18 ΜΑΪ́ΟΥ 2012 06:00

18-05-2012 :Έκθεση φωτογραφίας της ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

Έκθεση με 57 φωτογραφίες από την πιο πρόσφατη δουλειά της ομάδας φωτογραφίας της Εναλλακτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, φιλοξενεί το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, μετέχοντας στο φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Θέμα της έκθεσης, όπως δηλώνει και ο τίτλος, είναι η Παλαιά Αθήνα και συγκεκριμένα το ιστορικό κέντρο. Σύμφωνα με δηλώσεις των μελών της κοινότητας  ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: «Το μέρος επιλέχτηκε γιατί θεωρήθηκε πολύ ενδιαφέρον να φωτογραφηθούν τα παλιά κτίρια, τα στενά σοκάκια, τα αρχαία σε αντίθεση με την σύγχρονη εποχή. Σκορπίσαμε στα πέτρινα σοκάκια και στους δρόμους από την Ακρόπολη μέχρι τις Στήλες του Ολυμπίου Διός και δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Τραβήχτηκαν φωτογραφίες κατά την διάρκεια της μέρας και της νύχτας ώστε  να μπορεί να απεικονιστεί η παλιά Αθήνα σε όλες της, τις μορφές. Το αποτέλεσμα; Νομίζουμε εντυπωσιακό. Πιστεύουμε ότι μέσω της έκθεσης αυτής συνδέεται η Εναλλακτική Κοινότητα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με την κοινωνία και αναδεικνύεται το έργο της και η προσπάθειά μας».

Τα εγκαίνια της έκθεσης  θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι  στο Λουτρό των Αέρηδων. Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στον τομέα της τοξικοεξάρτησης με χρήση οπτικοακουστικού υλικού.

Διάρκεια έκθεσης : 18Μαΐου 2012 –  3 Ιουνίου 2012

Μουσείο Ελληνικής ΛαϊκήςΤέχνης Λουτρό των Αέρηδων:  Κυρρήστου 8,Πλάκα.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 9.00 – 15.00

Μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση διαδικτυακά: www.facebook.com/Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης – Museum of Greek Folk Art