Είναι γεγονός ότι το clubbing στην Αθήνα διανύει την πιο μεστή δεκαετία του, έχοντας επιτύχει να συνδυάσει το κλασικό ελληνικό ρεπερτόριο με τον δυναμισμό των πάρτι και την ένταση της dance σκηνής με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες πρωτοποριακών δημιουργών. Είναι εντυπωσιακό πόσο εύκολα το πρόγραμμα των μεγάλων αθηναϊκών clubs μεταπηδά από τα πιο πρόσφατα hits του διεθνούς ρεπερτορίου και τις επιλογές κορυφαίων DJs του κόσμου στις τελευταίες ελληνικές επιτυχίες, που κάνουν τον κόσμο να χορεύει μέχρι το πρωί.

 

Dance clubs, disco, freestyle bars, live music bars, latin bars, rock music bars, clubs της underground σκηνής και μπαρ με εναλλακτικά θεάματα, όπως οπτικοακουστικά events, θέατρο, εκθέσεις κ.ά. είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες επιλογές που έχουν κάνει την Αθήνα διάσημη διεθνώς. Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και την καλή jazz μουσική την οποία μπορεί να ακούσει κάποιος σε πολλά jazz bars και clubs στην Αθήνα. Όποιο από τα παραπάνω και αν επιλέξετε, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστείτε από το κέφι και τη ζωντάνια της αθηναϊκής νυχτερινής διασκέδασης.

 

Οι επιλογές διασκέδασης στην Αθήνα διαφέρουν και ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Τον χειμώνα ο πυρήνας της διασκέδασης μεταφέρεται στο κέντρο της πόλης. Μοναστηράκι και Ψυρρή γεμίζουν από κόσμο τα βράδια, φιλοξενώντας, εκτός των εστιατορίων, μπαρ και clubs, πολλές αίθουσες τέχνης και θεατρικές σκηνές. Το καλοκαίρι η νυχτερινή διασκέδαση μεταφέρεται στην παραλιακή λεωφόρο. Τα μεγάλα clubs, οι πίστες και τα αναρίθμητα μπαράκια πάνω στο κύμα κρατούν το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, προσφέροντας εκτός των άλλων, και μια δυνατότητα για... νυχτερινές βουτιές. Η κίνηση, ωστόσο, στο Μοναστηράκι και στην περιοχή του Ψυρρή παραμένει έντονη, καθώς τα περισσότερα μαγαζιά βγάζουν τραπεζάκια έξω.

 

Υπάρχουν και άλλες περιοχές με ιδιαίτερο χαρακτήρα και σταθερούς θαμώνες όλο το χρόνο, όπως τα Εξάρχεια, τα οποία συγκεντρώνουν τον φοιτητόκοσμο της πόλης και το εναλλακτικό της κοινό, το Κολωνάκι, η Πλάκα και το Θησείο, "κλασικές" περιοχές της πόλης για φαγητό και διασκέδαση.

 

Τον τελευταίο καιρό χώροι διασκεδάσεως με ιδιαίτερο χαρακτήρα αποκτούν όλο και μεγαλύτερο κοινό. Τέτοιοι χώροι είναι τα karaoke bars και οι χώροι με oriental και εν γένει ethnic μουσική. Δυναμική άνοδο σημειώνουν και τα dance festivals, τα οποία αρχικά διοργανώνονταν το καλοκαίρι, όμως η τεράστια επιτυχία τους τα έφερε κοντά στο αθηναϊκό κοινό και τον χειμώνα.

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.