Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων στις 14 Φλεβάρη 2019, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων έθεσε τα εξής θέματα:

«Έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας στην απόφαση του Δήμου να προπληρώνονται μέχρι τέλος Μαρτίου τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από τους επαγγελματίες της Αθήνας. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και αφορά χιλιάδες επαγγελματίες, οι οποίοι θα πρέπει να προπληρώσουν στο Δήμο χρήματα που θα μαζέψουν όλη τη χρονιά.

LaikhSyspeirwsi

Περιοδεία στο ΕΕΕΕΚ Κωφών και βαρήκοων της Α΄ Διεύθυνσης ΔΕ Αθήνας, στο οποίο φοιτούν κωφοί μαθητές με σύνοδες πολλαπλές αναπηρίες (σ.σ. άλλη αντίστοιχη δομή δεν υπάρχει στην Αθήνα), πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Η αντιπροσωπεία του κόμματος είχε συναντήσεις με τον Διευθυντή και τους διδάσκοντες του σχολείου. Η συζήτηση μεταφραζόταν στη νοηματική, μιας και το σχολείο είναι «δίγλωσσο», λόγω της απασχόλησης σε αυτό κωφών και χρησιμοποιούντων τη νοηματική εκπαιδευτικών.

antarsialogo

"Να μην περάσουν οι εκβιασμοί της Εθνικής Τράπεζας για “πακέτο” απαλλοτριώσεων από τον Δήμο της Αθήνας

Για δεύτερη φορά εισάγεται σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας το θέμα της έγκρισης ενός “πακέτου-συμφωνία” με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για την εκπλήρωση ενός προγράμματος απαλλοτριώσεων, το οποίο περιλαμβάνει οικόπεδα και κτίρια με έναν παντελώς απαράδεκτο τρόπο, όσον αφορά τις ανάγκες του κόσμου που ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

LaikhSyspeirwsi

Το ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια της συντρόφισσας Αλέκας Μπενάτου, που έφυγε πρόωρα κι αιφνίδια, από τη ζωή. Τη Δευτέρα 11 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί η πολιτική κηδεία της. Η οικογένεια της επιθυμεί αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το Κόμμα.

ANTARSIA

Πέμπτη 14 Φλεβάρη ανοίγουμε την μάχη των δημοτικών εκλογών και στο 4ο Διαμέρισμα του Δήμου της Αθήνας!

Εκδήλωση, Πέμπτη 14 Φλεβάρη, 6.30μμ, καφενείο ο Πλάτων, Τριόλεως 61, Ακαδημία Πλάτωνος

Η  μάχη για τον Δήμο της Αθήνας

Ομιλητές: Mc Γίνκα, τραγουδιστής, Μαρία Αμπελιώτη, εργαζόμενη Τμήμα Καθαριότητας Δήμου Αθήνας και Κϊνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη, Αννα Στάμου, Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδος, Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

LaikhSyspeirwsi

Επιλέγοντας συμβολικά το χώρο των γραφείων της ΕΕΔΑ, στο Αμαξοστάσιο της διεύθυνσης καθαριότητας στην Ιερά Οδό, ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, έδωσε συνέντευξη στο δημοσιογράφο της ΕΡΤ Πάνο Χαρίτο, για την εκπομπή FOCUS.

LaikhSyspeirwsi

Περιοδεία στο 9ο ΕΠΑΛ Αθήνας πραγματοποίησε την Πέμπτη 31 Γενάρη 2019 ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας.

Συζήτησε με τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα του σχολείου, με αιχμή εκείνο του κτιριακού. Σημειώνουμε πως το σχολείο έχει μετακινηθεί από τα Σεπόλια στην Ακαδημία Πλάτωνος, ως συστεγαζόμενο με το 3ο ΕΠΑΛ, αφήνοντας μια ολόκληρη λαϊκή περιοχή χωρίς ΕΠΑΛ. Υποτίθεται πως εκεί, μέρος του χώρου του ΒΟΤΡΥΣ, έχει δεσμευθεί για να γίνει νέο σχολείο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προχωρά αλλά και κανένα μέτρο δεν πάρθηκε, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή του σε μαθητικό δυναμικό.

LaikhSyspeirwsi

Στη συζήτηση σχετικά με τη δέσμευση των αποθεματικών των δήμων που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Γενάρη 2019 ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, δήλωσε τα εξής:

« Συμφωνούμε στο ψήφισμα για την αντίθεση που πρέπει να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο, απέναντι στο νέο εκβιασμό της Κυβέρνησης για τη δέσμευση των διαθεσίμων του δήμου. Πρέπει όμως να υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων καθώς ο Δήμος έχει ήδη παραδώσει τα αποθεματικά του.

antarsialogo

Με το βαρύγδουπο όνομα “στρατηγική ένταξης” επιχειρεί η κυβέρνηση να συγκαλύψει την απαράδεκτη ρατσιστική μεταχείριση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων και των παιδιών τους φέρνοντας στη Βουλή για ψήφιση ένα κείμενο απαράδεκτο. Μάλιστα υιοθετεί ένα κλασσικό ισλαμοφοβικό στερεότυπο με την τοποθέτηση ότι παλιότερα οι μετανάστες από την Αλβανία είχαν συμβατότητα(!) με την κουλτούρα της Ελλάδας ενώ αργότερα οι επόμενες “προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές” είχαν σοβαρές διαπολιτισμικές διαφορές! Ξεχνάει βέβαια την ρατσιστική μεταχείριση των Αλβανών μεταναστών με την επιχείρηση σκούπα που κατέληξε να μαζέψει χιλιάδες σε γήπεδο στην Παλλήνη και σε μαζικές απελάσεις με κλούβες της ΕΛΑΣ κατευθείαν στα σύνορα!

LaikhSyspeirwsi

      «Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, για τις ανάγκες μας, το δίκιο μας»: Αυτό ήταν το στίγμα της εκδήλωσης που έγινε το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιανουαρίου 2019 στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων για την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο δήμο Αθηναίων και υποψήφιων συμβούλων στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

     Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συνέχεια της εκδήλωσης, το λόγο πήραν υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ και Γραμματέας της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.