20 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012 22:00

05-09-2012: Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός, στην Τεχνόπολις

Πανελλήνιο μουσικό διαγωνισμό διεξάγουν  -από τις  21 έως και τις 25 Νοεμβρίου 2012 στις εγκαταστάσεις του ΑΘΗΝΑ9,84 στην «Τεχνόπολις»– ο όμιλος για την UNESCO ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, η «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΘΗΝΑ 9,84.

Οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να λάβουν μέρος  στις  κατηγορίες: πιάνο, κιθάρα, κλαρινέτο, βιολί, τρομπέτα καθώς και λυρικό τραγούδι και μουσική δωματίου έως και πέντε άτομα.  Οι υποψήφιοι θα χωριστούν ηλικιακά σε δύο κατηγορίες έως και 16 ετών και από 16 ετών και άνω.  Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο μέρη:  προκριματικό, όπου οι διαγωνιζόμενοι θα εκτελέσουν ένα επιβεβλημένο μουσικό κομμάτι και  τελικός, όπου οι διαγωνιζόμενοι  θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν ένα επιβεβλημένο και ένα κλασσικό μουσικό έργο που οι ίδιοι επιθυμούν, διάρκειας έως και 18΄ συνολικά. Στο λυρικό τραγούδι θα υπάρχει μία κατηγορία, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι διαγωνιζόμενοι  θα αξιολογηθούν   από επιτροπές  και  οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν βραβεία καθώς και το μετάλλιο του Ομίλου για την UNESCO ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΥ και ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Τα πρώτα βραβεία θα εντάσσονται στα πειραματικά προγράμματα ανάδειξης καλλιτεχνών της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» και του Δήμου Αθηναίων, που αφορούν σε προβολή, συμμετοχές σε Φεστιβάλ και διεθνείς συνεργασίες.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό καθώς και για τις προϋποθέσεις συμμετοχής  στο  site του ομίλου www.unesco-tlee.org/ , στο site της «Τεχνόπολις» www.technopolis-athens.com και στο facebook «Club for UNESCO of Art Literature and Sciences of Greece».  

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ: Πειραιώς 100, Γκάζι