Ψυρρή

Περιοχή με έντονη νυχτερινή αλλά και καλλιτεχνική ζωή, η γειτονιά του Ψυρρή συγκεντρώνει πλέον μερικά από τα πιο διάσημα clubs, αλλά και δεκάδες μικρά μπαράκια, τα οποία παίζουν σχεδόν κάθε μουσική, από ηλεκτρονική έως latin. Η περιοχή έχει κατακτήσει το αθηναϊκό κοινό, επιτυγχάνοντας την ισορροπία τέχνης, αισθητικής και διασκέδασης. Τα μικρά, αλλά προσεγμένα στην αισθητική και στις μουσικές επιλογές τους, μαγαζιά είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής. Επισκεφθείτε τα.

Μέχρι το πρωί λειτουργούν και τα πολλά μικρά μεζεδοπωλεία του Ψυρρή, τα οποία σερβίρουν κρασί, ούζο και ρακόμελο και συγκεντρώνουν παρέες κυρίως νεαρής ηλικίας.

 

Γκάζι

  Σε αυτή την αναδιαμορφωμένη πρώην βιομηχανική περιοχή φιλοξενούνται χώροι τέχνης με πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, μπαράκια και clubs, καθώς και μαγαζιά με ελληνική λαϊκή μουσική. Σήμα κατατεθέν της περιοχής το μετα-βιομηχανικό design των clubs.

   

  Πλάκα - Μοναστηράκι

  Δύο πασίγνωστα και all time classic σημεία της πόλης, που αποπνέουν έντονα την ιστορικότητα του χώρου στον οποίο βρίσκονται. Η εκπληκτική θέα της Ακρόπολης τα καθιστά σταθερό πόλο έλξης, όχι μόνο των τουριστών, αλλά και των Αθηναίων, καθώς είναι από τις πιο ρομαντικές γωνιές της πόλης. Στην Πλάκα δεν υπάρχουν μεγάλα dance clubs και bars, όμως υπάρχουν αρκετά rock και jazz clubs, καθώς και κέντρα με έντεχνη ελληνική μουσική. Το Μοναστηράκι διαθέτει αρκετά καλά clubs, ενώ κάθε χρόνο προστίθενται νέα.

   

  Λεωφόρος Συγγρού - Λεωφόρος Ποσειδώνος

  Κατά μήκος της Λεωφόρου Συγγρού συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός κέντρων με προγράμματα ζωντανής ελληνικής μουσικής, όπου εμφανίζονται τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Η νυχτερινή διασκέδαση το καλοκαίρι μεταφέρεται αρκετά πιο κάτω, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Τα διασημότερα clubs της πόλης και τα μαγαζιά με ζωντανό πρόγραμμα ελληνικής μουσικής μεταφέρονται σε όλη τη γραμμή της παραλιακής λεωφόρου και οι Αθηναίοι, συνεπείς στο ραντεβού τους, συνωστίζονται στην παραλιακή λεωφόρο τις νυχτερινές ώρες. Εκεί η διασκέδαση αρχίζει αυστηρά μετά τα μεσάνυχτα και κρατά μέχρι την ανατολή του ηλίου.

   

  Κολωνάκι

  Εδώ και δεκαετίες το Κολωνάκι αποτελεί μια από τις σταθερές επιλογές των Αθηναίων για νυχτερινή διασκέδαση. Εκεί υπάρχουν τα πλέον επώνυμα εστιατόρια και καφέ της πόλης και είναι τόπος συνάντησης ατόμων από τους χώρους της πολιτικής, της δημοσιογραφίας αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Κολωνάκι περιορίζεται μόνο σ’ αυτές τις επιλογές. Στην περιοχή ανοίγουν κάθε χρόνο νέα εντυπωσιακά clubs με χορευτική μουσική που συνήθως ευθυγραμμίζουν τις μουσικές τους επιλογές με το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Το Κολωνάκι είναι μια κλασική επιλογή για όλες τις ηλικίες. Τα πιο γνωστά bar και τα clubs συγκεντρώνονται στις οδούς Χάρητος, Λουκιανού, Πλουτάρχου και Σκουφά, αλλά και γύρω από την Πλατεία Κολωνακίου.

   

  Εξάρχεια

  Μια από τις παλαιότερες συνοικίες των Αθηνών, φιλοξενεί στα όμορφα νεοκλασικά της κτίρια το μεγαλύτερο μέρος του φοιτητικού κόσμου, και ταυτόχρονα αποτελεί σημείο συνάντησης καλλιτεχνών. Στα Εξάρχεια υπάρχει μεγάλος αριθμός clubs και bars με rock μουσική. Τα περισσότερα βρίσκονται γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων και στους πρόποδες του Λόφου του Στρέφη.

   

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.