11 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012 06:30

05-11-2012: Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών 2012

Αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, που λαμβάνει χώρα στις 11 Νοεμβρίου 2012. Μεγαλειώδης αναμένεται η φετινή διοργάνωση, καθώς ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, γιορτάζει την 30η επέτειό του και το γεγονός αυτό αναμένεται να συνδυαστεί με μεγάλη συμμετοχή και έντονα εορταστικό κλίμα. Οι εγγραφές συμμετοχής για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ, έκλεισαν εδώ και ένα μήνα καθώς συμπληρώθηκε το όριο των 6.000μελών.

Σημειώνεται ότι πέραν από τη κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στο Δυναμικό Βάδισμα, στον ανοικτό Λαϊκό Αγώνα των 5 χιλιόμετρων ,στον Αγώνα Δρόμου 10 χιλιομέτρων, ενώ για τα παιδιά υπάρχει αγώνας 700μ και ειδικός αγώνας SPECIAL OLYMPICS.    

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο και  στο Δυναμικό Βάδισμα δίνεται στις 09.00πμ από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας  στο Μαραθώνα και ακολουθείται η κλασική διαδρομή. Η εκκίνηση στον ανοικτό Λαϊκό Αγώνα Δρόμου των  5χιλιομέτρων δίνεται  στις 08.30π.μ, μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, επί της Λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου (αριστερό ρεύμα), στο ύψος του αγάλματος του Γ. Αβέρωφ. Η διαδρομή διατρέχει το ιστορικό κέντρο της πόλης της Αθήνας, περνώντας μπροστά από σημαντικά μνημεία και κτίρια της πόλης, όπως το Πολεμικό Μουσείο, η Βουλή, η Πλατεία Συντάγματος, η Ακρόπολη. Ο Αγώνας Δρόμου των 10χιλιομέτρων, ξεκινάει στις 09.15 π.μ. μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και τερματίζει .

Στις 10.10 το πρωί δίδεται η εκκίνηση για τον Αγώνα  Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1000 μ.), με εκκίνηση τις Στήλες Ολυμπίου Διός και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στις 10.30 ξεκινά Αγώνας Παιδιών (700 μ.) από Β. Όλγας, με εκκίνηση από την είσοδο εγκαταστάσεων Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών (Λεωφ. Βασ. Όλγας) και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Επισημαίνεται ότι ΔΕΝ  μπορούν να τρέξουν όσοι δεν έχουν δηλωθεί. Οι διοργανωτές, θέλοντας να διευκολύνουν όλους όσους θα λάβουν μέρος στις διάφορες αποστάσεις και να διασφαλίσουν την ασφάλεια τους, κοινοποιούν πως οι δρομείς που ΔΕΝ  έχουν Δηλωθεί και δεν έχουν επίσημη συμμετοχή, ΔΕΝ μπορούν να  λάβουν μέρος σε καμία από τις αποστάσεις.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών έχει μια μοναδική θέση στο διεθνές γίγνεσθαι, καθώς είναι ο μόνος που διεξάγεται επί της αυθεντικής, Ολυμπιακής Μαραθώνιας Διαδρομής. Η ευθεία των 42.195 μέτρων ξεκινάει από το Μαραθώνα, περνάει δίπλα τον Τύμβο του Μαραθώνα, διατρέχει μια σειρά δήμων της Αττικής γης και καταλήγει στην Αθήνα, μέσα στο υπέροχο μαρμάρινο στάδιο των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, το Παναθηναϊκό Στάδιο.