Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

logotypos site dimos_0

Απαλλαγή του Νίκου Χαραλαμπόπουλου από κάθε κατηγορία

Όχι στη φίμωση. Ελευθερία του λόγου και της ενημέρωσης

Η απειλή διώξεων και καταδίκης δεν τρομοκρατούν και δεν σταματούν το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων

Για ακόμη μια φορά επιχειρείται να χτυπηθεί το κίνημα αλληλεγγύης των στρατευμένων μέσω νέας δίωξης κατά του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

logotypos site dimos_0

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις νέες δικαστικές διώξεις σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη και προσωπικά ενάντια στα μέλη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΥ.Σ.Θ.) Γρηγόρη Σκουλά, συνταξιούχο και Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρο καθώς και τον πρ. πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. Μάκη Αναγνώστου, οι οποίοι κλήθηκαν σε «προκαταρκτική εξέταση υπόπτου» στις 10 Οκτώβρη 2019.

logotypos site dimos_0

Την Τετάρτη 09/10, αντιπροσωπεία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα αποτελούμενη από τη δημοτική σύμβουλο Ρέππα Ντίνα και τους Κεφαλληνό Παναγιώτη, Μεγαλοοικονόμου Θοδωρή και Μένου Κική, επισκέφτηκε το στρατόπεδο του Ελαιώνα και συναντήθηκε με τους συντονιστές εκπαίδευσης του στρατοπέδου για να ενημερωθεί για την κατάσταση σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

 ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Περιοδεία στο 102ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην οδό Βαφειοχωρίου πραγματοποίησαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και ο Βασίλης Ραπτάκης, κοινοτικός σύμβουλος του 7ου διαμερίσματος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας. Συναντήθηκαν με τη διευθύντρια του Σχολείου κα Φωστιέρη Σοφία, τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων της 7ης Κοινότητας κο Παναγιώτη Καρβέλη και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων  κο Παναγιώτη Σαλαπατα και Θοδωρή  Σταθόπουλο.

 ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας κατέθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας για να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14 Οκτώβρη 2019 το θέμα της ΠΝΠ της Κυβέρνησης για το ΚΕΘΕΑ. Το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας αναφέρει τα εξής:

« Με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 30/9/2019) της Κυβέρνησης που αφορά τη λειτουργία και το διορισμό ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 14 Οκτώβρη 2019. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πλήττει την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων.

 ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Τις σοβαρές ευθύνες του Δήμου στα θέματα της διαχείρισης απορριμμάτων και των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας στο δημοτικό συμβούλιο, την προηγούμενη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη 2019.

logotypos site dimos_0

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/10, ΣΤΙΣ 8.30 π.μ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ  ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου είκοσι ατόμων βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία του ρ/σ «Aθήνα 984». Η πρωτοβουλία πάρθηκε από συνέλευση που υποστηρίζει τα δικαιώματα μεταναστών και αντιτίθεται στις εκκενώσεις των καταλήψεων που φιλοξενούσαν πρόσφυγες. Σε αυτή την κατεύθυνση ζήτησε να ακουστεί ολιγόλεπτο, διάρκειας τεσσάρων λεπτών, μήνυμα-παρέμβαση στον αέρα.

 ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Σεπτέμβρη 2019, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

«Την Τετάρτη είναι η δική δυο εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων και δύο συμβούλων προηγούμενης περιόδου, μεταξύ αυτών κι εγώ, από τον αρχιμανδρίτη Π. Μπούμπα γιατί είπαμε τη γνώμη μας σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το καθεστώς που έχει διαμορφώσει στο Γηροκομείο Αθηνών, υπόθεση για την οποία ο συγκεκριμένος ιερέας στις 22 Νοεμβρίου δικάζεται σε Κακουργοδικείο. Με αφορμή τη δίκη, θα πρέπει να επανέλθει η συζήτηση σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει η νέα διοίκηση του Δήμου με το θέμα του Γηροκομείου.

logotypos site dimos_0

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/9/19, βασικό θέμα αποτέλεσε ο ορισμός μελών στα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων.

 Η διαδικασία αυτή  υπονομευμένη από την αρχή (μετά την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να μετατρέψει  πραξικοπηματικά τη μειοψηφία  των κάτω από 50%  σε πλειοψηφία του 60%), ήταν έτσι κι αλλιώς  παρωδία γιατί  δίνει  συγκεκριμένα  στον συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη που έχει 21 στους 49 Δημοτικούς συμβούλους, απόλυτη πλειοψηφία στα 15μελή Δ.Σ. των ΝΠΔΔ (9 στους 15).

logotypos site dimos_0

Πάνω από 30.000  εργαζόμενοι  στα «κοινωφελή» προγράμματα ανακύκλωσης ανέργων βρίσκονται για μια άλλη φορά,  μετά από μια προεκλογική ολιγόμηνη παράταση, μπροστά στην απόλυση.

Στο σύνολο των  Δήμων, υπηρετούν κατά   χιλιάδες,  σε όλες τις υπηρεσίες. Μαζί με όσους από  τους «παρατασιούχους» που παραμένουν στη δουλειά και τους Ι.Δ.Ο.Χρ. (8μηνα), φτάνουν το 50% των εργαζόμενων.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.