17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012 19:00

02-02-2012 : Το Dig! και το Tricky2 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων

Με διαφορετικές αφετηρίες, την υποκριτική, τον χορό και τη σκηνογραφία, ο Μάξιμος Μουμούρης και η Αγγελική Στελάτου με το Dig! και ο Γκάυ Στεφάνου με το Tricky2, διαγράφουν τα προσωπικά τους χνάρια στα μονοπάτια της σκηνοθεσίας.
Η κοινή αναζήτηση ενός τόπου προς διερεύνηση, με βασικά συνθετικά εργαλεία τη σωματική έκφραση, το λόγο, την εικαστικότητα και την πράξη, τους φέρνει και έμπρακτα κοντά, καθώς κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, από τις 10/02/2012 έως τις 26/02/2012, οι δύο παραστάσεις θα παρουσιάζονται ως αυτόνομες, με κοινή είσοδο, στην αποθήκη «Δ9» της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Από την ομολογία του χορού στον Οιδίποδα Τύραννο για το βασιλιά του «τι στ’ αλήθεια νιώθω μέσα στην τόση φρίκη που μου προκαλείς», στο σύγχρονο άνθρωπο και στο πώς αντιλαμβάνεται τον Οιδίποδα. Στο  Dig! o Οιδίποδας είναι μόνος, άχρονος, σκάβει στα θεμέλια του κόσμου, του ανθρώπου, για να ανακαλύψει ό,τι θαμμένο δεν έχει ακόμα πεθάνει. Η αναζήτηση της αλήθειας για το ποιος πραγματικά είναι, χωρίς την παρηγοριά των ανθρώπων που τον περιβάλλουν. Ο τραγικός ήρωας γνωρίζει, αναρωτάται, αυτοχλευάζεται, μιλάει με τραγική ειρωνεία, ενώ την ίδια στιγμή την ακυρώνει, χρησιμοποιώντας  λόγια όλων των ηρώων του έργου. Ένα σώμα πάσχον που προσπαθεί να εξηγήσει στον εαυτό του, αλλά και στους ανθρώπους ποιος είναι πραγματικά. Ούτε βασιλιάς, ούτε τύραννος, απλώς άνθρωπος.

Το Tricky2, είναι μια αναφορά στη συνεύρεση τεχνών, μια διαρκής θεατρική εικαστική πράξη, όπου το θεατρικό σκηνικό μετασχηματίζεται σε ερμηνευτικό διαμεσολαβητή. Στον εσωτερικό, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο αναπτύσσεται και εξελίσσεται ο λόγος τριών καλλιτεχνών. Η σύμπτωση επί σκηνής αναδεικνύει τον κοινό τους πυρήνα. Στην συνολική σύνθεση η μουσική ορίζει τα βήματα, το ρυθμό και την ολοκλήρωση. Ο ήχος του έργου ιχνηλατεί τον ψυχισμό  από τη σύλληψη ως τη δημιουργία.

Τιμή εισιτηρίου (κοινό και για τις δύο παραστάσεις): 15 ευρώ
Ώρα έναρξης Dig!: 21.00 – Tricky2: 22.00
Τηλέφωνο κρατήσεων (17:00 – 20:00) : 6979830052

Συντελεστές Dig!
Κείμενο: Οιδίπους Τύραννος, Σοφοκλή
Σκηνοθεσία/Ερμηνεία/ Δραματουργική επεξεργασία: Μάξιμος Μουμούρης
Σκηνοθεσία/ Επιμέλεια κίνησης/ Δραματουργική επεξεργασία: Αγγελική Στελλάτου
Εικαστικός: Γκάυ Στεφάνου
Μετάφραση: Πέτρος Πετράκης

Συντελεστές Tricky2
Ερμηνεύουν: Χρυσάνθη Μπαδέκα, Όλγα Μπρούμα, Έλενος Χαβατζάς
Κείμενα: Έλενος Χαβατζάς
Video: Χρυσάνθη Μπαδέκα, Όλγα Μπρούμα
Μουσική: Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος
Σκηνοθεσία/Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου