Technoposum logotexnopolis2012

Ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στους νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, καλύπτει το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την περίοδο Μαΐου - Σεπτεμβρίου 2012, στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Τριαντατέσσερις  μέρες μουσικής, 30 μέρες αφιερωμένες στις τέχνες, 24 μέρες αφιερωμένες στα παιδιά και στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και  15 μέρες αφιερωμένες στην επιχειρηματικότητα , συνθέτουν το πρόγραμμα, που παρουσίασαν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος  Καμίνης, η Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τεχνόπολις κα. Αγγελική Χ. Αντωνοπούλου και  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολις, κ. Κωνσταντίνος Μπιτζάνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης εξήρε τη μετεξέλιξη  της Τεχνόπολις σε βασικό άξονα της πολιτικής πολιτισμού του Δήμου της Αθήνας και προανήγγειλε τα εγκαίνια του Βιομηχανικού Μουσείου στα τέλη του χρόνου. «Σε μια δύσκολη συγκυρία κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ένδειας, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων καλείται να σταθεί  σε ένα επίπεδο υψηλό . Καλείται να παρέχει ψυχαγωγία και πολιτισμό με ποιότητα και  προσιτές τιμές» σημείωσε ο κ. Καμίνης,  ενώ αναφερόμενος στο Βιομηχανικό Μουσείο δήλωσε: «Επιθυμία μας είναι, να γίνει ένας τόπος αναφοράς για τη βιομηχανική κληρονομιά,  ανοικτός στους πολίτες της Αθήνας, αλλά και στα σχολεία, με πλούσιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΜΑΪΟΣ

• Τρίτη 1 Μαΐου

Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, η ΕΡΤ, οι enCardia   και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων διοργανώνουν μια δράση αλληλεγγύης για την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου

Το πιο  δυναμικό και ελπιδοφόρο καλωσόρισμα μιας  Άνοιξης, έτσι όπως την έχουμε φανταστεί!

Κεντρική Αυλή

ΑΝΤΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ένα κουτί Αντιβίωση για ενήλικες /παιδιά,  ή  ένα κουτί Παυσίπονο, ή  ένα κουτί Γάλα, για τις ανάγκες των   ΓΙΑΤΡΩΝ του ΚΟΣΜΟΥ

Ώρα έναρξης; 20:30

 

•Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Μαΐου

To Φεστιβάλ Τσίρκο και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης    Circus@τεχνόπολις

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη CIRCUS DAYZ, διοργανώνουν Φεστιβάλ Τσίρκο και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης. Μία 2ήμερη γιορτή με επιδείξεις, σεμινάρια τεχνικών τσίρκο, θέατρο δρόμου, juggling meeting, παιδότοπο και παιδικό Τσίρκο, θεάματα με φωτιές, performers’ market και open stage για νέους καλλιτέχνες.

Κεντρική Αυλή & Αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης»

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες Διεξαγωγής: 11.00 – 00.00

 

•Σάββατο 12 – Δευτέρα 14 Μαΐου

Design Lab Athens 2012

Έχοντας πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των επαγγελματιών του χώρου της Αρχιτεκτονικής και της Διακόσμησης ως η πιο δυναμικά ανερχόμενη διοργάνωση για το σύγχρονο Design, το Design Lab Athens 2012 φιλοδοξεί να αποτελέσει για άλλη μια χρονιά ορόσημο και σημείο συνάντησης για αρχιτέκτονες, διακοσμητές, interior designers αλλά και για κάθε λάτρη του σύγχρονου Design, των καινοτομιών και των νέων προτάσεων.

Με τις παράλληλες δραστηριότητες που διοργανώνονται στους εξωτερικούς χώρους της "Τεχνόπολις", το Design Lab ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια μίας εμπορικής έκθεσης και μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι τέχνης.

Κεντρική Αυλή, Προαύλιο Δ12, Αίθουσες: «Κωστής Παλαμάς», «Τάκης Παπατσώνης», «Κωνσταντίνος Καβάφης», «Νίκος Γκάτσος»

Είσοδος Ελεύθερη για τις παράλληλες δραστηριότητες στους εξωτερικούς χώρους.

Τιμή εισόδου για τις αίθουσες: 5,00€

        Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 12 Μαΐου 2012: 11:00 - 23:00

                                  Κυριακή 13 Μαΐου 2012: 11:00 - 23:00

                                  Δευτέρα 14 Μαΐου 2012: 16:00 - 22:00

 

•Παρασκευή 18 Μαΐου 

Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων γιορτάζει φέτος για πρώτη φορά την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Παρασκευή 18 Μαΐου και μένει ανοιχτή για το  κοινό από τις 9.30 το πρωί ως τις 11 το βράδυ. Η «Τεχνόπολις» αφιερώνει έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς της χώρους, την αίθουσα των «Φούρνων», και αναδεικνύει το μουσειακό χαρακτήρα της μέσα από μια σειρά δράσεων όπως οι δωρεάν ξεναγήσεις (κατόπιν συνεννόησης στο 210 3475518), η διεξαγωγή εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά Δημοτικού και η προβολή φωτογραφιών και ταινίας με θέμα το παλαιό εργοστάσιο φωταερίου. Στις 21.00, στην Κεντρική Αυλή θα δοθεί συναυλία της  Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων .

