Ο Δήμος Αθηναίων είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ως προς την παροχή κοινωνικής στήριξης, με διάφορους τρόπους, προς τα παιδιά.

Στηρίζει το ίδρυμα "Κιβωτός του Κόσμου", στην Ακαδημία Πλάτωνος, με διανομή μερίδων φαγητού καθημερινά. Το Κέντρο υποστηρίζει παιδιά μονογονεϊκών -κυρίως- οικογενειών με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα αλλά και παιδιά χωρίς οικογένεια, ελληνόπουλα και παιδιά μεταναστών τα οποία συνυπάρχουν αρμονικά. Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει επίσης δωρεές σε είδη τροφίμων και ένδυσης ενώ, για την ενίσχυσή του διοργανώνει ραδιομαραθώνιο μέσω του Δημοτικού Ραδιοσταθμού "Αθήνα 9.84".

Έχει ξεκινήσει πρόγραμμα σίτισης για παιδιά που παρακολουθούνται και υποστηρίζονται από το "Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιού και Οικογένειας" στο Μεταξουργείο. Σκοπός του κέντρου είναι η στήριξη των οικογενειών και των παιδιών με προβλήματα ένταξης. Η λειτουργία του κέντρου βασίζεται στην εθελοντική εργασία, περιλαμβάνει δραστηριότητες και ενισχυτική διδασκαλία για παιδιά και εφήβους, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, την καλλιέργεια της εμπιστοσύνης και της αυτοεκτίμησής τους, καθώς και την κοινωνικοποίησή τους.

Επίσης ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει με πρόγραμμα σίτισης το σωματείο "Οι Φίλοι του Παιδιού". Το σωματείο είναι μη κερδοσκοπικό, εξασφαλίζοντας πόρους από συνδρομές μελών, δωρεές, χορηγίες και έσοδα εκδηλώσεων που διοργανώνει και έχει ως σκοπό την προστασία και φροντίδα του παιδιού, παρέχοντας παράλληλα ψυχολογική υποστήριξη τόσο στο παιδί όσο και στην οικογένεια.

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.