Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Η Ανοιχτή Πόλη με τον Νάσο Ηλιόπουλο συναντήθηκε σήμερα το πρωί με το Σωματείο Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ε.Ε.Δ.Α. Η συζήτηση επεκτάθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους στην καθαριότητα: από τις κτιριακές ανάγκες και τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, μέχρι τις προοπτικές της διαχείρισης των απορριμμάτων και την εξασφάλιση επάρκειας στα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων.

logotypos site dimos_0

Στην πρόσκληση-ημερήσια διάταξη για την 11η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αθηναίων την 21/10/2020, διαβάζουμε με έκπληξη ότι το 6ο θέμα έχει τίτλο «Λήψη απόφασης για την εκκίνηση της εκπόνησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ανάπλαση του δημοσίου χώρου στο Κέντρο της Αθήνας με άξονα τον “Μεγάλο Περίπατο”».

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Μετά από πρόσφατο δικαστήριο στις 16 Οκτωβρίου, οι 18 απολυμένοι συμβασιούχοι της προκήρυξης 3Κ κέρδισαν τελικά προσωρινή διαταγή, μέχρι την έκδοση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, και έτσι επιστρέφουν στην εργασία τους. Πρόκειται για σημαντική νίκη που επιβεβαιώνει την αξία της συλλογικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μαζί με δημοτικούς συμβούλους της Ανοιχτής Πόλης, βρέθηκαν σήμερα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, στο πλευρό των μαθητών που κρατούνταν από την Πέμπτη στη ΓΑΔΑ αντιμετώπιζοντας κατηγορίες για κακουργήματα, επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας που διεκδικεί ασφαλή σχολεία.

geroulanos-_0

Από την ημέρα που άρχισε το εγχείρημα του «Μεγάλου Περιπάτου» επιμένουμε ο λόγος να πάει στους Αθηναίους. Η Δημοτική Αρχή, όμως, επιμένει και σε αυτό θέμα να αποφασίζει μόνη της. Όχι μόνο δεν ανοίγει τη δημόσια διαβούλευση στους Αθηναίους αλλά σήμερα οδηγεί διαδικασίες – εξπρές για να περάσει άλλη μια φορά όπως-όπως αποφάσεις από τα Κοινοτικά Συμβούλια. Τι φοβάται; Ότι μπορεί να ακούσει τα παράπονα των Αθηναίων; Μα αυτό ακριβώς είναι η Δημόσια Διαβούλευση, πρόσκληση στον Αθηναίο να συμμετάσχει. Ο Δήμαρχος, όμως, επιμένει να ενεργεί μόνος του.

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Η Ανοιχτή Πόλη, με τον επικεφαλής της Νάσο Ηλιόπουλο και τη δημοτική σύμβουλο Δέσποινα Αλεβυζάκη, επισκέφτηκε σήμερα το 54ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, στο πλευρό των γονέων και των εκπαιδευτικών για να διεκδικήσουμε μαζί τους λύσεις στα επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Προβλήματα οφθαλμοφανή με κάποια από αυτά να θέτουν ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους σε συνθήκες πανδημίας: τοίχοι μέσα στην υγρασία, δυσάρεστες οσμές λόγω βλάβης στην αποχέτευση, πρίζες που κρέμονται στον αέρα, φθαρμένος τάπητας, ελλιπέστατος εξαερισμός τόσο στην τάξη όσο και στις τουαλέτες, ανυπαρξία εξόδου κινδύνου, αλλά και απουσία Πιστοποιητικού Πυροπροστασίας.

logotypos site dimos_0

Η πολεμική απειλή που εντείνεται στην περιοχή επιβάλλει την αντιπολεμική κινητοποίηση εργαζομένων και νεολαίας. Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την υγειονομική κρίση προσπαθεί να επιταχύνει την υλοποίηση των πολεμοκάπηλων πολιτικών της. Η χώρα μας γεμίζει επικίνδυνες αμερικανικές βάσεις και γίνεται πολεμικό ορμητήριο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ με την συμφωνία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.  Κλιμακώνεται η εντατική πολεμική προετοιμασία και αντιπαράθεση με την Τουρκία για τις ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες, ενώ εντείνονται οι απάνθρωπες πολιτικές ενάντια στους πρόσφυγες στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Τη μείωση των δημοτικών τελών στα θέατρα της Αθήνας διεκδικούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με επιστολή τους στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στηρίζοντας σχετική έκκληση θεάτρων της Αθήνας. Στην επιστολή τους αναφέρουν:

«στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας θα θέσουμε, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, την έκκληση θεάτρων της Αθήνας για μείωση των Δημοτικών τελών των θεάτρων τους για όσο λειτουργούν με μειωμένο αριθμό θεατών ή είναι κλειστά, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Με την πρόσφατη απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει τις υπουργικές αποφάσεις που επέτρεψαν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του “Μεγάλου Περιπάτου” στο κέντρο της Αθήνας, ως μη συναφείς προς την ανάγκη περιορισμού της πανδημίας που επικαλούνται. Θα περίμενε κανείς ότι η Δημοτική Αρχή, σεβόμενη την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, θα είχε ήδη ξεκινήσει να μαζεύει το έργο. Στην περίπτωση όμως του κ. Μπακογιάννη, η Κυβέρνηση επέλεξε να συνεχίσει τις νομοθετικές ακροβασίες, παρατείνοντας τις ρυθμίσεις του Περιπάτου μέχρι τις 28/02/2021 με φωτογραφική ρύθμιση που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μάλιστα με την ίδια αιτιολογία που λίγες μέρες νωρίτερα το ΣτΕ απέρριψε.

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)
Νέα βάρη ετοιμάζεται να επιβάλει η δημοτική Αρχή του Κ.Μπακογιάννη στους κατοίκους και εργαζόμενους της Αθήνας που από ανάγκη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τους για να μετακινηθούν.
 
Μετά την εφαρμογή του μεγάλου περιπάτου που "βγήκε και δε βγήκε", ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει τη Γ' φάση της ελεγχόμενης (επί πληρωμή) στάθμευσης στις περιοχές Μετς, Μακρυγιάννη και Ιλίσια με την οποία σχεδιάζει να εισπράξει 6 εκατομμύρια ευρώ κυρίως από πρόστιμα και κλήσεις.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.