"Αθλοπαιδιές"

 Οι "Αθλοπαιδιές" είναι ένα πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών των δημοτικών σχολείων της Αθήνας με τα Ολυμπιακά Αθλήματα. Κάθε χρόνο περισσότερα από 14.000 παιδιά (ηλικίας από 9 έως 12 ετών) συμμετέχουν στο θεωρητικό κύκλο του προγράμματος και περισσότερα από 7.200 παιδιά είναι ενεργά στον πρακτικό κύκλο (13 Ολυμπιακά Αθλήματα).

O πρώτος κύκλος του προγράμματος περιλαμβάνει τη γνωριμία με τους στοιχειώδεις κανόνες των αθλημάτων μέσα από προβολές βίντεο και πολυμέσων, ενώ τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά γνωστούς αθλητές και αθλήτριες.

Ο δεύτερος κύκλος (το πρακτικό μέρος), έχει ως στόχο οι μαθητές να αναπτύξουν τις βασικές κινητικές επιδεξιότητες του κάθε αθλήματος, εφαρμόζοντας τους κανόνες μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία.

Οι "Αθλοπαιδιές" πραγματοποιούνται και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΝΑ, στα προαύλια των σχολείων και σε άλλους αθλητικούς χώρους που εξασφαλίζουν οι διοργανωτές.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την υποστήριξη των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Aποκέντρωσης.

 

 
 
"Τουρνουά 3 on 3"
Δυναμική συμμετοχή έχει η διοργάνωση του ετήσιου αθλητικού τουρνουά καλαθοσφαίρισης "3 on 3", την οποία ο ΟΝΑ συνδιοργανώνει με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.
 
Στο Τουρνουά συμμετέχουν ομάδες σωματείων, σχολείων καθώς και ομάδες ανεξάρτητων παικτών.
 
Στο συγκεκριμένο τουρνουά λαμβάνουν μέρος ομάδες τεσσάρων ατόμων που αποτελούνται από αγόρια ή κορίτσια από εννέα έως δώδεκα ετών.

Τρόπος Διεξαγωγής

  • Οι αγώνες γίνονται με το σύστημα νταμπλ-νοκ-αουτ.
  • Οι ομάδες αγωνίζονται μέχρι να προκριθούν στον τελικό.
  • Στο τέλος των αγώνων όσοι συμμετέχουν λαμβάνουν αναμνηστικά διπλώματα ενώ πραγματοποιούνται διαγωνισμοί τρίποντων και ελεύθερων βολών.
"Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ"

 O Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Αθηνών και Ανατολικής Αττικής (Ε.Σ.Π.Α.Α.Α.) πραγματοποιεί κάθε χρόνο αυτή τη μεγάλη διοργάνωση στοχεύοντας να γνωρίσει στα παιδιά των σχολείων της Αθήνας τα μυστικά του αθλήματος.

Στο Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ συμμετέχουν σωματεία που ανήκουν στην Ένωση Πετοσφαίρισης και τα δημοτικά σχολεία και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων. Στην αθλητική αυτή εκδήλωση λαμβάνουν μέρος αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από εννέα έως δώδεκα ετών.

Κάθε σύλλογος και σχολείο έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει με όσες ομάδες επιθυμεί. Οι αθλητές είναι χωρισμένοι σε ομάδες των τριών παικτών και αγωνίζονται με το σύστημα των ομίλων. Στο τέλος των αγώνων ακολουθούν βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις.

 

Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες

Οι Διεθνείς παιδικοί αγώνες (International Children's Games), οι οποίοι, τελούν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) και αποτελούν το κορυφαίο θεσμό του παιδικού αθλητισμού, διεξήχθησαν το 2009 στην Αθήνα. Η Αθήνα ανέλαβε την διοργάνωση έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής και η ανάληψή τους αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας. Φορέας υλοποίησης των αγώνων ήταν ο ΟΝΑ.

Η ανάληψη της διοργάνωσης των Διεθνών Παιδικών Αγώνων, πέντε χρόνια μετά την επιτυχή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, αποτέλεσε μια εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία ανανέωσης του διεθνούς ενδιαφέροντος για την πόλη μας καθώς και για την ενίσχυση του διεθνούς κύρους της πόλης και της χώρας μας.

Η διοργάνωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έτυχε της πλήρους στήριξης όλων των Υπουργείων και των φορέων του αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες απευθύνονται στις ευαίσθητες ηλικίες των 12 έως 15 ετών και αποτελούν μια μεγάλη ετήσια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, πολυπολιτισμικής συνάντησης, συμμετοχής και συναδέλφωσης. Ο Δήμος Αθηναίων, μέσα από τους Αγώνες, είχε την ευκαιρία να αναδείξει τον ηγετικό του ρόλο στην εξέλιξη του παιδικού αθλητισμού, της πολιτισμικής σύγκλισης και της διάδοσης του Ολυμπιακού Πνεύματος σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Ο ΟΝΑ από το 2004 συμμετέχει στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες, οι οποίοι πραγματοποιούνται - κάθε καλοκαίρι - σε μεγαλουπόλεις με τη συμμετοχή παιδικών ομάδων από πολλές χώρες του κόσμου. Η ελληνική ομάδα έχει πετύχει σπουδαίες διακρίσεις στα αθλήματα της διοργάνωσης που λαμβάνει μέρος.

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.