Καταγγελία για μη ικανοποιητική απάντηση από Δ/νση Εμπορίου

Υπόθεση 231

Yποβολή: 14.6.2013

 Διαμεσολάβηση 131/2013 προς Δ/νση Εμπορίου & Ανάπτυξης: 17.6.2013

Απάντηση υπηρεσίας: 3.7.2013

Mε την απάντηση της Δ/νσης Εμπορίου & Ανάπτυξης παρατίθεται πίνακας με νεότερες μηνύσεις που υπάρχουν στο αρχείο της υπηρεσίας για τα καταγγελλόμενα καταστήματα, καθώς επίσης και για τις διοικητικές κυρώσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της υπηρεσίες για ένα έκαστο εξ αυτών. Ως προς τον χρόνο ανάρτησης στο Διαδίκτυο, η υπηρεσία αναφέρει ότι δεν υπάρχει υποχρέωση από τη νομοθεσία για συγκεκριμένη ημερομηνία ανάρτησης και ότι η ανάρττηση των αδειών και των σφραγίσεων ήταν προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Αθηναίων για την διαφάνεια των ενεργειών του Δήμου, την οποία υλοποίησε η Διεύθυνση. Έτσι, μέσα στο πρώτο 20ήμερο κάθε μήνα αποστέλλονται τα στοιχεία που αφορ ού ν τις νέες άδειες καθώς και τις σφραγίσεις του προηγούμενου μήνα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης και μόνο. Το πότε γίνεται η ανάρτηση είναι θέμα του portal και του όγκου εργασίας του, πάντως αναρτώνται εντός του μήνα. Η Διεύθυνση υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να αναρτά έγγραφα άλλων υπηρεσιών. Τέλος επισημαίνει ότι ο φόρτος εργασίας της Διεύθυνσης έχει αυξηθεί υπερβολικά, ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων έχει μειωθεί δραματικά.

Διαμεσολάβηση 131/2013/Α προς Δ/νση Εμπορίου & Ανάπτυξης και 6ο Δημοτικό Αστυνομικό Τμήμα: 23.8.2013

Απάντηση Διεύθυνσης Εμπορίου & Ανάπτυξης: 1.10.2013

Η Διεύθυνση Εμπορίου & Ανάπτυξης απαντά ότι το Τμήμα Επιβολής Διοικητικών Κυρώσεων σε ΚΥΕ παραλαμβάνει μηνύσεις εκτός της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας και από την Δ/νση Πυρ/κων Υπηρεσιών, την ΕΛ.ΑΣ. και την Δ/νση Περιβαλλοντική Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής. "Ως εκ τούτου οι μηνύσεις που έρχονται στην Διεύθυνσή μας και καταχωρούνται ηλεκτρονικά, αθροιστικά είναι περισσότερες από αυτές της Δημοτικής Αστυνομίας". Η Διεύθυνση αναφέρει ότι η Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Οργάνωσης & Πληροφορικής έχει αναλάβει να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα στο οποίο θα υπάρχουν δεδομένα από τρεις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων (Δ/νση Εμπορίου & Ανάπτυξης, Δ/νση Δημοτικών Προσόδων και Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας) για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των υπηρεσιών του Δήμου. Το εν λόγω πρόγραμμα δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα. Η Διεύθυνση παραθέτει αναλυτικά στοιχεία για όλα τα πρόσθετα ερωτήματα που έχουν τεθεί. Σχετικά με την κατάθεση αντιρρήσεων, αναφέρεται ότι τηρείται το άρθρο 20 παρ. 2 του Συντάγματος και το άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας. Σχετικά με την μη πραγματοποίηση σφραγίσεων, η Διεύθυνση αποδίδει το πρόβλημα στη μη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ αναφέρει ότι θα προχωρήσει στην έκδοση νέων ειδοποιήσεων και αποφάσεων προσωρινών σφραγίσεων "όταν θα έχει ορισθεί και κοινοποιηθεί στην υπηρεσία μας ποιά όργανα θα υλοποιήσουν τις σφραγίσεις των καταστημάτων". Τέλος, η υπηρεσία αναφέρει ότι έχει απαντήσει πολλές φορές στην επιτροπή κατοίκων, η οποία "δεν ικανοποιείται ποτέ και επανέρχεται σχεδόν κάθε μήνα με διευκρινιστικά ερψτήματα και σχόλια που υποδηλώνουν προκατάληψη προς την υπηρεσία μας." Στο τέλος, η υπηρεσία μνημονεύει ότι κατά το άρθρο 4 παρ. 3 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας προβλέπεται ότι οι υπηρεσίες απαλλάσσονται από την υποχρέωση να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων, όταν το αίτημα "επαναλαμβάνεται κατά τρόπο καταχρηστικό".

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 131/2013158.34 KB
ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 131/2013/Α152.46 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.