23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 16:11

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: Να σταματήσει άμεσα το αίσχος της κρατικής επίθεσης στα προσφυγικά της λ. Αλεξάνδρας

Από το πρωί της Τρίτης 22/11, στο συγκρότημα των κατειλημμένων προσφυγικών κτιρίων της λεωφόρου Αλεξάνδρας εκτυλίσσεται μια ανείπωτη ντροπή: πρόσφυγ(ισσ)ες, μετανάστ(ρι)ες και άλλοι φτωχοί άνθρωποι βιώνουν τη στοχευμένη προσπάθεια της αστυνομίας να τους εκδιώξει από τις κατοικίες τους.

Η κυβέρνηση και ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους προσπαθούν με βία, εισβολές, συλλήψεις και εξώσεις να πάρουν εκδίκηση για την παταγώδη αποτυχία εκκένωσης του σπιτιού της Ιωάννας Κολοβού, την οποία ανέτρεψε η άμεση κινητοποίηση μεγάλου πλήθους αγωνιζόμενου κόσμου και συλλογικοτήτων. Με αυτό τον στόχο χτύπα τους ακόμα πιο αδύναμους, τους ξεριζωμένους, τα πιο ακραία θύματα της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Που ήταν οι κρατικοί φορείς όταν αυτοί οι άνθρωποι ζητούσαν άσυλο και στέγη; Θα οδηγηθούν και αυτοί/ες οι ξεριζωμένοι/ες στην αστεγία ή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους μόνους προορισμούς που τους προσφέρει η κυβέρνηση, όταν τουλάχιστον δεν τους «επαναπροωθεί» ή σκοτώνει στα σύνορα;

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος της εκκένωσης των προσφυγικών. Να αφεθούν όλοι και όλες οι συλληφθέντες/είσσες ελεύθεροι και ελεύθερες και να αποχωρήσουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή.

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892

Δημοτικός σύμβουλος: Κεφαλληνός Παναγιώτης, τηλ. 6934511133

Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:

Ρέππα Ντίνα, Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα,

Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης, Μένου Κική