Ώρες ξεναγήσεων: 9.30, 11.00, 12.30 το πρωί και 5.30, 6.30 το απόγευμα.

Ώρα εκπαιδευτικού προγράμματος: 6.00 το απόγευμα

Προβολή ταινίας και slideshow: Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ κάθε μία ώρα

Δηλώσεις συμμετοχής για τις ξεναγήσεις και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

10.00-17.00 στο 210 3475518

 

•Τετάρτη 23 – Κυριακή 27 Μαΐου

12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ 

Η «Τεχνόπολις»  του Δήμου Αθηναίων, στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών της, διοργανώνει για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ. Μουσικά σύνολα από 14 χώρες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Σουηδία, Κύπρος, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Δανία, Πολωνία, Τσεχία, Λετονία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο – κατά σειρά εμφάνισης) συμμετέχουν σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης μας, με τεράστια απήχηση στο ευρύ κοινό. Από το πρόγραμμα δεν λείπει η μοναδική Big Band του Δήμου Αθηναίων

Κεντρική Αυλή

Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα έναρξης: 21.00

 

•Παρασκευή 25 – Κυριακή 27 Μαΐου

100% Made in Italy -  Άρωμα Ιταλίας στην Ελλάδα

Επιχειρηματικές ευκαιρίες, τοπικά προϊόντα, μουσική και χορός, τέχνη, γεύσεις και χρώματα Ιταλίας. Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας διοργανώνει στις 25-26-27 Μαΐου το Φεστιβάλ 100% Made in Italy στους χώρους του πολιτιστικού πάρκου «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Το Φεστιβάλ 100% Made in Italy θέλει να παρουσιάσει σε μια κοινή πλατφόρμα το Made in Italy στην Ελλάδα μέσα από την παρουσίαση και προβολή των ελληνικών εταιριών που εμπορεύονται ή εκπροσωπούν ιταλικά προϊόντα και υπηρεσίες,  με απώτερο στόχο την τόνωση και ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού. Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται με στoχευμένα πολιτιστικά δρώμενα ,οινογαστρονομική γευσιγνωσία και πολλές εκπλήξεις που θα μας ταξιδέψουν νοερά στην γειτονική Χώρα.

Αίθουσες: «Κωνσταντίνος Καβάφης» , «Νίκος Γκάτσος»

Είσοδος Ελεύθερη

Ώρες Λειτουργίας: 12:00 - 00:00

 

•Δευτέρα 28 Μαΐου

Swing for Hope

Μετά την περσινή επιτυχία του Swing for Africa, του πρώτου μας φιλανθρωπικού μίνι Φεστιβάλ - σύμπραξη όλων των μεγάλων παραγόντων του Swing στη χώρα μας, οι Athens Swing Cats αποφασίσαμε να καθιερώσουμε ένα ετήσιο φιλανθρωπικό μουσικό-χορευτικό event για διαφορετικό κάθε φορά σκοπό. Φέτος λοιπόν, διοργανώνουμε το Swing for Hope στις 28 Μαΐου τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στη ΜΚΟ Κλίμακα για τους άστεγους της πόλης μας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος αφιλοκερδώς. Οι Athens Swing Cats θα παρουσιάσουν διάφορα χορευτικά swing shows.

Το μουσικά σχήματα συμμετέχουν είναι: Vanilla Swing,  Penny & the Swingin' Cats, Nastazia & the Jazzuars , SwingAzoo, σόλο: Ηλίας Λεφτάκης

Κεντρική Αυλή

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Ώρα έναρξης: 20.00

 

•Τετάρτη 30 Μαΐου

«ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ 2012» - Συναυλία με την ιέρεια της ηλεκτρονικής μουσικής

Η σπουδαία συνθέτρια Λένα Πλάτωνος, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της, παρουσιάζει αποσπάσματα από δέκα κύκλους τραγουδιών με τα σημαντικότερα έργα της, όπως: «Σαμποτάζ», «Εδώ Λιλιπούπολη», “Καρυωτάκης – 13 Τραγούδια”, «Μάσκες Ηλίου», «Γκάλοπ», «Λεπιδόπτερα», «Ημερολόγια» και «Καβάφης – 13 Τραγούδια». Ερμηνεύουν: Σαβίνα Γιαννάτου, Γιάννης Παλαμίδας

Special Guest ο Γιάννης Αγγελάκας, που για πρώτη φορά συνεργάζεται με την Λένα Πλάτωνος, δίνοντας μια άλλη διάσταση σε τραγούδια από το «Γκάλοπ».

