Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

anoixtipoli

Έχει καταντήσει ρουτίνα πλέον επί δημαρχίας Καμίνη, λίγο πριν τις καλοκαιρινές  διακοπές, να ψηφίζουμε και  μια προγραμματική σύμβαση με την ΕΑΤΑ για να χρηματοδοτήσουμε έμμεσα την λειτουργία της. Είναι λογικό βέβαια, καθώς μια Ανώνυμη Εταιρεία που δημιουργήθηκε για να συνεπικουρεί το Δήμο σε συγκεκριμένους τομείς, έχει εκτινάξει τις αποζημιώσεις των στελεχών της σε αντίστοιχες πολυεθνικών.

antarsialogo

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των δεκάδων ανθρώπων που χάθηκαν άδικα στις φλόγες των πυρκαγιών στη Ραφήνα και τη Ν.Μάκρη.

Από την Μάνδρα μέχρι τη Ραφήνα, με βροχή και με φωτιά ένα σύστημα σε κρίση σκοτώνει θυσιάζοντας τις ζωές των ανθρώπων στο βωμό της απληστίας του κέρδους μιας μειοψηφίας του 1% της κοινωνίας.

anoixtipoli

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου κυρίου Καμίνη κατά τη διάρκεια του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου στο χώρο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου. Είχαμε διαβλέψει την προσπάθεια εκ μέρους του να καπηλευθεί την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίο του Άρεως.

antarsialogo

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στην ειδική συνεδρίαση του για τα ναρκωτικά και το Πεδίο του Άρεως με τις ψήφους της παράταξης Καμίνη και μόνο, προχώρησε σε μια απόφαση-παρωδία με κεντρικό άξονα την καταστολή, με έντονη ρατσιστική οσμή κατά των χρηστών ενώ υποκριτικά προτείνει τάχα μέτρα υπέρ τους.

anoixtipoli

Επί δυο θητείες, ο δήμαρχος Αθηναίων δεν έχει να παρουσιάσει αποτελέσματα σε κανένα από τα πεδία που αφορούν την αρμοδιότητά του. Παρόλα αυτά, θέλοντας να αξιοποιήσει τη μοναδική πολιτική βάση που διαθέτει, τον ίδιο τον Δήμο της Αθήνας, βιάζεται να επενδύσει στην προεκλογική εκμετάλλευση του αξιώματός του. Ο Δήμαρχος που εκλέχτηκε στο όνομα της πολιτικής ανεξαρτησίας, έχει αναδειχθεί πρωταθλητής όλων των προκατόχων του, σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση του Δημαρχιακού θώκου για το προσωπικό πολιτικό του μέλλον.

LaikhSyspeirwsi

« Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Πεδίον του Άρεως θα πρέπει να είναι ανοιχτή στον κόσμο που θέλει να παρακολουθήσει τί πραγματικά λέει ο Δήμος Αθηναίων για το πρόβλημα που τον αφορά»  τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Ιουλίου 2018, σχετικά με την ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στον Πανελλήνιο Γ.Σ. για το ζήτημα των Ναρκωτικών. Στην τοποθέτησή του δήλωσε τα εξής:

     « Εμείς ψηφίσαμε να γίνει με τον όρο να είναι ανοικτή στη συμμετοχή του κόσμου από το Πεδίον του Άρεως. Υπάρχουν δύο οργανωμένες Επιτροπές. Η επιτροπή “Μένουμε Πεδίον Άρεως”  και η “Επιτροπή Κατοίκων”. Οι εκπρόσωποι συλλόγων πρέπει να συμμετέχουν όπως επίσης και ένας κόσμος που θέλει να παρακολουθήσει τί λέει ο Δήμος Αθηναίων για το πρόβλημα που τον αφορά. Θα πρέπει να  προσκληθούν και οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους κάθε μέρα στον Πανελλήνιο και περνούν κάθε μέρα από την περιοχή.

anoixtipoli

Θέμα Βραχυχρόνια  Μίσθωση

H Ανοιχτή Πόλη ζήτησε να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την «Βραχυχρόνια Μίσθωση» προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες που προκαλούνται από την εξάπλωση του φαινομένου.  Ως «Βραχυχρόνια Μίσθωση» στο πλαίσιο της «οικονομίας του διαμοιρασμού» ορίζεται η μίσθωση «ακινήτου» που συνάπτεται μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, μικρότερη του έτους. Ο διαχειριστής των Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης μπορεί να είναι  φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

anoixtipoli

Ο Δήμαρχος που εκλέχτηκε στο όνομα της πολιτικής ανεξαρτησίας, έχει αναδειχθεί πρωταθλητής όλων των προκατόχων του, σε ότι αφορά την εκμετάλλευση του Δημαρχιακού θώκου για το προσωπικό πολιτικό του μέλλον. Ο κύριος Καμίνης, πρότεινε να γίνει επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πεδίον του Άρεως, με πρόσχημα το θέμα των ναρκωτικών.

LaikhSyspeirwsi

     « Συμφωνούμε με την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως. Θα συζητήσουμε για το πρόβλημα των ναρκωτικών, όχι μόνο για αυτούς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της χρήσης, αλλά και για τη ναρκωκουλτούρα, την εγκατάλειψη της πρόληψης, πρακτικές διαχωρισμού ουσιών και την προβολή της κάνναβης που προωθεί η δημοτική Αρχή, όπως έγινε με την έκθεση για την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης στη Τεχνόπολη» δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, σχετικά με την πρόταση του Δημάρχου να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για το ζήτημα των Ναρκωτικών στο χώρο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

ANTARSIA GEITONIES

Ο Καμίνης αποφάσισε να κόψει στις 30 Ιούνη το ρεύμα στους άστεγους του προγράμματος της “κοινωνικής πολυκατοικίας” Μπουμπουλίνας 36 για να τους πετάξει στο δρόμο. Αυτήν την απόφαση έφερε σε συζήτηση ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας ζητώντας να μην προχωρήσει ο Δήμος της Αθήνας στη διακοπή ρεύματος.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.