ANT

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γ.ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΤΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ, Κ. ΛΑΣΚΑΡΑΤΟ.

 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΚΑΜΙΝΗΣ:Μα δεν την έχουμε σεβαστεί την πόλη μας, να μη μας φταίει μόνο η οικονομικήκρίση. Η πόλη, όταν τη γεμίζουμε γκράφιτι , όταν τη λερώνουμε, δεν τη σεβόμαστε..Ξέρετε οι Έλληνες το δημόσιο χώρο δεν έχουμε μάθει να τον σεβόμαστε. Μπορεί να είμαστε πεντακάθαροι στα σπίτια μας και να βγαίνουμε στο δρόμο και να τα πετάμε και να μην κάνουμε καν τον κόπο να τα ρίξουμε σε ένα καλάθι. Μην τα περιμένουμε όλα από τους δημόσιους φορείς. Υπάρχει και η κοινωνία, που μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να αποκτήσει συνείδηση κάποιων πραγμάτων. Είναι αυτό που λέμεπως η κρίση είναι ευκαιρία. Είναι ευκαιρία να σκύψουμε όλοι μέσα μας και να δούμε όλα τα λάθη που έχουμε κάνει και την αδυναμία των Ελλήνων να σεβαστούμετο δημόσιο χώρo.
 

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

ΚΑΜΙΝΗΣ:Φυσικά και υπάρχουν. Η κρίση είναι πολύ βαθιά και για να βγούμε από την κρίσηθα περάσει καιρός. Αλλά, όλοι μαζί θα στηρίξουμε ο ένας τον άλλο προσπαθώντας και βελτιώνοντας κάθε μέρα τη ζωή μας. Αυτό θα αναστρέψει το κλίμα. Στην πόλη πρέπει να ενεργήσουμε σε όλα τα μέτωπα. Από το να κάνει ο καθένας τη δουλειά του, ο δήμος στο κομμάτι της καθαριότητας, του φωτισμού, σε αυτό το ζωντάνεμα της πόλης, στο να γίνουν έργα στην πόλη. Το υπουργείο προστασίας να γίνει πιο αποτελεσματικό στα θέματα της ασφάλειας, να δημιουργηθούν κάποιες υποδομές,γιατί κακά τα ψέματα, έρχεται η αστυνομία και σου λέει, «εγώ μπορώ να συλλάβω όλους τους παραβατικούς» - και μιλάμε για την οργανωμένη παραβατικότητα στην πόλη, την πορνεία, τα ναρκωτικά, το παραεμπόριο κτλ. Μπορεί να τους συλλάβειόλους μέσα σε δύο μέρες. Που θα τους πάνε; Το ξέρετε ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε που να πάνε αυτούς τους ανθρώπους; Πρέπει να υπάρξουν υποδομές και πρέπει επίσης - και το έχω πει στους συναδέλφους μου τους δημάρχους- ναμοιραστούν κάποια βάρη. Πρέπει να κατασκευαστούν τα κέντρα φιλοξενίας τωνπαράνομων μεταναστών και να παραμένουν εκεί, έως ότου επιστρέψουν στις πατρίδεςτους, και τα κέντρα υποδοχής στα σύνορα. Και πρέπει να υπάρξει ταχύρρυθμη εξέταση των αιτήσεων ασύλου. Το πρόβλημα της Αθήνας που είναι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και έχει επιβαρύνει πάρα πολύ την πόλη και είτε το θέλουμε είτε όχι τροφοδοτεί τα εγκληματικά δίκτυα. Σε όλα τα μέτωπα συνεργασία.Και στο μέτωπο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Δίναμε το χειμώνα που μας πέρασε 8000 συσσίτια, όχι μόνο σε απόρους, αλλά και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε σχολεία, σε οικογένειες. Όλοι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και ο καθένας να κάνει αυτό το μερίδιο που του αναλογεί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

ΚΑΜΙΝΗΣ:Δυστυχώς η Ομόνοια, όσο πιο πίσω πας στο χρόνο, ήταν και πιο όμορφη. Η Ομόνοια είναι ένα έκτρωμα. Το ζήτημα τώρα δεν είναι τόσο να εξωραΐσουμε την πλατεία, είναι ένα έργο μεγάλης πνοής αυτό, όσο να την κρατήσουμε ζωντανή και φωτισμένη.Βγήκαν ήδη τα πρώτα τραπεζοκαθίσματα. Θα βγάλουμε τραπεζοκαθίσματα και πάνω στην πλατεία, όπως κάναμε και στην πλ. Βικτωρίας, θα βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες της εστίασης, με ελάχιστο κόστος, προκειμένου να δώσουμε ζωή.

 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΚΑΜΙΝΗΣ:Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει βρει το ρυθμό της. Πρέπει να την στηρίξουμε, γιατί έχει αναλάβει πια μια εθνική αποστολή, υπαρξιακής, για τη χώρα σημασίας. Οπότε,στήριξη σημαίνει και κριτική στήριξη. Θα επισημάνουμε τα λάθη της, θα επικροτούμε τα σωστά. Αλλά, έχει αναλάβει μια εθνική αποστολή και πρέπει να βοηθηθεί σε αυτό. Στην Ελλάδα δεν έχουμε την κουλτούρα των συνεργασιών, είχαμε πάντοτε μονοκομματικές κυβερνήσεις, και όποτε δοκιμάσαμε κυβερνήσεις συνεργασίας η αποτυχία ήταν μεγάλη. Τώρα δεν έχουμε περιθώρια για αποτυχία.Αλλά εξαρτάται και από τους ίδιους να παραμερίσουν οποιεσδήποτε μικροκομματικές σκοπιμότητες, και να πορευθούμε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας.

 
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ


ΚΑΜΙΝΗΣ:Όχι και αυτό είναι προφανές. Φαίνεται στην οικονομία, φαίνεται από την προϊούσα εξαθλίωση ευρέων κοινωνικών στρωμάτων. Είδα, όταν μοιράσαμε αυτά τα οπωροκηπευτικά πριν τρεις βδομάδες στο Πεδίο του Άρεως, να στήνονται στην ουρά άνθρωποι που δεν θα περίμενε κανείς. Διότι δε μιλάμε για εξαθλιωμένους ανθρώπους, μιλάμε για ανθρώπους που πιθανόν πριν μερικούς μήνες είχαν δουλειά και ζούσαν άνετα. Δενσηκώνει ο κόσμος άλλες περικοπές, πρέπει να στρωθούν στη δουλειά, να περιστείλουν τη φοροδιαφυγή, αυτά που λέμε χρόνια δυστυχώς, τώρα πρέπει να γίνουν πάρα πολύ γρήγορα και με εμφανή αποτελέσματα.

Ημερομηνία: 
Παρ, 13/07/2012 - 21:10

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.