20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 10:05

Ενημέρωση για διανομή ΤΕΒΑ Δήμου Αθηναίων

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών και συνδυάζεται με Συνοδευτικά μέτρα για την κοινωνική αποκατάσταση των ωφελουμένων. Συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στο στόχο της εξάλειψης της φτώχειας.

Για αυτό το σκοπό ο Δήμος Αθηναίων θα διανείμει προϊόντα σε δεκατρείς χιλιάδες (13.000) νοικοκυριά, από τη Δευτέρα 20/09/2021 έως και την Παρασκευή 01/10/2021. Η ενημέρωση των νοικοκυριών έγινε με γραπτό μήνυμα sms στο κινητό τηλέφωνο των δικαιούχων (σύμφωνα με την κατά δήλωση τους ως προς την αίτηση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος – ΕΕΕ).

Τα πακέτα που θα διανεμηθούν θα περιλαμβάνουν πεντόλιτρες συσκευασίες ελαιολάδου, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων της νόσου COVID 19, η διανομή θα λάβει χώρα στο χώρο της Αποθήκης του Δήμου Αθηναίων επί των οδών Αλεξάνδρου Α’ και Ευκαλύπτων στον Βοτανικό.

Τονίζεται ότι οι διανομές θα πραγματοποιηθούν τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες-μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, που έχουν τεθεί από την επίσημη νομοθεσία.