04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 13:32

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | Το Μουσείο στο σπίτι: Christmas edition

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου φέρνει τα Χριστούγεννα στο σπίτι μέσα από μια συναρπαστική σειρά ψηφιακών δράσεων για μικρούς και μεγάλους! Στις ιδιαίτερες φετινές γιορτές που η αισιοδοξία και η χαρά είναι πιο αναγκαίες από ποτέ, τα παιδιά από 3 ετών μαζί με τις οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου και να απασχοληθούν δημιουργικά, μέσα από εικαστικές κατασκευές και δημιουργικές κάρτες, με θέμα -τι άλλο – την αγαπημένη τους γιορτή, τα Χριστούγεννα! Το Μουσείο στο σπίτι, λοιπόν, μόνο που αυτή τη φορά είναι… Christmas edition!

Μέσα από διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, οι μικροί μας φίλοι καλούνται να φτιάξουν τις πιο απίθανες κατασκευές, ακολουθώντας απλές οδηγίες και χρησιμοποιώντας υλικά που έχουμε στο σπίτι και, ποιος ξέρει, ίσως γίνουν οι πολύτιμοι βοηθοί του Άγιου Βασίλη αυτά τα Χριστούγεννα! Τα παιδιά θα φωτίσουν με φωταέριο το εργαστήριο που μέχρι τώρα δούλευε με το φως των κεριών, θα κατασκευάσουν μικρές καμινάδες-στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα γεμίσουν τα αεριοφυλάκια με τις πιο χριστουγεννιάτικες ευχές, δημιουργώντας πρωτότυπες κάρτες για τα αγαπημένα τους πρόσωπα!

Και βέβαια, οι ψηφιακές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες δε σταματούν εδώ αφού το Μουσείο προσκαλεί τα παιδιά να  ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου… αλλιώς, μέσα από  διαδραστικές θεματικές κάρτες με ζωγραφιές και παιχνίδια! Τι υλικά θα χρειαστούν; Έντονα χρώματα, λίγη παρατηρητικότητα και πολλή φαντασία!

Φέτος τα Χριστούγεννα, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μετατρέπεται σε εργαστήριο του Άγιου Βασίλη! Ανακαλύψτε το στο www.gasmuseum.gr και ζήστε μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εμπειρία στο σπίτι!