Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος Αθηνών-Πειραιώς (ΗΣΑΠ) ή, αλλιώς, Γραμμή Μετρό 1, υπήρξε για πολλά χρόνια η μόνη γραμμή μετρό της Αθήνας, που συνέδεε την Αθήνα με τον Πειραιά. Σήμερα συνδέεται με τις γραμμές 2 και 3 του Mετρό, καθώς και με σταθμούς λεωφορείων και τραμ. Η γραμμή αρχίζει από την Κηφισιά και καταλήγει στο λιμάνι του Πειραιά και είναι μάλλον η ταχύτερη επιλογή σας, εάν θέλετε να πάρετε κάποιο πλοίο από το λιμάνι. Όλοι οι σταθμοί της Γραμμής 1 έχουν ανακαινισθεί πλήρως το 2004. Η διαδρομή από την Κηφισιά στον Πειραιά διαρκεί λιγότερο από μια ώρα.

 • Πληροφορίες: τηλ. 1440, 210 3248311, www.isap.gr

 

Το Αττικό Μετρό (Γραμμές 2 και 3) είναι στην κυριολεξία το καμάρι των Αθηναίων. Οι δύο γραμμές του συνδέουν 23 σταθμούς, που καλύπτουν μεγάλο μέρος της πόλης και όλα τα τουριστικά της αξιοθέατα. Το μετρό είναι το πλέον γρήγορο και άνετο μέσο μεταφοράς στην Αθήνα. Η διαδρομή από τον πρώτο στον τελευταίο σταθμό κάθε γραμμής διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά της ώρας.

  Επιπλέον, μια βόλτα με το μετρό της Αθήνας θα σας δώσει την ευκαιρία να πλουτίσετε τις γνώσεις σας πάνω στην ιστορία και στην τέχνη, καθώς σχεδόν κάθε σταθμός του μετρό είναι στην κυριολεξία μια έκθεση. Σε ορισμένους σταθμούς του κέντρου θα δείτε να εκτίθενται αρχαία γλυπτά και κεραμικά, ευρήματα ανασκαφών για το μετρό της Αθήνας, ενώ σε άλλους θα δείτε μεγάλα έργα τέχνης γνωστών σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών. Κατά τις ώρες αιχμής το μετρό αναχωρεί κάθε τρία λεπτά.

    

   Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος είναι ένα νέο, ταχύτατο μέσο μεταφοράς, που συνδέει τα βόρεια προάστια της Αθήνας με την περιοχή των Μεσογείων. Ο προαστιακός σιδηρόδρομος συνδέει το αεροδρόμιο με τη Νεραντζιώτισσα, από όπου μπορείτε να πάτε στον Πειραιά ή στην Κηφισιά μέσω της Γραμμής 1 του Mετρό (ΗΣΑΠ), με τον κόμβο Δουκίσσης Πλακεντίας, για να πάρετε το μετρό για άλλα σημεία της Αθήνας, με τον Σταθμό Λαρίσης, για να πάρετε το τρένο για άλλα μέρη της Ελλάδας, με την Παλλήνη και την Κάντζα, το Κορωπί, αλλά και με την Κόρινθο. Σύντομα προβλέπεται να προστεθούν διαδρομές προς το Λαύριο, τη Ραφήνα και τη Χαλκίδα. Εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί 420.000 επιβάτες την ημέρα.

    

   Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, αλλά και την Αθήνα με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις μέσω Θεσσαλονίκης. Οι κεντρικοί σταθμοί είναι: Σταθμός Πελοποννήσου, τηλ. 210 5131601 και Σταθμός Λαρίσης, τηλ. 210 5297777, ο οποίος εξυπηρετεί και διεθνή δρομολόγια.

   • Πληροφορίες: τηλ. 1440, 210 5297777, www.ose.gr

    

   Όροι Χρήσης

   Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

   Περισσότερα

   Επικοινωνία

   Δημαρχιακό Μέγαρο
   Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

   Δημαρχείο
   Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
   Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
   Τηλ.  
   210 5287800

   Περισσότερα

   Σύνδεσμοι

   Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.   Περισσότερα

   Χάρτης Ιστότοπου

     Ροές RSS

   Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


   Χάρτης Ιστού
   Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.