Ενορχήστρωση: Λένα Πλάτωνος – Στέργιος Τσιρλιάγκος

Κεντρική Αυλή

Ώρα Έναρξης: 21.00

Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση 12 €, Γενική είσοδος 15 €

 

•Τετάρτη 30 Μαΐου

Job Fair Athens 2012

Μετά την επιτυχία της περσινής εκδήλωσης οι EESTEC και IEEE διοργανώνουν και φέτος υπό την αιγίδα του ΕΜΠ την εκδήλωση Job Fair Athens. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος το Job Fair Athens είναι μια ημέρα καριέρας που στόχο έχει να βοηθήσει τους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας, να ενημερωθούν για αυτή και να αναζητήσουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης. Σημαντικό επίσης είναι ότι η εκδήλωση αποτελεί μια καθαρά φοιτητική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία.

Αίθουσες: «Κωστής Παλαμάς»,  «Νίκος Γκάτσος»

Είσοδος Ελεύθερη

‘Ωρες διεξαγωγής: 10.00 – 17.00

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

•Παρασκευή 1 Ιουνίου

Συναυλία για την ανάδειξη του support group των RED HOT CHILI PEPPERS

Live μουσική εκδήλωση για την ανάδειξη των τριών φιναλιστ για το support group που θα ανοίξει τη συναυλία των RED HOT CHILI PEPPERS στις 4/9 στο ΟΑΚΑ. Τα πέντε ελληνικά συγκροτήματα που αναδείχτηκαν από το διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το JUMPING FISH της COSMOTE θα παρουσιάσουν ζωντανά τα τραγούδια τους μπροστά στο κοινό και την επιτροπή, οι οποίοι, το ίδιο βράδυ, θα επιλέξουν τους 3 τυχερούς που θα φτάσουν στο management των RED HOT CHILI PEPPERS για την τελική επιλογή. Θα είναι μια δυνατή liveμουσική βραδιά με guest καλλιτέχνες έκπληξη.

Κεντρική Αυλή

Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα έναρξης: 21.00

 

•Σάββατο 2 Ιουνίου

Ο Αθήνα 9.84 γιορτάζει τα 25 του χρόνια

Στις 31 Μαΐου 1987 άλλαξε οριστικά το τοπίο των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Ο Αθήνα 9.84, ο ραδιοσταθμός του Δήμου της Αθήνας, ήταν ο πρώτος που έσπασε το κρατικό μονοπώλιο στην ενημέρωση, εγκαινιάζοντας την εποχή της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Ο Αθηνα9.84 γιορτάζει τα είκοσι πέντε του χρόνια το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 στην Κεντρική Αυλή της «Τεχνόπολις».

Μεγάλη πρωταγωνίστρια στην πορεία του Αθήνα9.84 αλλά και στη νέα του εποχή είναι η πόλη, τα θέματα που την απασχολούν, οι ήχοι, οι εικόνες, η πολυχρωμία της και κυρίως οι άνθρωποί της. Άρα, μεγάλοι πρωταγωνιστές στον ΑΘΗΝΑ 9.84 είστε όλοι εσείς οι ακροατές του.

Κεντρική Αυλή

Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα Έναρξης: 21.30

 

•Τρίτη 5 Ιουνίου

Ο Λάκης Παπαδόπουλος  και οι Φίλοι του

Ο Λάκης Παπαδόπουλος σας προσκαλεί παρέα τους φίλους του ΑΡΛΕΤΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗ, ΧΡΗΣΤΟ ΔΑΝΤΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΙΩΚΑ, ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ, ΜΠΛΕ, ΣΑΚΗ ΜΠΟΥΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ ΝΕΓΚΑ, ONIRAMA, ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ  ΠΟΥΛΙΚΑΚΟ, ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΟΚΑ σε μια μεγάλη γιορτή για τα 30 και βάλε χρόνια του στη μουσική σκηνή.

Θα είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για μένα, να σας δω όλους εκεί!»

Με την αγάπη μου,

Λάκης - Με τα Ψηλά Ρεβέρ – Παπαδόπουλος

Κεντρική Αυλή

Τιμές Εισιτηρίων: 12€ προπώληση, 15€ ταμείο

Ώρα έναρξης: 21.30

 

•Πέμπτη 7 Ιουνίου

ΚΕΘΕΑ “ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ…”

Μια συναυλία για να γιορτάσουν η χαρά, η ελπίδα, η αισιοδοξία, τα νιάτα, το μέλλον.

