“Ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του ‘Καλλικράτη’, σίγουρα δεν είναι αρκετός για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά τη λειτουργία του. Η δημιουργία του καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες, που θα ήταν, ούτως ή άλλως, δύσκολο να γίνουν πραγματικότητα. Ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι ο 'Καλλικράτης' και βελτιώσεις χρειάζεται και μεγαλύτερη στήριξη και μεγαλύτερη πολιτική αυτονομία. Κυρίως σήμερα, που η κοινωνία δοκιμάζεται και οι ευθύνες των Δήμων για κοινωνική πολιτική και διαμόρφωση συνολικών στρατηγικών αυξάνονται κατακόρυφα. Ενδεικτικό, είναι επίσης το παράδειγμα με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις που κατέστησαν τους πολίτες όμηρους των χιλιάδων τόνων σκουπιδιών. Οι απεργίες στην καθαριότητα ανέδειξαν την ανάγκη ο Δήμος Αθηναίων να λειτουργεί μητροπολιτικά, δηλαδή να είναι υπεύθυνος τόσο για την αποκομιδή όσο και τη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού οι λύσεις που παρουσιάστηκαν ως εναλλακτικές, αποδείχθηκαν εξαιρετικά επισφαλείς”.

Ημερομηνία: 
Κυρ, 20/11/2011 - 14:30

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.