Καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας από κατάστημα

Υπόθεση 167

Υποβολή: 23.4.2013

Διαμεσολάβηση 80/2013 προς Δνσεις Εμπορίου & Δ.Αστυνομίας: 2.5.2013

Απάντηση Δ/νσης Εμπορίου :20.5.2013

Με το έγγραφο της Δ/νσης Εμπορίου & Ανάπτυξης δίνονται απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης. Η Δ/νση απέστειλε τις απόψεις της στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και η σχετική προσφυγή του ΚΥΕ απορρίφθηκε. Στη συνέχεια ακολούθησε νέα ειδοποίηση για προσωρινή αφαίρεση της άδειας, για είκοσι (20) ημέρες όσον αφορά μεταγενέστερες παραβάσεις και θα ακολουθήσει απόφαση Δημάρχου για προσωρινή αφαίρεση της άδειας λειτουργίας και σφράγιση του Κ.Υ.Ε. μετά την προθεσμία που προβλέπεται για τυχόν ενστάσεις και αντιρρήσεις. Ως προς το ζήτημα του χρόνου ενημέρωσης της υπηρεσίας ως προς τις παραβάσεις και την ταχύτητα επέμβασης, η Διεύθυνση αναφέρει: "μέσα σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες ελέγχτηκε, συντάχτηκε πήρε υπογραφή από τους εισηγητή, προϊστάμενο, διευθυντή, γενικό γραμματέα, αντιδήμαρχο (αφού ελέγχθηκε το έγγραφο από τους ανωτέρω) και τέλος διεκπεραιώθηκε και πρωτοκολλήθηκε παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία (π.χ. έλλειψη χαρτιού, βλάβη στο φωτοτυπικό, έλλειψη προσωπικού και μεγάλος αριθμός αντίστοιχων υποθέσεων για διεκπεραίωση."

Διαμεσολάβηση 80/2013/Α προς Δ/νση Εμπορίου & Ανάπτυξης και προς Δημοτική Αστυνομία: 9.9.2013

Απάντηση Διεύθυνσης Εμπορίου & Ανάπτυξης: 1.10.2013

Σύμφωνα με την απάντηση της Διεύθυνσης, η υπηρεσία προχώρησε στην έκδοση Δημαρχιακής απόφασης για την προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας για δέκα (10) ημέρες. Στη συνέχεια εκδόθηκε επόμενη απόφαση Δημάρχου για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών, της οποία πραγματοποιήθηκε μεν η σφράγιση, όχι όμως και η αποσφράγιση, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων της Δημοτικής Αστυνβομίας. Η υπηρεσία δεν προχώρησε σε ενέργειες κατά τον μήνα Αύγουστο για την σφράγιση των καταστημάτων, διότι αφενός μεν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας "υποχρεώθηκαν να κάνουν χρήση των ρεπό και της κανονικής άδειας ενόψει διαθεσιμότητας, αφετέρου δε λόγω της μειωμένης υπηρεσιακής δύναμης που διέθετε η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας ενόψει των διαδικασιών διεκπεραίωσης εκκρεμών υποθέσεων, την απογραφή και παράδοση εξοπλισμού και πάσης φύσεως αρχείων. Η υπηρεσία μας δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση νέας ειδοποίησης και απόφασης προσωρινής σφράγισης, διότι δεν έχει ορισθεί και κοινοποιηθεί στην υπηρεσία μας ποιά όργανα θα υλοποιούν τις σφραγίσεις των καταστήμάτων." Η υπηρεσία αναφέρει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του προϊσταμένου με την καταγγέλλουσα, την ενημέρωσε για τα ανωτέρω και ότι μόλις ορισθεί το όργανο που θα πραγματοποιεί τις σφραγίσεις, το τμήμα θα προχωρήσει στην έκδοση νέας απόφασης προσωρινής σφράγισης. Στη συνέχεια η καταγγέλλουσα ζήτησε αντίγραφα των μηνύσεων και ο προϊστάμενος της εξήγησε ότι για λόγους απορρήτου της προδικασίας και προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, δεν επιτρέπεται η χορήγηση τέτοιων στοιχείων χωρίς άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Διαμεσολάβηση 80/2013/Β προς Δ/νση Εμπορίου & Ανάπτυξης: 19.11.2013

Απάντηση Δ/νσης Εμπορίου & Ανάπτυξης: 29.11.2013

Σύμφωνα με την απάντηση της Δ/νσης, ήδη αποκαταστάθηκε το πρόβλημα και η απόφαση σφράγισης επανακοινοποιήθηκε.

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 80/2013170.35 KB
ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 80/2013/Α159.1 KB
ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 80/2013/Β153.15 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.