25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 14:49

Μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων για 3000 Αθηναίους στην οικία της Λέλας Καραγιάννη του δήμου Αθηναίων

Η Οικία Λέλας Καραγιάννη του δήμου Αθηναίων, που εγκαινιάστηκε από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη πριν από ένα χρόνο, συνεχίζει και το 2019 να λειτουργεί ως ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός κόμβος, έτοιμος να υποδεχθεί όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες, με την υποστήριξη της Microsoft μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων START Project.

Στο ανακαινισμένο από τον δήμο Αθηναίων εμβληματικό οίκημα της Κυψέλης, όπου έζησε κατά τη ναζιστική κατοχή η ηρωίδα της αντίστασης, το 2018 περισσότερα από 3.000 άτομα συμμετείχαν στα μαθήματα και τις επιμορφωτικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων μαθητές, φοιτητές, κάτοικοι της γειτονιάς και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Σε περισσότερα από 300 μαθήματα και workshops, άτομα κάθε ηλικίας ήρθαν σε επαφή με τη νέα ψηφιακή εποχή. Γυναίκες (67%) και άνδρες (33%), στην πλειονότητά τους άνεργοι, φοιτητές και άλλες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα -θεωρητικά, πρακτικά, αλλά και εργαστηριακά- στις ειδικά εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε: «Από την πρώτη ημέρα που παραδώσαμε αυτό το κτίριο στους πολίτες της Αθήνας, δεσμευθήκαμε να εργαστούμε έτσι ώστε  όλοι να έχουν πρόσβαση στα νέα εργαλεία που οδηγούν στην κοινωνία της πληροφορίας και της γνώσης, Σήμερα είμαι περήφανος που αυτό το κάναμε πράξη και άνθρωποι όλων των ηλικιών αποκτούν, εντελώς δωρεάν, ψηφιακές δεξιότητες, χρήσιμες για το σήμερα και το αύριο».

Το START project παρέχει βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Όλα τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν, ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες θεματικές ενότητες, αλλά και δράσεις.

Το 2018 έκλεισε με μια συγκινητική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στην Οικία της Λέλας Καραγιάννη του δήμου Αθηναίων, όπου μέλη της Διαπολιτισμικής Χορωδίας της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ γέμισαν την αυλή με μελωδίες και ιστορίες από τις πατρίδες τους. Μαθήματα και δράσεις σε συνεργασία με πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς και οργανισμούς, θα συνεχιστούν κι αυτή τη χρονιά, με στόχο την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

 Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο www.startproject.gr