ΚΑΜΙΝΗΣ

Την ανησυχία του για τη ματαίωση μεγάλων συνεδρίων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, καθώς και τους κινδύνους ερήμωσης της πόλης, που συνεπάγεται η αποχώρηση μεγάλων δημοσίων υπηρεσιών από το κέντρο της, επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.

Με επιστολή του προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού, κ.κ. Σταύρο Δήμα και Παύλο Γερουλάνο, την οποία κοινοποιεί στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, ο δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει ότι με μεγάλο προβληματισμό πληροφορείται τη ματαίωση μεγάλων διεθνών συνεδρίων, όπως εκείνο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας και συνεργαζόμενων με αυτή οργανισμών, που θα πραγματοποιούνταν στην Αθήνα με τη συμμετοχή περίπου 10.000 επιστημόνων, την επόμενη τριετία. Οι διοργανωτές επικαλούνται λόγους «πολιτικής» και «οικονομικής» αστάθειας.

Ο κ. Καμίνης ζητεί την παρέμβαση των κ.κ. Πάγκαλου, Δήμα και Γερουλάνου προκειμένου να μετριαστεί ο αντίκτυπος μίας τέτοιας εξέλιξης και να αποφευχθούν οι ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τη θέση της Ελλάδας και της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά και δήμαρχος Αθηναίων δηλώνει «παρών» σε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, στην επιστολή του, υπογραμμίζει επίσης ότι παρακολουθεί με ανησυχία το γεγονός ότι μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί (ΔΕΗ, ΙΚΑ κά), καθώς και φορείς της κεντρικής διοίκησης (υπουργείο Οικονομικών), σχεδιάζουν τη μεταφορά κρίσιμων υπηρεσιών τους από την καρδιά της Αθήνας, συντείνοντας με τον τρόπο αυτό στην περαιτέρω ερήμωση του κέντρου της πόλης.

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ. 219671
Προς : - Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο

            - Υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα

Κοιν.:  Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης  κ.  Θεόδωρου Πάγκαλου                     

Με την επιστολή μου επιθυμώ να σας εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία για το μέλλον του συνεδριακού τουρισμού της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα, ο οποίος αποτελεί βασική πηγή εσόδων τόσο για την πόλη όσο και για τη χώρα, αλλά και τον υπαρκτό πλέον κίνδυνο αμαύρωσης της εικόνας της χώρας μας σε επιστημονικούς φορείς συνεδρίων και άλλων σημαντικών διοργανώσεων στο εξωτερικό.

Μόλις προχθές ετέθησαν υπόψη μας σοβαρές πληροφορίες ότι η  Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας (European Society of Cardiology) στην οποία εντάσσονται και αρκετοί επιμέρους οργανισμοί, που έχουν επιλέξει την πόλη της Αθήνας για τη διεξαγωγή των ετήσιων συνεδρίων τους για τα επόμενα τρία χρόνια, έχει αποφασίσει να προβεί στην περικοπή κάθε συνεδριακής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εν λόγω συνέδρια προέβλεπαν τη συμμετοχή περισσοτέρων των 10.000 επιστημόνων από όλο τον κόσμο και θα απέφεραν σημαντικά έσοδα στην οικονομία της πόλης και στο Δήμο Αθηναίων, πέραν του ιδιαίτερου κύρους και της έμμεσης  προβολής του προορισμού.

Πληροφορούμαστε ότι η Διοίκηση της Εταιρείας επικαλείται λόγους πολιτικής και οικονομικής αστάθειας στη χώρα μας καθώς και το υψηλό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό ρίσκο  και δρομολόγησε, ήδη, τη μεταφορά των εν λόγω συνεδρίων σε άλλους προορισμούς της Ευρώπης.

Δεδομένης της σοβαρότητάς της η κατάσταση, αυτή ξεπερνά τα όρια και τις δυνατότητες αντιμετώπισής της από την πόλη της Αθήνας, καθώς το πλήγμα που επέρχεται είναι βαρύτατο για τη συνολική εικόνα και θέση της χώρας στη παγκόσμια επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, πέραν κάθε αμφιβολίας θα επηρεάσει αρνητικά και προς την ίδια κατεύθυνση σειρά άλλων αντίστοιχων και ανάλογων Επιστημονικών Φορέων, οι οποίοι είτε έχουν κλείσει συνέδρια στην Αθήνα και στη χώρα μας είτε εξετάζουν την Αθήνα ή άλλη περιοχή της χώρας μας ως πιθανό προορισμό για τη διεξαγωγή των συνεδρίων τους.

Οι συνεργάτες μου στο Γραφείο Συνεδρίων Αθηνών και εγώ, φοβούμαστε ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να σηματοδοτήσει μία γενικευμένη πρακτική ανάλογης επιχειρηματολογίας, που θα φέρει σε δυσχερέστατη θέση την εγχώρια συνεδριακή αγορά, σε οποιονδήποτε προορισμό της χώρας μας.

Σας καλώ και σας ζητώ να προχωρήσετε επειγόντως στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να μετριαστεί ο αντίκτυπος μίας τέτοιας εξέλιξης και να αποφευχθούν οι ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τη θέση της Ελλάδας και της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά.

Επιπροσθέτως, πληροφορούμαστε με ανησυχία ότι Υπουργεία, Δημόσιοι Οργανισμοί και Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας σχεδιάζουν την απομάκρυνση κεντρικών υπηρεσιών τους από την καρδιά της Αθήνας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας, με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να συστρατευτούμε και υποστηρίξουμε κάθε απόφαση και παρέμβασή σας προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Με τιμή Γιώργος Καμίνης

Ημερομηνία: 
Τετ, 23/11/2011 - 13:40

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.