Μια γιορτή γεμάτη χαμόγελα και θετικά μηνύματα.

Συμμετέχουν: ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ, ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΦΑΦΟΥΤΗ,  ΜΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ & ANGRY BIRDS. LIVE DJ SET: TAREQ, Opening act: Το μουσικό συγκρότημα της ΣΤΡΟΦΗΣ. Οι καλλιτέχνες ενώνουν την φωνή , τα τραγούδια και την αγάπη τους για τα παιδιά της ΣΤΡΟΦΗΣ  σε μια μοναδική συναυλία-γιορτή και μας προσκαλούν όλους γιατί..

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ  ΣΤΡΕΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ  ΑΛΛΟΥ. ΣΤΡΕΨΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΟΥΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΕΣ

Τα έσοδα της Συναυλίας θα διατεθούν στο Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ για την οικονομική ενίσχυση του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ που απευθύνεται σε έφηβους και νεαρούς ενήλικους  χρήστες και στις οικογένειές τους.

Κεντρική Αυλή

Τιμές Εισιτηρίων: προπώληση 15€, ταμείο 18€

Είσοδος κοινού από: 17.30

 

•Σάββατο 9 Ιουνίου

VODKA JUNIORS | "the Battle of Athens" + Planet of Zeus

Το Σάββατο 9 Ιουνίου θα εμφανιστούν στη σκηνή της Τεχνόπολις οι Vodka Juniors, στη μοναδική τους συναυλία για το 2012 . Μαζί τους οι Planet Of Zeus που στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής τους περιοδείας.

Κεντρική Αυλή

Τιμές εισιτηρίων: 8€ προπώληση, 10€ ταμείο

Ώρα έναρξης: 19:00

 

•Παρασκευή 15 – Κυριακή 17 Ιουνίου

AGRO QUALITY FESTIVAL

Αυτό τον Ιούνιο και για 3η συνεχόμενη χρονιά  η ελληνική ύπαιθρος έρχεται στο κέντρο της Αθήνας. Ελάτε να την υποδεχτούμε μαζί σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που ξυπνάει μνήμες από τη ζωή στο χωριό. Εκεί όπου η καθημερινότητα ήταν γεμάτη από μυρωδιές παραδοσιακών γλυκισμάτων και εδεσμάτων και η παραγωγή των πρώτων υλών για το τραπέζι μας γινόταν με παραδοσιακό τρόπο. Ελάτε να ταξιδέψουμε στο Παραδοσιακό Χωριό, να γνωρίσουμε πιστοποιημένα και  παραδοσιακά προϊόντα, να ενημερωθούμε για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, να γευτούμε μοναδικές συνταγές, να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία ενός παραδοσιακού ελληνικού χωριού των περασμένων χρόνων, να συστήσουμε στα παιδιά μας παιχνίδια που χάνονται και να διασκεδάσουμε με τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις.

Κεντρική Αυλή, Προαύλιο Δ12, Αίθουσες: «Άγγελος Σικελιανός», «Κωστής Παλαμάς», «Τάκης Παπατσώνης», «Κωνσταντίνος Καβάφης», «Νίκος Γκάτσος», «Σιδηρουργείο»

Τιμή Εισιτηρίου: 3€, για παιδιά έως 12 ετών είσοδος ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 15 Ιουνίου: 16.00 – 22.00

Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Ιουνίου: 10.00 – 22.00

 

•Τετάρτη 20 Ιουνίου

Νίκος Πορτοκάλογλου

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου  γιορτάζοντας την επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Φατμέ και υποδέχεται αγαπημένους φίλους και συνεργάτες, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Πάνο Μουζουράκη και την Νατάσσα Μποφίλιου.

30 χρόνια ταξίδι σε μία συναυλία γιορτή!

Κεντρική Αυλή

Τιμή εισιτηρίου: 12€ τα πρώτα 400 εισιτήρια, 15€ γενική είσοδος

Ώρα έναρξης: 21.30

 

•Πέμπτη 21 Ιουνίου

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Έχει πάψει να θεωρείται ένα μουσικό event – είναι πλέον θεσμός. Για 13η συνεχή χρονιά, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ετοιμάζεται να γεμίσει πλατείες και δρόμους με ήχους, χρώματα και ελπίδα, προσφέροντας δωρεάν μουσική σε όλους. Η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων αποτελεί βασικό πυλώνα αυτής της προσπάθειας. Μείνετε συντονισμένοι στο www.europeanmusicday.gr για το πρόγραμμα.

