Εάν η ιδέα του να φοράτε ένα ελαφρύ παλτό ενώ απολαμβάνετε ένα ζεστό ρόφημα σε ένα υπαίθριο καφέ σε μια ευρωπαϊκή μητρόπολη σας φαίνεται δελεαστική, τότε επισκεφθείτε την Αθήνα το χειμώνα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι βροχοπτώσεις είναι ελάχιστες και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 10°C - 14°C (41°F - 57°F). Μερικές φορές οι θερμοκρασίες είναι ακόμα μεγαλύτερες και υπάρχει ηλιοφάνεια τις περισσότερες ημέρες.

 

Τα Χριστούγεννα όλες οι κεντρικές πλατείες είναι στολισμένες, φωταγωγημένες, και διαθέτουν διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Οι βιτρίνες των καταστημάτων, χριστουγεννιάτικες και λαμπερές, γοητεύουν τα βλέμματα των περαστικών, ενώ οι ελληνικές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις κυριαρχούν παντού.
 

Οι επισκέπτες που επιλέγουν να έρθουν στην Αθήνα το χειμώνα θα πρέπει να εστιάσουν στην αρχαία ιστορία της πόλης και να εκμεταλλευτούν τον χρόνο τους για να επισκεφτούν τα πολλά αρχαιολογικά και σύγχρονα μουσεία, τις αίθουσες τέχνης αλλά και τα "σοφιστικέ" εστιατόρια και τα μοντέρνα bars και night clubs. Εκθέσεις τέχνης, λυρικές και δραματικές παραστάσεις και η αγορά στις καλύτερες στιγμές της, συμπληρώνουν την εικόνα της Αθήνας στους ζωηρούς ρυθμούς του χειμώνα.

 

Ο Δεκέμβριος και ο Φεβρουάριος είναι οι ιδανικοί χειμωνιάτικοι μήνες για μια επίσκεψη στην Αθήνα. Ο Δεκέμβριος για τη λαμπρότητα της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας και ο Φεβρουάριος για το καρναβάλι. Απόκριες στην Αθήνα σημαίνει πολύ κέφι και ακόμα περισσότερη διασκέδαση. Σε διάφορες γειτονιές η πλατείες, όπως στην πλατεία Κοτζιά στο Μοσχάτο και την Πλάκα, γίνονται παρελάσεις μεταμφιεσμένων που είναι πολύ επιτυχημένες και δημοφιλείς. Αλλά εκτός από αυτό, οι ίδιοι οι Αθηναίοι που αγαπούν να μεταμφιέζονται και να πηγαίνουν σε πάρτι και συγκεντρώσεις, δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα κεφιού στους δρόμους της πόλης.

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.