Τους αγώνες της Δημοτικής Αρχής του Νικήτα Κακλαμάνη για την προστασία των ελεύθερων χώρων στους Αμπελόκηπους δικαίωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο με απόφασή του (3297/2010) απέρριψε αγωγή με την οποία επίδοξοι "διεκδικητές" προσπαθούσαν να ιδιοποιηθούν δημοτική γη στα Κουντουριώτικα επικαλούμενοι ...τουρκικά πωλητήρια (χοτζέτια).

Το Δικαστήριο αναγνώρισε την κυριότητα και τους τίτλους ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων επί του ακινήτου τουλάχιστον από το έτος 1878, δεχόμενο περαιτέρω ότι οι διεκδικητές, σε αντίθεση με τον Δήμο Αθηναίων, ουδέποτε άσκησαν υλικές πράξεις νομής στο ακίνητο.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: "Είχα υποσχεθεί ότι θα νοικοκυρέψω τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Αθηναίων και θα θέσω τέρμα σε πρακτικές του παρελθόντος που ήθελαν τη δημοτική περιουσία, δηλαδή την περιουσία των Αθηναίων, να παραδίδεται σε ιδιωτικά συμφέροντα. Μετά από τρία χρόνια συστηματικής δουλειάς ήλθε η δικαστική δικαίωση για την περιβόητη πλέον υπόθεση των Αμπελοκήπων και ελπίζουμε ότι θα αποτρέψει τυχόν επίδοξους μιμητές από προσπάθειες σφετερισμού της δημόσιας γης. Έχοντας κοντά μας όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, τους Συλλόγους και κατοίκους της περιοχής και τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας βάζουμε τέρμα σε πρακτικές που ταλάνισαν την πόλη επί πολλές δεκαετίες".

Σημειωτέον ότι έχουν προηγηθεί πέντε δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δύο εισαγγελείς πρωτοδικών, δύο εισαγγελείς εφετών και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσαν τις θέσεις του Δήμου Αθηναίων για την περιοχή των Κουντουριώτικων.
 

Ημερομηνία: 
Τετ, 02/06/2010 - 03:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.