Ταβέρνα της Αθήνας

Οι ταβέρνες ήταν και εξακολουθούν να είναι το πιο παραδοσιακό ελληνικό εστιατόριο. Υπάρχουν εκατοντάδες ταβέρνες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, αλλά οι εκλεκτότερες συνωστίζονται στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στον Πειραιά, στην Κυψέλη και στα Πετράλωνα. Κάποιες από αυτές έχουν παραμείνει πιστές στις συνταγές της κλασικής ελληνικής κουζίνας, ενώ κάποιες άλλες προτείνουν γευστικότατες παραλλαγές ελληνικών γεύσεων, χάρη στους πετυχημένους πειραματισμούς των "ψαγμένων" μαγείρων τους.

 

Τελευταία, ιδίως μετά τη θριαμβευτική "επιστροφή" της μεσογειακής διατροφής, που θεωρείται η πλέον υγιεινή και ισορροπημένη, υπάρχει και στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας μια έντονη τάση για επάνοδο των αυθεντικών παραδοσιακών γεύσεων που βασίζονται σε κλασικά μεσογειακά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, το μέλι κ.ά. Πολλές ταβέρνες πλέον ειδικεύονται στην αυθεντική κυκλαδίτικη ή κρητική αλλά και στην πολίτικη κουζίνα.

 

Εάν προτιμάτε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με μουσική, μπορείτε να δοκιμάσετε την κεφάτη εμπειρία μιας από τις δεκάδες ταβέρνες με ζωντανή μουσική. Οι καλύτερες περιοχές για μια τέτοια εμπειρία είναι η Πλάκα και η περιοχή του Ψυρρή, αλλά υπάρχουν και άλλες καλές περιοχές, όπως το Μοναστηράκι και αρκετές ταβέρνες των βορείων προαστίων.

 

Στα βορειοδυτικά προάστια, στις παραλιακές συνοικίες και στα Μεσόγεια υπάρχουν ελληνικά εστιατόρια που προσφέρουν καλή ελληνική κουζίνα βασισμένη στο κρέας. Τέτοιες περιοχές είναι η Βαρυμπόμπη, οι Θρακομακεδόνες, η Λυκόβρυση, η Σταμάτα, η περιοχή Βλάχικα στη Βάρη και άλλες.

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.