Με απόλυτη επιτυχία και με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και αισιόδοξα μηνύματα για τη θέση της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Athens Convention Bureau (ACB) στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού IMEX 2010 που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-27 Μαΐου 2010 στην Φρανκφούρτη.

Η δυναμική παρουσία του ACB στην ΙΜΕΧ, μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της συνεδριακής αγοράς παγκοσμίως, εντάσσεται στους βασικούς άξονες της στρατηγικής του Δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη για την εδραίωση της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων διεθνών συνεδριακών προορισμών.

Ειδικότερα, τα στελέχη του ACB, με επικεφαλής την δρ. Κατερίνα Κατσαμπέ Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρο της ΕΤΟΑΑ, πραγματοποίησαν περισσότερες από 70 προγραμματισμένες και έκτακτες συναντήσεις με hosted buyers και εμπορικούς επισκέπτες, εκπροσώπους διεθνών Associations, οργανωτών συνεδρίων, εταιρειών οργάνωσης εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων από περισσότερες από 35 χώρες στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία και στην Αυστραλία. Ο αριθμός των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν από το ACB στη φετινή IMEX ήταν αυξημένος κατά περίπου 30% σε σύγκριση με την IMEX 2009.

Στην πλειονότητά τους, οι επισκέπτες στο περίπτερο της Αθήνας, είτε προγραμματίζουν κάποια εκδήλωση στην Αθήνα εντός των επομένων ετών, είτε σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν την πόλη μεταξύ των προορισμών που θα αξιολογήσουν για διοργανώσεις τους, το επόμενο διάστημα.

Εντονότερο από κάθε άλλη χρονιά ήταν φέτος και το ενδιαφέρον για ταξίδια κινήτρων (incentives), μία αγορά στην οποία η Αθήνα εκτιμάται ότι έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Βασικό συμπέρασμα από όλες τις συναντήσεις και τις επαφές που έγιναν από τα στελέχη του ACB στο πλαίσιο της IMEX 2010, είναι ότι το ενδιαφέρον για την Αθήνα ως προορισμός οργάνωσης συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων παραμένει ιδιαίτερα ικανοποιητικό, παρά την αρνητική δημοσιότητα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα που μπορεί να επιδεινώσει τη θέση της Αθήνας στη διεθνή τουριστική και συνεδριακή αγορά.

Παράλληλα, τα στελέχη του ACB συμμετείχαν σε σειρά σημαντικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από διεθνείς φορείς στο πλαίσιο της έκθεσης. Μεταξύ αυτών: 

 • η επίσημη παρουσίαση της πρώτης φάσης της Διεθνούς Μελέτης "Convention 2020", στην οποία το ACB είναι εκ των βασικών υποστηρικτών, με αντικείμενο τις συνθήκες και τα χαρακτηριστικά της αγοράς συνεδρίων και συναντήσεων κατά την επόμενη δεκαετία.
 • η παρουσίαση του ACB σε Educational Session του Destination Marketing Association International (DMAI), με θέμα "Η σύσταση και λειτουργία CVB's- Επιτυχημένες πρακτικές". Η περίπτωση του ACB ήταν μεταξύ των τριών παραδειγμάτων νεοσύστατων φορέων με επιτυχημένη πορεία που εξετάστηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.


Η φετινή IMEX προσέλκυσε συνολικά περίπου 3.800 hosted buyers και 9.000 επισκέπτες.
 

Ημερομηνία: 
Τετ, 02/06/2010 - 03:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.