Πληροφορίες

Η Μουσική Βιβλιοθήκη στεγάζεται

στο ιστορικό κτήριο επί της οδού Δομοκού 2,  Σταθμός Λαρίσης.                                   

Τηλ.: 210 8846009, 210 8810884, 210 8846011

e-mail: [email protected]

Ηλεκτρονικός Κατάλογος Μουσικής Βιβλιοθήκης (opac)

 

Το υλικό της Μουσικής Βιβλιοθήκης είναι δωρεά του Νίκου Χριστόφορου Τσολάκη Πρόεδρου του Ομίλου Βετεράνων Μουσικών(Ο.ΒΕ.Μ.Ε) και δωρίθηκε στο Δήμο Αθηναίων το 2002.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη Απαρτίζεται από 800 τόμους ελληνικών- ξενόγλωσσων μουσικών βιβλίων και περιοδικών, από δέκα χιλιάδες  τίτλους μουσικών εντύπων, παρτιτούρες οι οποίες αφορούν ελληνική και ξένη μουσική όλων των ειδών όλων  όπως τζαζ, παγκόσμιες επιτυχίες, Ελληνικά τραγούδια, όπερες, οπερέτες Ελληνικές και ξένες με τα λιμπρέτα τους (κείμενα)κωμειδύλλια, ηθογραφίες καθώς και έργα Ελλήνων μουσουργών όπως των Μανόλη Καλομοίρη, Γ.Παπαϊωάννου, Δημήτρη Δραγασάκη και άλλων τα οποία είναι σε ηλεκτρονική μορφή.

Σε ηλεκτρονική μορφή υπάρχουν επίσης πέντε χιλιάδες διακόσιοι τριάντα (5230) τίτλοι ελληνικών μουσικών εντύπων και δύο χιλιάδες(2000) τίτλοι ξένων μουσικών εντύπων η  αρχειοθέτηση των οποίων είναι καταγεγραμμένη ηλεκτρονικά σε πρόγραμμα Excell. Επίσης διαθέτει σπάνιους δίσκους L.Psτζαζ ,ροκ, μοντέρνα  μουσική  και εθνομουσική της UNESCO,όπως και τους δίσκους του Σίμωνα Καρρά  για την Ελληνική Δημοτική μουσική.

Στη συλλογή συμπεριλαμβάνονται δίσκοι βινυλίου 45 στροφών με μοντέρνες ελληνικές και ξένες επιτυχίες  και παλιές ηχογραφήσεις της Ε.Ρ.Τ με ενορχηστρώσεις του μαέστρου Τάκη Αθηναίου.Τα περιεχόμενα των δίσκων έχουν καταλογραφηθεί σε πρόγραμμα Excel.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη συνδέεται με το link: apollon.org.

 

 

 

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.