07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2012 17:30

05-09-2012:Ηλέκτρα στο Θέατρο του Αττικού Άλσους

Με την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από το τις Μορφές Έκφρασης σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη, την  Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, συνεχίζονται οι Βραδιές Θεάτρου που οργανώνει ο  Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στο Θέατρο του Αττικού Άλσους.

Η Ηλέκτρα είναι ένα σύμβολο πίστης και θέλησης και παραμένει σταθερή στην ηθική πορεία που έχει επιλέξει, δε λυγίζει, δεν υποκύπτει και δεν παραδίδεται παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις απειλές που καλείται να αντιμετωπίσει.

Μια παράσταση αρχαίας ελληνικής τραγωδίας βασισμένη στη μέθοδο του μεγάλου θεατρανθρώπου Δημήτρη Ροντήρη. Η μουσικότητα του λόγου, η ομαδική απαγγελία του χορού καθώς και η ανάλογη κινησιολογία του αναδεικνύουν την ουσία και την αισθητική της αρχαίας τραγωδίας.

Είναι μια κλασική σκηνοθετική προσέγγιση που ως στόχο έχει την αποκατάσταση των αρχών και της αισθητικής της αρχαίας τραγωδίας.

Παίζουν: Θωμάς Κινδύνης, Ρούμελης Κωνσταντίνος, Γιάννης Κωσταράς, Ζωή Ναλμπάντη, Βλασία Βερβέρη, Κλεονίκη Καραχάλιου, Έλενα Ορφανίδου, Σοφία Λυμπέρη.

Θέατρο Αττικού Άλσους:  Η είσοδος στο θέατρο είναι από την οδό Καρπενησιώτη επί του περιφερειακού Γαλατσίου (Τουρκοβούνια).

Η πρόσβαση στο Θέατρο γίνεται από τον κόμβο Κηφισίας – Κατεχάκη μέσω της οδού Μουσών (μπροστά από το ΛΗΤΩ) ή από την οδό Πατησίων μέσω της Λεωφόρου Γαλατσίου, Πρωτοπαπαδάκη.

Ώρα έναρξης: 20.30

Είσοδος 10€

Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 έως 15:00.

Στο θέατρο του Αττικού Άλσους θα γίνεται πώληση μόνο για την παράσταση της ημέρας από τις 19.00 έως την έναρξη της παράστασης.