12 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011 10:00

09-12-2011: Τρεις εκδηλώσεις στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από την ΜΚΟ Ecoweek

Η ΜΚΟ ECOWEEK διοργανώνει στην  «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων τρεις εκδηλώσεις από 12 Δεκεμβρίου 2011 έως  και τις 17 Δεκεμβρίου 2011.

Η πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 16 Δεκεμβρίου είναι μια σειρά από εργαστήρια “πράσινου” σχεδιασμού σε συγκεκριμένα σημεία της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Η δεύτερη που πραγματοποιείται την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 18:00 είναι μια συζήτηση – πάνελ με ομιλητές από Νορβηγία, Ισραήλ και Ελλάδα στο Αμφιθέατρο του ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9.84, «Γιάννης Ρίτσος», με θέμα τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική σε διάφορα κλίματα στις 16 Δεκεμβρίου.

Η τρίτη εκδήλωση γίνεται για την παρουσίαση των προτάσεων των εργαστηρίων σχεδιασμού το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου από τις 9:00, στην αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός» «Δ4» της «Τεχνόπολις», με τη συμμετοχή της αντιδημάρχου Αθηναίων Αγγελικής Αντωνοπούλου.

Το συνέδριο της ECOWEEK τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, του Δήμου Αθηναίων και του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολεγίου Αθηνών, σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις» και το Μουσείο Μπενάκη.

Η ECOWEEK είναι μια αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία, με διεθνή δραστηριότητα. Στόχος της είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κόσμου και κυρίως των νέων, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην υιοθέτηση απλών καθημερινών πρακτικών, όπως η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η εξοικονόμηση ενέργειας και η οικολογική δόμηση και δράσεων που προάγουν την αξιοβίωτη ολοκληρωμένη ανάπτυξη.

Η ECOWEEK ξεκίνησε τη δράση της από το νησί της Αίγινας το 2005 και σήμερα δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.