Σε επιχειρήσεις για τον έλεγχο της ηχορύπανσης προχώρησαν, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Μαΐου, τα ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιώντας για πρώτη φορά ηχομετρήσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την Δημοτική Αστυνομία στις περιοχές του Κολωνακίου, των Αμπελοκήπων και στο Γκάζι και με τη χρήση ηχομέτρων διαπιστώθηκαν συνολικά 35 παραβάσεις ηχοστάθμης της μουσικής από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, στην περιοχή του Κολωνακίου πραγματοποιήθηκαν 10 ηχομετρήσεις, στην περιοχή των Αμπελοκήπων 5 και στο Γκάζι 20 ηχομετρήσεις.

Ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, θα υποβληθούν 35 μηνύσεις στον εισαγγελέα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα θα ανακληθούν οι άδειες παράτασης ωραρίου όλων των ανωτέρω καταστημάτων, ενώ θα ανακληθεί η άδεια λειτουργίας ενός εξ αυτών.

Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης, Ανδρέας Παπαδάκης: "Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, καθώς στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι η αρμονική συνύπαρξη των κατοίκων της πόλης και των καταστηματαρχών. Η Αθήνα είναι μια ζωντανή πόλη και έτσι θα παραμείνει, αλλά είναι ανάγκη όλοι να συνδράμουμε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σεβόμενοι ο ένας τα δικαιώματα του άλλου".
 

Ημερομηνία: 
Δευ, 17/05/2010 - 03:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.