‘Η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, εξελίσσεται για εμάς σε ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Δεν πρέπει η επιδείνωση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών να δημιουργήσει μη αναστρέψιμα δεδομένα. Αν και όλοι γνωρίζουν μέχρι που φτάνουν τα όρια των δυνατοτήτων του δήμου, ώστε να επιλύσει ένα τόσο οξύ και πολυεπίπεδο πρόβλημα, δεν θα κρυφτούμε πίσω από αρμοδιότητες, ούτε θα αναλωθούμε σε μόνιμη γκρίνια προς την κεντρική διοίκηση. Ενισχύουμε καθημερινά την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στους δρόμους. Δίνουμε μάχη με το παρεμπόριο, με αρκετές έως τώρα επιτυχίες. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Και προσπαθούμε, αποκρούοντας τις ξενόφοβες σειρήνες, να ξαναφέρουμε, παρέχοντας κίνητρα, τους νέους ανθρώπους, φοιτητές, σπουδαστές, νέα ζευγάρια, στο κέντρο. Ξανανοίγουμε κλειστά κτίρια στο κέντρο, τα οποία πρέπει να γεμίσουν ζωή’. Απέδωσε η απομάκρυνση μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο;

Τα πρώτα μηνύματα είναι πολύ θετικά. Από την πρώτη στιγμή ενθαρρύναμε την πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου να απομακρυνθούν οι μονάδες, και να σπάσει το απόστημα των εμπόρων του θανάτου, που συγκεντρώνονταν γύρω τους. Και ήδη τόσο στην Καποδιστρίου όσο και στα Εξάρχεια, τα πρώτα σημάδια αποφόρτισης είναι φανερά. Σας θυμίζω, δε, ότι το δημοτικό Νοσοκομείο ‘Ελπίς’, ήταν το πρώτο που εγκατέστησε τη νέα μονάδα στους χώρους του.

Ημερομηνία: 
Κυρ, 20/11/2011 - 14:25

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.