Το γραφείο ισότητας εκπονεί και εφαρμόζει επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια, επιδοτούμενα ή μη με στόχο την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων σε όλους τους τομείς.

 

Εφαρμόζει προγράμματα, ευρωπαϊκά και μη, στους τομείς του επαγγελματικού προσανατολισμού, της επαγγελματικής κατάρτισης και της επανένταξης στην αγορά εργασίας. Στα προγράμματα απασχόλησης που εκπονούνται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Αθηναίων (ΑΕΔΑ) λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για το γυναικείο πληθυσμό της πόλης που ανήκει σε ομάδες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως χρόνια άνεργες, άτομα με αναπηρία, άτομα χαμηλού εισοδήματος, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, πρόσφυγες και μετανάστριες, κακοποιημένες γυναίκες κ.α. Κύριος στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η κοινωνική και εργασιακή προετοιμασία των γυναικών, η βελτίωση των δεξιοτήτων τους και η τοποθέτησή τους σε βιώσιμες θέσεις απασχόλησης. Στην κατεύθυνση αυτή συνδυάζονται δράσεις πληροφόρησης, επαγγελματικού προσανατολισμού και επαγγελματικής συμβουλευτικής, εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για αλλοδαπές/ους και επαγγελματικής κατάρτισης.


Διεξάγει επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα υγείας, πρόληψη της βίας, συμμετοχής στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Λειτουργεί επίσης συμβουλευτικός σταθμός για οικογενειακά θέματα παρέχοντας κοινωνική και ψυχολογική στήριξη από ειδικούς επιστήμονες.

 

Εχει δημιουργήσει κέντρο πληροφόρησης για το γυναικείο πληθυσμό της πόλης σε θέματα δικαιωμάτων αλλά και ευκαιριών για επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξη.

 

Τέλος λειτουργεί Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών που απευθύνεται σε κάθε γυναίκα κακοποιημένη ημεδαπή ή αλλοδαπή.

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.