Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

logotypos site dimos_0

Κύριε πρόεδρε, αιτούμαστε να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/11 το θέμα της παραχώρησης των αιτούμενων χώρων στο 144ο ΔΣ Αθήνας, για τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα». Το αίτημα αυτό αποτελεί κοινά εκφρασμένο αίτημα και με άλλες δημοτικές παρατάξεις στον δήμο της Αθήνας αλλά και πλήθος εκπαιδευτικών κι εργατικών σωματείων, συλλογικοτήτων γειτονιάς, αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και συντονισμοί. 

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Το χώρο του διατηρητέου κτιρίου ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Χατζηκώνστα (Αιόλου 38 & πλατείας Αγ. Ειρήνης) επισκέφτηκε την Παρασκευή το πρωί κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας. Στις 6 Νοέμβρη κατέρρευσε τμήμα στο κέντρο του κτιρίου, ενώ το δεξιό και αριστερό τμήμα του παραμένουν άθικτα.

logotypos site dimos_0

Η απόλυτη χυδαιότητα στους εντεταλμένους συμβούλους του Κ. Μπακογιάννη Δεν χρειάζονται πολλά λόγια ούτε βαθιές αναλύσεις! Η ζωή επαναλαμβάνεται και…

Η πρόεδρος της Τεχνόπολης, δημοτική σύμβουλος με τον Κ. Μπακογιάννη και υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων κα Κ. Γκαγκάκη βρισκόταν στο πάνελ της εκπομπής του Γ. Λιάγκα, στον SKAI, στην οποία οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν με μισάνθρωπο, εμετικό, σεξιστικό και μισογύνικο τρόπο τη σεξουαλική παρενόχληση στη βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τον φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη φοιτήτριας την ώρα που εκείνη διάβαζε.

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Ένα μέρος των προβλημάτων που έχει καταγράψει η Λαϊκή Συσπείρωση για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις παιδικές χαρές και τα αθλητικά κέντρα της Αθήνας παρουσιάστηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. το ΟΠΑΔΑ, απαιτώντας ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα. Έπειτα από επιμονή του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης και την πίεση φορέων, το θέμα είχε ενταχθεί στην Ημερήσια Διάταξη του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ.

 ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ούτε τα αυτονόητα της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων δεν εξασφαλίζει η κυβέρνηση. Εξαγγέλλει διορισμούς και προσλήψεις, αλλά πολλές και σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών συνεχίζουν να υπάρχουν εδώ και δύο μήνες. Τα σχολεία στενάζουν χρόνια τώρα κάτω από το βάρος των μνημονιακών περικοπών και της μόνιμης υποχρηματοδότησης, εκπαιδευτικοί βιώνουν την αδιοριστία και την ελαστική εργασία και μαθητές στερούνται βασικά μορφωτικά τους δικαιώματα. Δεν γίνονται όλα τα μαθήματα των ομάδων προσανατολισμού σε όλα τα λύκεια, ούτε λειτουργούν η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη, ενώ τα τμήματα υποδοχής των προσφυγόπουλων είναι λίγα και κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Με αντιπροσωπεία της Ένωσης Χειροτεχνών Δρόμου που έχει έδρα στο δήμο της Αθήνας συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος. Οι χειροτέχνες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο Νόμο που πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο του 2019, ζητώντας να παραμείνει σε ισχύ το προηγούμενο καθεστώς που τους αντιμετώπιζε σαν χειροτέχνες και όχι σαν επιχειρηματίες και ταυτόχρονα να παραμείνουν στις ίδιες θέσεις στη νέα χωροθέτηση που θα κάνει ο δήμος της Αθήνας.

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Αίτημα για σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έχει καταθέσει από τη Δευτέρα 4 Νοέμβρη οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ώστε ο Δήμος της Αθήνας να παραχωρήσει χώρους του 144ου δημοτικού σχολείου για τη λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας "Η ΕΝΟΤΗΤΑ".

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 31 Οκτώβρη 2019 ψηφίστηκε ο καθορισμός των δημοτικών τελών για το έτος 2020. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισαν την εισήγηση της δημοτικής Αρχής να διατηρηθούν τα τέλη στα προηγούμενα υψηλά επίπεδα. Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση: 

«Οι Αθηναίοι φορολογούνται ήδη από δεκαπέντε μεριές. Η θέση μας είναι ότι θα πρέπει τα δημοτικά τέλη να καταργηθούν. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο νόμος βάζει όρια. Σε αυτά τα πλαίσια, μια ρεαλιστική πρόταση είναι να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος να εφαρμόσουμε στην μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα δεκαπλάσιο συντελεστή σε σχέση με την κατοικία.

logotypos site dimos_0

Με αφορμή τρία πανό και δύο αφίσες που υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στις Σέρρες η Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων επέβαλλε στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ! Η καταγγελία έγινε από το Α.Τ. Σερρών, που προσπαθεί συστηματικά να φιμώσει τη φωνή της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, ενώ κλείνει τα μάτια σε ακριβοπληρωμένες ιλουστρασιόν διαφημίσεις και τοποθετήσεις μπάνερ των αστικών κομμάτων, παρατάξεων και εταιρειών.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.