουμε σε δραστικές μειώσεις των δημοτικών τελών για τα καταστήματα που βγάζουν τραπεζοκαθίσματα Στην δε Ομόνοια και πλατεία Βικτωρίας, ακριβώς για να έλθουν να ανοίξουν μαγαζιά, προσφέρουμε συμβολικό τέλος 5 ευρώ το τ.μ. για όλο το χρόνο. Αυτά κρύβουν μια πολιτική από κάτω, μια πολιτική προσέλκυσης νέων ζευγαριών στην Αθήνα αλλά και ζωντανέματος δρόμων και πλατειών που δοκιμάζονται. Λοιπόν, να μην ακούω αύξηση τελών από κανένα. Μείωση τελών έχουμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Υπάρχει αύξηση μόνο σε κάποιους δρόμους για τραπεζοκαθίσματα που υπήρχε πάρα πολύ χαμηλό τέλος, όπως είναι η οδός Πλουτάρχου στο Κολωνάκι και όπως είναι κάποιοι δρόμοι στο Γκάζι που ακμάζουν τα τελευταία χρόνια. Είναι οι μόνες περιπτώσεις.

Αναφορικά με τη συνεργασία δήμου Αθηναίων και υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο θέμα της εγκληματικότητας και του παράνομου εμπορίου

Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι,στο θέμα της εγκληματικότητας, η συνεργασία μας με το υπουργείο είναι καλύτερη,πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν στο παρελθόν. Το παρεμπόριο είναι οργανωμένο έγκλημα. Αυτά τα προϊόντα τα οποία μπαίνουν μαζικά στη χώρα, είναι προϊόντα οργανωμένου λαθρεμπορίου ύψους εκατομμυρίων τουλάχιστον ευρώ. Μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα, όπως ακριβώς είναι η πορνεία, όπως ακριβώς είναι και τα ναρκωτικά στην πόλη. Η πόλη έχει όλα αυτά τα προβλήματα. Το υπουργείο κάνει κάποιες προσπάθειες, εμείς το καλούμε να τις εντείνει και ο δήμος όσο μπορεί θα βοηθήσει.

Ημερομηνία: 
Σάβ, 17/11/2012 - 11:40

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.