Συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Σπύρο Παπασπύρο και εκπροσώπους των εργαζομένων στον Δήμο της Αθήνας, προκειμένου να βρούμε μία λύση στο θέμα της κατάληψης του δημαρχείου, αλλά και στο γενικότερο θέμα των συμβασιούχων.

 

Αποδέχθηκα το αίτημα ν’ ανασταλεί η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προγραμματισμό προσλήψεων.  Προχώρησα και ένα βήμα παραπέρα: Δέχτηκα να συναντηθούμε εκ νέου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ούτως ώστε να βρούμε μία λύση σ’ αυτό το θέμα, την οποία θα μπορούσαμε να προωθήσουμε στην κυβέρνηση.

 

Δυστυχώς, μαθαίνω ότι μετά το τέλος της σύσκεψης, ο πρόεδρος ενός από τα σωματεία των εργαζομένων είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί η κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου.

 

Όπως είναι αντιληπτό, ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από συνθήκες εκβιασμού και εκφοβισμού. Όταν μάλιστα το βασικό αίτημα των εργαζομένων έχει ικανοποιηθεί, αδυνατώ να καταλάβω με ποια συνδικαλιστικά κριτήρια λαμβάνεται αυτή η απόφαση για συνέχιση της κατάληψης. Φοβάμαι ότι εδράζεται πλέον σε πολιτικά κίνητρα.

 

Καλώ την συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων ν’ αναλάβει τις ευθύνες της, τονίζοντας, μάλιστα, ότι υπάρχει κι ένα σοβαρό ζήτημα ασφάλειας των ίδιων των καταληψιών. Η στατικότητα του κτηρίου παρουσιάζει προβλήματα και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος ανθρώπων, πέρα από ένα ορισμένο σημείο.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.