Κεντρική Αυλή

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα έναρξης: 21.30

 

•Παρασκευή 22 Ιουνίου

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ μαζί του η Νάνα Μπινοπούλου

Έχοντας στην τσέπη του κρατημένα όλα τα επικυρωμένα εισιτήρια, απ’ τους σταθμούς και τα λιμάνια που έχει δώσει συναυλίες, ο Παντελής Θαλασσινός κρατάει στην τσέπη του και κάποια ακόμα για να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι, με συνεπιβάτες τη Νάνα Μπινοπούλου και την αγαπημένη μουσικοπαρέα του, έχοντας έναν σημαντικό σταθμό στις 22 Ιουνίου στην Αθήνα!

Κεντρική Αυλή

Τιμή Εισιτηρίου: 12€

Ώρα έναρξης: 21.30

 

•Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Ιουνίου

SCHOOLIVE FESTIVAL IN ATHENS

Για 4η χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων οργανώνει το Φεστιβάλ Μαθητικών Συγκροτημάτων της Αθήνας.

Μετά τα live  τους στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων το Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι μαθητές κάνουν διάλειμμα για τις πανελλήνιες και ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους σ’ ένα διήμερο school festival στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι,  παίζοντας τη μουσική που αγαπούν!

Κεντρική Αυλή

Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα Έναρξης: 19.00

 

•Δευτέρα 25 Ιουνίου – Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου

Έκθεση «Μια ιστορία από φως, στο φως»

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση «Μια ιστορία από φως, στο φως», η οποία φιλοξενήθηκε ήδη στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη και ανοίγει τις πύλες της και για το αθηναϊκό κοινό.

Η έκθεση αποτελείται από φωτιστικά μέσα που χρονολογούνται από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, με έμφαση αφενός στη βυζαντινή περίοδο και αφετέρου στη μεγάλη τομή που σημειώνεται το 19ο αιώνα με την εμφάνιση του φωταερίου και του ηλεκτροφωτισμού. 

Η ιστορία του τεχνητού φωτισμού είναι μέρος της μεγάλης αφήγησης της κατάκτησης της φωτιάς, η οποία υπήρξε κορυφαία στιγμή στην εξέλιξη και απαρχή του πολιτισμού του ανθρώπου. Την κατάκτηση αυτή ακολούθησε η διπλή προσπάθεια διατήρησης και αφής της φλόγας. Έτσι, οι πυρσοί, τα λυχνάρια, τα κεριά και οι καντήλες, όπως και οι λάμπες πετρελαίου, φωταερίου και ηλεκτρισμού είναι, στην ουσία, μέσα διατήρησης του πυρός...

Η έκθεση εντάσσεται στην προσπάθεια της «Τεχνόπολις» για ανάδειξη του Βιομηχανικού Πάρκου Αθηνών και αποτελεί τον προάγγελο του Μουσείου Φωταερίου, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει στο χώρο της «Τεχνόπολις».  

Συνεργαζόμενοι φορείς:

•             «Τεχνόπολις» - Γκάζι, Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Προστασίας & Ανάδειξης Βιομηχανικού Αρχαιολογικού Πάρκου Αθηνών

•             Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης

•             Μουσείο της Ακρόπολης

Αίθουσα: «Κωστής Παλαμάς»

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11.00 – 19.00

 

•Δευτέρα 25 Ιουνίου

Κωστής Μαραβέγιας

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία του καινούργιου του άλμπουμ «Λόλα», ο Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει στην «Τεχνόπολις» για δεύτερη συνεχή χρονιά και υποδέχεται το καλοκαίρι στην πόλη με το γνώριμο χαρισματικό του στυλ και τη μοναδική του ικανότητα να ξεσηκώνει το κοινό.

Κεντρική Αυλή

Τιμή Εισιτηρίου: Τιμή Εισιτηρίου: 12€, τα 500 πρώτα εισιτήρια 10€

Ώρα έναρξης: 21.30

 

•Τρίτη 26 Ιουνίου

THE BURGER PROJECT, TAKIM & MATOYΛΑ ΖΑΜΑΝΗ

Οι Burger Project και οι Takim μεταφέρουν στην «Τεχνόπολις» την ανατρεπτική ιδέα της επανεφεύρεσης της pop μέσα από το απρόσμενο πάντρεμα της ελληνικής λαϊκής κουλτούρας με βαρύγδουπα διεθνή hits, με σύμμαχο την επίσης αντισυμβατική και ταχέως ανερχόμενη Ματούλα Ζαμάνη.

Κεντρική Αυλή

Τιμή Εισιτηρίου: 12€, τα 500 πρώτα εισιτήρια 10€

Ώρα έναρξης: 21.30

 

•Τετάρτη 26 έως Σάββατο 30 Ιουνίου

Athens Fringe Live 2012

Το Athens Fringe Live 2012 είναι η πρώτη ανοιχτή διοργάνωση του Athens Fringe Network, που έχει ως στόχο την παρουσίαση των δημιουργικών έργων των μελών του δικτύου. Το γνωστό από τις προηγούμενες διοργανώσεις Athens Fringe Festival, συνεχίζει, ως “Live” πλέον, να αποτελεί ανοιχτό βήμα για νέους δημιουργούς να δείξουν τη δουλειά τους, να συναντηθούν με το κοινό, με άλλες καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές κοινότητες, να συνεργαστούν με φορείς, να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου, να συνομιλήσουν με την πόλη. Φέτος, το Athens Fringe Live διεξάγεται 15-30 Ιουνίου σε διάφορους χώρους στο κέντρο της Αθήνας.

