Με αεροπλάνο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο των Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το Μάρτιο του 2001, έχει κερδίσει διεθνή βραβεία και διακρίσεις, αλλά κυρίως έχει κερδίσει την καρδιά των επισκεπτών, που το θεωρούν ως ένα από τα πιο λειτουργικά και άνετα αεροδρόμια της Ευρώπης. Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί εκατοντάδες πτήσεις από όλα τα μέρη του κόσμου με απόλυτη ασφάλεια, διατηρώντας παράλληλα ένα φιλικό προς τον επιβάτη προφίλ. Βρίσκεται 33 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας και η πρόσβαση σε αυτό είναι ταχύτατη, λόγω της Αττικής Οδού, μιας κεντρικής οδικής αρτηρίας που συνδέει την Αθήνα με την περιοχή των Μεσογείων, αλλά και λόγω των πυκνών δρομολογίων του μετρό και του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Από το αεροδρόμιο έχετε λοιπόν πολλές επιλογές για να φτάσετε στην Αθήνα ή στον Πειραιά. Μπορείτε να πάρετε τα λεωφορεία express, που φεύγουν ακριβώς έξω από την έξοδο του αεροδρομίου, τον προαστιακό σιδηρόδρομο, το μετρό ή ταξί. Όλα βρίσκονται δίπλα στην έξοδο του αεροδρομίου.

  • Για πληροφορίες για τις αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών: τηλ. 210 3530000, www.aia.gr
  • Γενικές πληροφορίες: τηλ. 210 3531000, www.aia.gr

 

Με Ι.Χ. αυτοκίνητο

Η Αθήνα συνδέεται οδικώς με τις βαλκανικές χώρες Αλβανία, Βουλγαρία, FΥROM, καθώς και με την Τουρκία.

Με πλοίο

Καθημερινά υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πάτρας με την Ιταλία, από τα λιμάνια Ανκόνα, Μπάρι, Μπρίντιζι, Βενετία και Τεργέστη. Από το λιμάνι της Πάτρας η Eθνική Oδός Αθηνών-Πατρών οδηγεί στην Αθήνα, σε μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων. Επίσης, πολλά κρουαζιερόπλοια φθάνουν καθημερινώς το καλοκαίρι στο λιμάνι του Πειραιά.

Πειραιάς

Tο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και το κεντρικό λιμάνι της Αθήνας. Από εδώ αναχωρούν κάθε μέρα όλο το χρόνο πλοία για τα νησιά της Ελλάδος, αλλά και για ορισμένους προορισμούς της Πελοποννήσου.

  • Τηλέφωνο: 210 4147800

Με τρένο

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας συνδέει την Αθήνα με τις πόλεις της Βόρειας και Νότιας Ελλάδας, καθώς και με την υπόλοιπη Ευρώπη, μέσω των βαλκανικών χωρών.

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.