Το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα, είναι αποτέλεσμα πολλής δουλειάς και σχεδιασμού, αλλά είναι κυρίως και μία ένδειξη ότι άμα υπάρχει εκατέρωθεν διάθεση, τότε  οι θεσμοί και οι φορείς μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών.

Και θέλω εδώ να ευχαριστήσω δημοσίως τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Λοβέρδο, προσωπικά, αλλά και όλη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.  

Η πόλη μας, η χώρα μας θα μπορούσα να πω, αισθάνεται κάθε μέρα όλο και πιο βαριά τη σκιά της οικονομικής κρίσης και τη συρρίκνωση των δομών δημόσιας υγείας και πρόνοιας. Απαιτείται λοιπόν ένα οργανωμένο δίκτυο, με τη στροφή όλων των δυνατών πόρων σε κοινωνικές υπηρεσίες και δομές, για να στηρίξουμε τις επείγουσες ανάγκες πολιτών που πλήττονται και όσο μεγαλώνει η οικονομική πίεση, τόσο μεγαλύτερα στρώματα συμπολιτών μας χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι η συνεργασία μας κινείται και σε πέντε στρατηγικούς άξονες:

·         υγείας και πρόνοιας,

·         αγωγή, προαγωγή δημόσιας υγείας,

·         κοινωνική αλληλεγγύη και υποστήριξη,

·         διατροφή και υγεία, άθληση και υγεία και

·         εκπαίδευση και προβολή.

Πιστεύω ότι σήμερα βάζουμε νέες πολύ γερές βάσεις για τη συνεργασία μας. Θέλουμε η συνεργασία μας να έχει άμεσα και απτά αποτελέσματα. Με σχεδιασμό και με αίσθημα ευθύνης και οι δύο πλευρές αναλαμβάνουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε. Να προωθήσουμε πολιτικές και δράσεις που προσφέρουν ανακούφιση στους συμπολίτες μας που υποφέρουν, αλλά και ποιότητα ζωής για όλους μας.

Μεγάλη προτεραιότητα για εμάς τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής πρώτου και δεύτερου βαθμού, για τις ευπαθείς και τις περισσότερες φορές ανασφάλιστες ομάδες του πληθυσμού, η λειτουργία των κέντρων υγείας πόλης, διασυνδεδεμένων με νοσοκομειακές μονάδες και οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στα σχολεία της περιοχής με εμβολιασμούς και προληπτικές εξετάσεις.

Είμαι αισιόδοξος γιατί είναι μία συνεργασία που και τα δύο μέρη πιστεύουν και τα δύο μέρη έχουν εργαστεί εντατικά με μοναδικό στόχο τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας σε περιόδους κρίσης.

Ημερομηνία: 
Πεμ, 15/12/2011 - 17:35

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.