Αίθουσες: «Κωνσταντίνος Καβαφης» και «Αποθήκη»

 

•Σάββατο 30 Ιουνίου

Goran Bregovic

Ο συνθέτης που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα στην Ελλάδα, τόσο μέσα από το συνθετικό του έργο όσο και από τις πολύ επιτυχημένες συνεργασίες του με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, έρχεται το Σάββατο 30 Ιουνίου στην Τεχνόπολη,  για μία και μόνο συναυλία στην Αθήνα, που υπόσχεται πολλά gypsies γκάζια...... Σε αυτή θα παρουσιάσει συνθέσεις από το νέο του CD “Champagne for Gypsies”, στο οποίο συνεργάστηκε με τους Gipsy Kings,  Gogol Bordello,  Florin Salam, Stephan Eicher, για να αναφέρουμε μερικούς, αλλά δεν θα λείψουν και τα αγαπητά στο κοινό τραγούδια όπως τα Kalasnjikov, Mesecina, In the Death Car, Get the Money, Ederlezi, και πολλά άλλα.

Ετοιμαστείτε για μια 2ωρη διονυσιακή βραδιά.

 Κεντρική Αυλή

Τιμές Εισιτηρίων: 20€, 15€ (φοιτητικό), 10€ (άνεργοι)

Ώρα έναρξης: 21.30

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

•Τετάρτη 4 Ιουλίου

Locomondo + special guests

Οι Locomondo, η μεγάλη μουσική παρέα που χρόνια τώρα κερδίζει τις καρδιές όλων: μικρών, μεγάλων και μεγαλύτερων παντού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με τα τραγούδια και τη ζωντάνια που εκπέμπουν, με reggae, ska και latin ρυθμούς, τα βασικά χαρακτηριστικά που μετατρέπουν κάθε συναυλία τους σε ένα ατέλειωτο πάρτυ!

Οι Locomondo τραγουδούν στις 4 Ιουλίου επιμένοντας πως «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ» και «θέλουν να ΄σαι εκεί…ό,τι κι αν συμβεί».

Μαζί τους, όπως πάντα οι : Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι) και Νίκος Βλάχος “tattoo”(τρομπέτα).

Κεντρική Αυλή

Τιμές Εισιτηρίων: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο

Ώρα έναρξης: 21.30

 

•Πέμπτη 5 Ιουλίου

MODE PLAGAL

Η παράδοση συναντά τη jazz, ο αυτοσχεδιασμός φλερτάρει ελεύθερα με ήχους που όλοι κουβαλάμε στο μουσικό μας DNA, η Μεσόγειος κλείνει το μάτι στα blues και το Afrobeat.Οι Mode Plagal σε μια καλοκαιρινή, μουσική εξόρμηση με ήχους γνώριμους από τις δισκογραφικές τους δουλειές.

Στη βραδιά θα παραβρεθούν φίλοι και συνεργάτες των Mode Plagal που μουσικά έχουν διασταυρωθεί οι δρόμοι τους σε όλη τους τη μακροχρόνια διαδρομή.

Συνδιοργάνωση Ραδιοφωνικός Σταθμός 105,5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ

Κεντρική Αυλή

Τιμές εισιτηρίων : 10€ προπώληση, 12€ ταμείο

Ώρα έναρξης: 21.30

 

•Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Ιουλίου

The Meet Market

Χειροποίητες  δημιουργίες και καινοτομίες νέων Ελλήνων σχεδιαστών και ανεξάρτητων επιχειρήσεων θα κατακλύσουν τα εκατό και πλέον περίπτερα των εκθετών , όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξεχωριστά προϊόντα και να χαρούν ένα ακόμη εορταστικό διήμερο του επιχειρηματικού πνεύματος . Επιπλέον , θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από δημιουργικά σεμινάρια τα οποία θα σας βοηθήσουν να έρθετε σε επαφή  με την καλλιτεχνική πλευρά σας. 

