20 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011 08:00

01-12-2011 : “Οι πιο μικρές μέρες» Προβολή ταινιών μικρού μήκους από την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, τον Αθήνα 9.84 και το Φεστιβάλ Δράμας”

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Φεστιβάλ Δράμας και ο ρ/σ «Αθήνα 9.84» παρουσιάζουν επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους από τη Γαλλία, την Ευρώπη και την Αμερική. Η εκδήλωση «Οι πιο μικρές μέρες» θα πραγματοποιηθεί από 20 έως και 22 Δεκεμβρίου 2011.

Αφορμή για αυτό το τριήμερο στάθηκε η εκδήλωση « Le jour le plus court » (Η πιο μικρή μέρα) που θα γίνει στη Γαλλία στις 21 Δεκεμβρίου 2011, από το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Κέντρο ταινιών μικρού μήκους και συνεργαζόμενους φορείς στην Ευρώπη.

Η συνέργεια των τεσσάρων  φορέων παρουσιάζει μια πειστική κινηματογραφική πρόταση στο πνεύμα της εορταστικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων. Η ελεύθερη είσοδος δίνει τη δυνατότητα στο κοινό της Αθήνας και της Δράμας  να παρακολουθήσει ταινίες που έχουν διακριθεί για την ποιότητά τους και στην πλειονότητά τους είναι αφιερωμένες στην κωμωδία, τη μουσική και τη δύναμη της εικόνας.

Στην Αθήνα οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2011, στo πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, «Η Αθήνα γιορτάΖΕΙ», στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» του ρ/σ «ΑΘΗΝΑ 9.84», (Πειραιώς  100, Γκάζι) και στις 21 Δεκεμβρίου 2011 στο Αuditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 31), με δύο προγράμματα, ένα για τους μαθητές το πρωί και ένα το απόγευμα, για ενήλικες.

Το γαλλικό πρόγραμμα θα προβληθεί επίσης στα παραρτήματα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Στη Δράμα, οι προβολές θα λάβουν χώρα στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, στις 21 & 22 Δεκεμβρίου 2011, καθώς και στην «Ονειρούπολη», στο περίπτερο του Φεστιβάλ Δράμας.

Είσοδος Ελεύθερη