Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Απριλίου 2018, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, στις τοποθετήσεις του δήλωσε τα εξής:

Για τις ΣΔΙΤ στη Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού

« Ο Δήμαρχος προσπαθεί, αξιοποιώντας ένα θεσμικό πλαίσιο με το οποίο συμφωνεί, τις Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) που ιδιωτικοποιούν άμεσα (και όχι έμμεσα) μια σειρά από λειτουργίες του Κράτους και των Δήμων, να παρουσιάσει σαν μονόδρομο ένα νόμο που διατηρεί η σημερινή Κυβέρνηση. Η ηγεσία του Δήμου της Αθήνας, που ανήκει στο κίνημα της αλλαγής αξιοποιεί αυτό το πλαίσιο για να περάσει ανοιχτά την ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών ενός ακόμα τομέα του Δήμου.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Μάρτη 2018, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στο ρατσισμό έκανε την εξής δήλωση:

« Ο ρατσισμός δεν έχει πολλές ερμηνείες, αλλά μία. Απέναντι σε αυτή την πολιτική και στις εκφράσεις της πρέπει να είμαστε κάθετοι, με όλα τα μέσα και με πρακτικές ενέργειες. Είναι σωστές μια σειρά από δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Χτες ανακοινώθηκε η καταδίκη σε ισόβια υποψήφιου βουλευτή της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, για δολοφονία συμπολίτη μας στην περιοχή Ελληνορώσων.

anoixtipoli

Η ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη που χαρακτηρίζει τη διαχείριση του Δήμου Αθηναίων, έχει εκφραστεί παλιότερα με την συναίνεση στην κατάργηση υπηρεσιών όπως η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες, στον ζήλο που επέδειξε στην απόλυση των συμβασιούχων και στην εκχώρηση λειτουργιών  της Δ/νσης Καθαριότητας σε ιδιώτες.

anoixtipoli

Πραγματοποιήθηκε μετά την αναβολή, η συζήτηση για τη σύναψη δανείου του Δήμου της Αθήνας  με την ΕΤΕΠ, ύψους 55εκ ευρώ. Παρά την αναβολή, με σκοπό την διεξοδικότερη ενημέρωση, ουδέν νέο προέκυψε! Αντί για τον αναμενόμενο κατάλογο με τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το δάνειο, ξανακατατέθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου με προσθέσεις και μεταφορές κονδυλίων  προϋπολογισμό.

anoixtipoli

Α. Η υπόθεση του ΒΙΟΠΑ Προμπονά ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας 2000, όταν έγινε η αλλαγή χαρακτηρισμού από ΒΙΟΠΑ (βιοτεχνικό - βιομηχανικό πάρκο) σε «ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση», όπου επιτρέπονται οι χρήσεις γενικής κατοικίας (καταστήματα, κατοικίες, βιοτεχνίες μικρής εγκατεστημένης ισχύος – μικρής όχλησης). Πρακτικά με αυτόν τον τρόπο άνοιγε ο δρόμος για εντατική εκμετάλλευση. Έτσι, μια περιοχή 55000 τ.μ.,  από εκτός σχεδίου που ήταν (το ΒΙΟΠΑ έχει περιορισμένες χρήσεις και δεν έχει ρυμοτομία), θα έχουμε σχέδιο πόλεως και πρακτικά όλες τις προβλεπόμενες χρήσεις. Ο Σουφλιάς τότε τους έκανε το χατίρι, ψηφίστηκε ο νόμος μετατροπής από ΒΙΟΠΑ σε «ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση».

LaikhSyspeirwsi

 Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Μάρτη 2018 έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω θέματα:

LaikhSyspeirwsi

«Επιμένουμε στην ανάγκη να πάρουν ανάσα οι λαϊκές οικογένειες, πιέζοντας για να γίνουν συγκεκριμένα έργα και απαλλοτριώσεις στο Δήμο Αθηναίων» δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Μάρτη 2018, σχετικά με τη σύναψη δανείου 55 εκατ. Ευρώ μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ης Φλεβάρη 2018, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, σχετικά με το θέμα της σύναψης δανείου 55 ετατ. Ευρώ μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, έκανε την παρακάτω δήλωση.

« Όταν συζητάμε για ένα δάνειο για να γίνουν έργα και απαλλοτριώσεις, η θέση μας είναι καθαρή. Δεν μπορούμε να  συζητάμε εισηγητικό χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για συγκεκριμένα έργα και απαλλοτριώσεις.

anoixtipoli

Ο δήμος Αθηναίων παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα απορρόφησης κονδυλίων τόσο από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Αττικής (ΠΑ) όσο και από το ΕΣΠΑ, λόγω ανυπαρξίας μελετών αλλά και κατάρτισης ολοκληρωμένων προγραμμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί αξιοποίηση των υπαρχόντων χρηματοδοτικών εργαλείων.

LaikhSyspeirwsi

       Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Γενάρη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω θέματα.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.