Προαύλιο Δ12 & Aίθουσα « Νίκος Γκάτσος»

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας : 15.00-00.00

 

•Τρίτη 10 Ιουλίου

Imam Baildi

Ο περασμένος χειμώνας ξεκίνησε με το 2ο album των Imam Baildi στην 11η θέση των European World Music Charts, συνέχισε με μοναδικές βραδιές στο Σταυρό του Νότου, sold out εμφανίσεις στο Oslo και την Κωνσταντινούπολη, και έκλεισε με μια περιοδεία στη Γερμανία. Η 8μελης παρέα των Imam Βaildi έχει πλέον τελειοποιήσει τη συνταγή της, την οποία θα παρουσιάσει  φέτος το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε μερικά από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ ξεκινώντας από μια μοναδική συναυλία στην Τεχνοπολη, στο Γκάζι.

Κεντρική Αυλή

Τιμές εισιτηρίων: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο, Ώρα έναρξης:  21.30

 

•Τετάρτη 11 Ιουλίου

Φοίβος Δεληβοριάς – Μάρθα Φριντζήλα

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Μάρθα Φριντζήλα φοράνε τα καλοκαιρινά τους και τραγουδούν «Ξυπόλητοι στο Πάλκο» της Τεχνόπολης στις 11 Ιουλίου. Με αριστουργήματα που έκρυβαν ένα κενό και με σκουπίδια που έκρυβαν ένα λουλούδι και διηγούνται μια μικρή ιστορία του τραγουδιού σε μια χώρα-κινούμενη άμμο, λίγο πριν μεταμορφωθεί ξανά σε κάτι άλλο.

 Κεντρική Αυλή

Τιμή Εισιτηρίου: 15€

Ώρα έναρξης: 21.30

 

•Πέμπτη 12 – Σάββατο 14 Ιουλίου

Open Air Cinema

 Cool in the Summer : Από τη Σκανδιναβία στο Χόλυγουντ

Η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων , για δεύτερη συνεχή χρονιά μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά και διοργανώνει ένα τριήμερο φεστιβάλ κινηματογράφου με θέμα την ιδιότυπη σχέση μεταξύ σκανδιναβικού και αμερικανικού σινεμά μέσα από έξι ταινίες  που κινούνται ανάμεσα στο δράμα και το (αστυνομικό) θρίλερ.

Προαύλιο Δ12

Τιμή εισιτηρίου: 5 € (για 2 προβολές)

Ώρα έναρξης : 21.15 και 23.00

 

•Κυριακή 15 Ιουλίου

Str8 to Goal powered by MTV

          Με τη συμμετοχή πολλών αγαπημένων καλλιτεχνών

           Κεντρική Αυλή

          Είσοδος ελεύθερη

          Ώρα έναρξης: 17.30

 

•Δευτέρα 16 – Πέμπτη 19 Ιουλίου

Athens World Music Festival

Η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων γίνεται η καρδιά της Μεσογείου και συγκεντρώνει , μέσα σε τέσσερα βράδια , 16 συγκροτήματα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με ήχους των Βαλκανίων, της Ελληνικής περιφέρειας, της Κων/πολης και της Μικράς Ασίας αλλά και ταραντέλες, fados, flamenco, gipsy swing,   cuban salsa, tango και άλλα είδη μουσικής του κόσμου.

Κεντρική Αυλή

Τιμή Εισιτηρίου: 7€ , Ώρα έναρξης: 20.30

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

•Πέμπτη 30 Αυγούστου

"ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ"  ΧΑΪΝΗΔΕΣ-ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ   

Οι ΧΑΙΝΗΔΕΣ  και ο μοναδικός ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ με τη σύμπραξη μελών του ιστορικού συγκροτήματος των MODE PLAGAL και της ομάδας χορού και ακροβασίας κι όμΩς κινείται, σμίγουν καιρούς και τόπους στην παράσταση «Θεοί και Δαίμονες». Η ζωή και η τέχνη είναι μια μεταδιδόμενη ταλάντωση.Σ΄αυτή την παράσταση η ταλάντωση έχει μεγάλο πλάτος-από τον κρητικό ήχο μέχρι τις τζάζ παραπομπές , από το βαλκανικό πανηγύρι μέχρι τις ροκ εξάρσεις ,από το Λόρκα μέχρι τους Σούφι και από το χορό μέχρι την ακροβασία.

Κεντρική Αυλή

Τιμές Εισιτηρίων : 10€ Προπώληση, 12€ ταμείο

Ώρα έναρξης: 21.30

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

•Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου

5th Athens Hip Hop Festival 

To Athens Hip Hop Festival είναι πλέον θεσμός. Συγκεντρώνει κάθε χρόνο όλη τη νεανική δημιουργικότητα. Το απέδειξαν τα προηγούμενα τέσσερα φεστιβάλ που γρήγορα έγιναν τα αγαπημένα ραντεβού της πόλης. Κάθε χρόνο δίνουν το παρόν οι μεγαλύτερες δυνάμεις του συναυλιακού Χιπ Χοπ, καθώς και οι καλύτερες ομάδες breakdance της Ελλάδας στο Battle of Athens.

