23 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012 10:00

14-06-2012: Βράβευση μαθητών και παιδιών προσφύγων που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό για τους πρόσφυγες

Τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας του 2011, με θέμα «Ρατσισμός και ξενοφοβία. Επικίνδυνα φαινόμενα για μια χώρα», τιμά στις 23 Ιουνίου 2012, στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων,  η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Y.A.) και η Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων,  με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που τιμάται  στις 20 Ιουνίου.

 Στην τελετή θα βραβευθούν μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από διάφορες περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένων και μαθητών του ελληνικού σχολείου του Ανόβερου της Γερμανίας αλλά και του πολωνικού σχολείου στην Αθήνα. Επίσης,  ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε κέντρα υποδοχής θα τιμηθούν για τη συμμετοχή τους.

Στην εκδήλωση συμμετάσχουν οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών (Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Πολιτιστικό Κέντρο «Γέφυρα» Προσφύγων από Τουρκία, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, χορευτικό συγκρότημα Mandela girls, Συριακή Κοινότητα),  δίνοντας μια γεύση από τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους. Τα βραβεία θα απονείμουν εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου, οι οποίοι με την παρουσία και το λόγο τους στηρίζουν τους σκοπούς της Ύπατης Αρμοστείας.

Παράλληλα, στο χώρο της εκδήλωσης οι μαθητές του Καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα θα παρουσιάσουν μία εικαστική έκθεση και ένα δραματοποιημένο παραμύθι με θέμα την Αφρική ενώ θα προβάλλονται μαθητικές δημιουργίες καθώς και video της Ύπατης Αρμοστείας.

Τεχνόπολις, αίθουσα Νίκος Γκάτσος: Πειραιώς 100, Γκάζι

Ώρα :13.00