Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Το 19ο Γυμνάσιο Αθήνας επισκέφθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, όπου συζήτησε με το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Στο εν λόγω σχολείο φοιτούν 230 μαθητές, εκ των οποίων το 85% είναι μετανάστες. Παρά το γεγονός πως υπάρχουν αιτήματα για την εγγραφή και προσφύγων μαθητών, αυτό γίνεται σε πολύ μικρή κλίμακα, αφού, λόγω περιορισμένων χώρων, έχει ματαιωθεί επανειλημμένα η προγραμματισμένη δημιουργία τάξης υποδοχής.

logotypos site dimos_0

Αποκαλυπτικό της απόλυτης αδιαφορίας της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη αποτελεί η συζήτηση για τις σχολικές επιτροπές και την καταβολή της Γ’ δόσης στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στις 2/12.

Αποδείχτηκε ότι δεν έχει πάρει κανένα απολύτως μέτρο για να αντιμετωπίσει  το τεράστιο οικονομικό ζήτημα που η ίδια δημιούργησε στις σχολικές μονάδες, αφού τις «στέγνωσε» κυριολεκτικά μη αποδίδοντάς τους τα χρήματα της Γ’ δόσης. Δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση στα θέματα που έθεσε με την τοποθέτησή της η δημοτική σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, Ρέππα Ντίνα, παρά μόνο ευχές να προχωρήσουν γρήγορα οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε τα χρήματα να μπορούν να τους αποδοθούν. Ο κίνδυνος να μη συμβεί αυτό και τα σχολεία να μείνουν χωρίς χρήματα μέχρι τα Χριστούγεννα είναι ορατός!

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Τη στήριξή τους στην παραχώρηση χώρων των παιδικών Εξοχών για του Δήμου Αθηναίων για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων μέχρι το Μάιο εξέφρασαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκέμβρη 2019. Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, υπερψηφίζοντας την σχετική πρόταση, τόνισε τα εξής:

«Είναι φανερό ότι η εκδίωξη της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή αφήνει χώρο σε ρατσιστικά παραληρήματα, όπως έκαναν οι προηγούμενοι ομιλητές.

logotypos site dimos_0

Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε ΕΕ, Κυβέρνηση, κεφάλαιο» στηρίζουμε την πορεία των συλλογικοτήτων και των φορέων των κατοίκων των Εξαρχείων.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ. και συνολικά το κεφάλαιο και οι μηχανισμοί του κλιμακώνουν την επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία, εκτυλίσσεται μια συνολική και σε βάθος επίθεση στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

logotypos site dimos_0

Σε κουρελόχαρτα έχει μετατρέψει ο δήμος της Αθήνας τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τις οποίες δηλώνεται έστω στα λόγια η συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου στους συμβασιούχους που απολύονται και η τοποθέτησή του να υπάρξει παράταση των συμβάσεών τους είτε στα κοινωφελή προγράμματα είτε για αυτούς που απολύθηκαν από την 3Κ.

 ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κατά ψήφισαν οι έξι κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπακογιάννη στο ψήφισμα, που κατατέθηκε στο 6ο Κοινοτικό Συμβούλιο Αθήνας, από τον κοινοτικό σύμβουλο της Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας με «θέμα Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα".

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Το συγκρότημα του 42ου και 4ου Γενικού Λυκείου Αθηνών επισκέφτηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, με αφορμή τις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και την ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών.

 ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Είναι πρόσκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα της αντιφασιστικής πλειοψηφίας, της πλειοψηφίας που στέκεται με αλληλεγγύη και συμπόνοια για τους πρόσφυγες και ιδιαίτερα τα ασυνόδευτα παιδιά, η παράταξη Μπακογιάννη να νομιμοποιεί τον ρατσιστικό λόγο και την παρουσία στo 6 κοινοτικό συμβούλιο των "επιτροπών κατοίκων" που συνεργάστηκαν με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα δολοφονικά πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πλατεία Αττικής το 2008-2013. Την Παρσακευή 29 /11 τους φιλοξενούν στο 6ο κοινοτικό συμβούλιο!

 ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την Παρασκευή 29/11 έρχεται για συζήτηση στο συμβούλιο του 6ου κοινοτικού διαμερίσματος, αίτημα «επιτροπών κατοίκων» σχετικά με τη δημιουργία δομής ανήλικων προσφύγων σ

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Οκτώβρη 2019 ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής ζητήματα:

«Για τη στάση του δήμου στα δικαστήρια που έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι, πρέπει να είναι καθαρή η τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλίου. Χρειάζεται με σαφήνεια να καταλήξουμε ώστε να εξασφαλίζεται ότι ο δήμος θα εκπροσωπείται στο δικαστήριο και ο εκπρόσωπός του θα στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων που εργάστηκαν για ένα χρόνο, γιατί δεν πρόκειται για 8μηνα, αλλά για εργαζόμενους που δουλεύουν ένα χρόνο στο δήμο της Αθήνας μετά τις παρατάσεις.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.