Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

antarsialogo

Ο Δήμαρχος Αθήνας Καμίνης πετάει στο δρόμο εννέα οικογένειες με μικρά παιδιά ανακοινώνοντας τους κυνικά με ένα άκαρδο τελεσίγραφο ότι πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά των διαμερισμάτων μέχρι την Παρασκευή 21 Ιούλη!

Πρόκειται για οικογένειες που βρήκαν στέγη από τα παγκάκια και τους δρόμους στην “κοινωνική πολυκατοικία” της οδού Μπουμπουλίνας 36 στα Εξάρχεια από το 2014.

antarsialogo

Ο Δήμαρχος Καμίνης ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με την εγκύκλιο Σκουρλέτη έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασα της ανεργίας 85 εργαζόμενους και εργαζόμενες του Δημοτικού Βρεφοκομείου προχωρώντας σήμερα στη λύση των συμβάσεων τους.

antarsialogo

Ο Δήμος της Αθήνας και η ΚΕΔΕ να στηρίξουν τους συμβασιούχους χωρίς “ναι μεν αλλά”.

Κλείστε όλους τους Δήμους την Πέμπτη 29 Ιούνη! Ολοι και όλες στο συλλαλητήριο!

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στους Δήμους όλης της χώρας δίνουν μια μάχη για όλους μας, για να έχουμε δημοτικές υπηρεσίες, καθαριότητα στις γειτονιές, παιδικούς σταθμούς, πράσινο, κοινωνική φροντίδα για τους ηλικιωμένους, τους άπορους και τους πρόσφυγες.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Ιούνη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

 «Πρέπει να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ένα επίμαχο θέμα για τους περιβόητους χώρους ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών, δηλαδή ηρωίνης, μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή. Μας ανησυχεί η δέσμευση της Κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας ότι θα φέρουν νομοθετική ρύθμιση.

LaikhSyspeirwsi

 Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Μαΐου 2017, ο Στέλιος Λάμπρου, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, ανέδειξε τα εξής ζητήματα:

 «Στις ανακοινώσεις του Δήμου για το Πολυνομοσχέδιο, την Κυριακάτικη αργία και για την “εποπτευμένη χρήση ναρκωτικών”, ο Δήμαρχος παίρνει καθαρά αντιδραστική πολιτική θέση.

LaikhSyspeirwsi

 «Ο Δήμος Αθηναίων να πάρει θέση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τους συμβασιούχους», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Μαΐου.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Απρίλη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τη δημιουργία γηπέδου του Παναθηναϊκού και την ανάπλαση του Πάρκου Γουδή, δήλωσε τα εξής:

«Μαζικοί φορείς και συλλογικότητες που έχουν παλέψει για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή αντιδρούν για την ξαφνική και απροκάλυπτη στάση του Πρωθυπουργού, να κάνει άλλη μια ’’κωλοτούμπα’’ με την εξαγγελία για τη δημιουργία του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Απρίλη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, ανέδειξε τα εξής ζητήματα:

«Tο θέμα των Εξαρχείων πρέπει να συζητηθεί, και όχι μόνο με αφορμή το container. Να πάρει η Κυβέρνηση τις ευθύνες της και ο Δήμος τις δικές του. Αυτό δε νομιμοποιεί το καθεστώς που υπάρχει στο χώρο των Εξαρχείων από πολλές πλευρές, από συγκρουόμενα κυκλώματα, γενικευμένη παραβατικότητα και από απουσία του Δήμου. Απουσιάζει η καθαριότητα, ο φωτισμός, το πράσινο, η συντήρηση στις παιδικές χαρές. Ο Δήμος πρέπει να κάνει τη δουλειά του.

antarsialogo

Μια απόφαση με θέμα “ενεργοποίηση υλοποίησης προγράμματος προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους και σε υπηρεσίες Α' υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών” με ημερομηνία 7 Απρίλη εξαγγέλλει την “υλοποίηση Β' κύκλου” του παραπάνω προγράμματος.

antarsialogo

Η επιμονή για την μεταστέγαση του 20ου Γυμνασίου στο χώρο όπου βρίσκεται το 48ο Γυμνάσιο με απόφαση πλέον του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πείθει ότι πρόκειται για κίνηση βελτίωσης των συνθηκών διδασκαλίας. Είχε προηγηθεί ψηφοφορία στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με ισοψηφία(3-3!) και πέρασμα της απόφαση μεταστέγασης με την διπλή ψήφο του προέδρου…Πως χωράνε άλλωστε 230 μαθητές σε χώρο όπου αποχώρησαν 100 μαθητές του 31ου σχολείου;

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.