Φέτος, το ραντεβού για το 5th Athens Hip Hop Festival είναι το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012. Πάλι στην «Τεχνόπολις», το πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές στέκι της πρωτεύουσας.

Προαύλιο Δ12

Τιμές Εισιτηρίων: 15€ προπώληση, 20€ ταμείο

Ώρα έναρξης: 17.30

 

•Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου

Νατάσσα Μποφίλιου

Για μία και μοναδική συναυλία, το κλίμα των Ημερών του Φωτός μεταφέρεται στον ανοιχτό χώρο της Τεχνόπολης σταθερό σημείο συνάντησης της δημιουργικής τριάδας με τους χιλιάδες φίλους τους. Όσοι έχουν παραβρεθεί σε κάποια από τις προηγούμενες καλοκαιρινές συναυλίες τους γνωρίζουν την ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει η πληθωρική παρουσία της Νατάσσας στη σκηνή, η ευαισθησία του Γεράσιμου Ευαγγελάτου στην καλλιτεχνική επιμέλεια κι η έμπνευση του Θέμη Καραμουρατίδη στις ενορχηστρώσεις.

Κεντρική Αυλή

Τιμές εισιτηρίων: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο

Ώρα έναρξης: 21.30

 

•Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου

«Η ΣΜΥΡΝΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»

Γιάννης Κότσιρας - Εστουδιαντίνα

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και ο Γιάννης  Κότσιρας,  με αφορμή τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης  και την κυκλοφορία του άλμπουμ τους  «Η ΣΜΥΡΝΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ», παρουσιάζουν  μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στη λαϊκή παράδοση και την έντεχνη δημιουργία της Σμύρνης.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Κεντρική Αυλή

Τιμές εισιτηρίων όρθιοι: 13€ προπώληση, 15€ ταμείο, καθήμενοι:  15€ προπώληση και 17€ ταμείο

Ώρα έναρξης: 21.30

 

•Δευτέρα 10 & Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου

The ARK Festival

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το πιο αγαπημένο Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής του αθηναϊκού κοινού επιστρέφει με τα καλύτερα ονόματα της σύγχρονης σκηνής, αλλά και με τους πιο καταξιωμένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές. Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εγκαίρως γιατί το sold out αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος.

Κεντρική Αυλή

 

•Παρασκευή 14 – Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου

3ο Bike Festival

Το Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδήλατου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Επιπλέον, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να επενδύσουν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Μια γιορτή του ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας που έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του ποδηλάτου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην πόλη μας.

Κεντρική Αυλή, Προαύλιο Δ12, Αίθουσες: «Κωστής Παλαμάς», «Τάκης Παπατσώνης», «Κωνσταντίνος Καβάφης», «Νίκος Γκάτσος», «Άγγελος Σικελιανός»

Είσοδος ελεύθερη

 

•Πέμπτη 20 – Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

Μικρόπολις 2012

Για τρίτη συνεχή χρονιά η θεσμική διοργάνωση Μικρόπολις εκπαιδεύει και ευαισθητοποιεί τους Πολίτες του Αύριο!

Πιο πλούσια σε βιωματικές δράσεις, εργαστήρια και καλλιτεχνικά γεγονότα, θα ανοίξει τις πύλες της 20-23 Σεπτεμβρίου 2012 για να υποδεχτεί οργανωμένες επισκέψεις σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και το ευρύ κοινό γονείς και παιδιά 2 -12 ετών.

Κεντρική Αυλή, Προαύλιο Δ12, Αίθουσες: «Κωστής Παλαμάς», «Τάκης Παπατσώνης», «Κωνσταντίνος Καβάφης», «Νίκος Γκάτσος», «Άγγελος Σικελιανός»

 

Ξεναγήσεις στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, ένας χώρος που για πολλούς είναι γνωστός για τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που φιλοξενεί, έχει ανοίξει πλέον και για τα σχολεία μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις για μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου καθώς και για συναφείς δημόσιες ή ιδιωτικές σχολές.

Οι ξεναγήσεις αυτές εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια ανάδειξης του βιομηχανικού χαρακτήρα της «Τεχνόπολις» και έχουν ως σκοπό να φέρουν το νεανικό και εφηβικό κοινό σε επαφή με τις εγκαταστάσεις του παλαιού Εργοστασίου Γκαζιού που λειτουργούσε αδιάλειπτα στο χώρο για περίπου ενάμιση αιώνα (1857-1984).

Σας περιμένουμε λοιπόν για ένα ταξίδι στην ιστορία, αλλά και στην τεχνολογία μιας άλλης εποχής. 

Για πληροφορίες: 210. 3475518, gasmuseum@athens-technopolis.gr

Ημερομηνία: 
Τετ, 09/05/2012 - 09:40

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.