Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

LaikhSyspeirwsi

Με διαδικασίες «ψεκάστε – σκουπίστε – τελείωσατε» το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 9η Νοεμβρίου 2017 ψήφισε δέκα θέματα που αφορούν τους συντελεστές τελών και υλοποιούν την φορομπηχτική πολιτική που υλοποιεί η διοίκηση του Δήμου όλα τα χρόνια της θητείας της.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Νοέμβρη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, δήλωσε σχετικά με το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ):

 «Από την αρχή της συζήτησης ήμασταν υπέρ της λειτουργίας  από το Δήμο Αθηναίων Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών. Και αυτή η συζήτηση κρατάει χρόνια, τουλάχιστον από τις αρχές αυτής της δεκαετίας.  Και επειδή ως Λαϊκή Συσπείρωση εκφραζόμαστε πολιτικά ενιαία, δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος Δήμος που έχει προχωρήσει και με απόφαση και με χωροθέτηση και θα μπορούσε να λειτουργεί το ΚΑΝ αν εδώ και ένα χρόνο η αποκεντρωμένη δεν φρέναρε, είναι ο Δήμος της Πάτρας.

antarsialogo

Επίθεση σε βάρος συνεργείου μελών της ΠΕΝΕΝ που προπαγάνδιζε την εκδήλωση του σωματείου για τα 100 χρόνια της Ρωσικής επανάστατης σημειώθηκε εχθές το βράδυ. Το γνωστό τάγμα εφόδου των νεοναζί , προσπαθώντας να τρομοκρατήσει στον Πειραιά επιτέθηκε σε δυο αφισοκολλητές έξω από τον ΟΙΚΟ του ΝΑΥΤΟΥ. Δεν θα περάσουν!

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Οκτώβρη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, στην τοποθέτησή του για το ζήτημα της μείωσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) με βάση τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε η Κυβέρνηση για το 2018 δήλωσε τα εξής: « Απέναντι στη νέα σφαγή των ΚΑΠ, στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2018, ο κ.Δήμαρχος στέκεται με μια άνευρη κριτική. Οι ΚΑΠ είναι οι μόνοι πόροι που υπάρχουν για να αμβλύνεται η φορομπηχτική πολιτική από την πλευρά των Δήμων.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Σεπτεμβρίου 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, έθεσε τα εξής ζητήματα:

«Συμφωνούμε με την απόφαση του Δημάρχου να μη δώσει τα διαθέσιμα του Δήμου. Το θέμα δεν είναι μόνο αν αυτά θα τα πάρει ο Δήμος κάποτε πίσω, αλλά ότι στερείται η δυνατότητα από το Δήμο να μπορεί, με χρήματα τα οποία μαζεύει από τους δημότες στα πλαίσια της γενικότερης φοροληστείας, να ασκήσει τη δική του πολιτική. Από αυτή την πλευρά θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός ο Δήμαρχος όταν διαφημίζει, όπως και ο Πρωθυπουργός, τα ματωμένα πλεονάσματα από μια γενικευμένη φορομπηξία.

antarsialogo

Σε ανοιχτή συνεργασία με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του 5ου κοινοτικού συμβουλίου Διονύσιος Αδαμόπουλος προκειμένου να εμποδίσει να συζητηθεί ψήφισμα το οποίο είχε κατατεθεί στην κοινότητα υπέρ του κλεισίματος των Γραφείων της Χρυσής Αυγής. Αντί να θέσει το ψήφισμα εντός ημερήσιας διάταξης όπως έπραξαν άλλα κοινοτικά συμβούλια όπου μάλιστα υπερψηφίστηκε (7ο,6ο και 1ο ) υπερέβαλλε σε χυδαιότητα κατά των αντιφασιστών ενώ κάλεσε την Αστυνομία!

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της  31ης Αυγούστου 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

« Δεν μπορούμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Δήμαρχο για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επειδή οι ευχές δεν πρέπει να δίνονται υποκριτικά και δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές διεργασίες άλλου Κόμματος. Ο Δήμαρχος δίνει έναν αγώνα σε κοινή στράτευση με τις πολιτικές και ιδεολογικές δυνάμεις που εκφράζει, με τις οποίες έχουμε αντιπαρατεθεί αυτά τα 8 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο.

antarsialogo

Στο 59ο Γυμνάσιο και το 101ο  Δημοτικό σχολείο του 5ου κοινοτικού διαμερίσματος του Δήμου Αθήνας υπάρχουν άλυτα, για την ώρα, ζητήματα προσβασιμότητας που αφορούν μαθητές με κινητική αναπηρία.

Αναδεικνύουν όμως την προκλητική έλλειψη σχεδιασμού για τις ανάγκες αυτών των παιδιών ώστε να εξυπηρετείται η ισότιμη πρόσβαση στην παιδεία και να μην φορτώνεται στα χέρια των γονέων η επίλυση αυτών των ζητημάτων με τρόπους που δεν συνάδουν με τον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

antarsialogo

Η απόφαση του Δήμου Αθήνας να βάλει τέλος στη λειτουργία της "κοινωνικής πολυκατοικίας" στην οδό Μπουμπουλίνας 36, όπου βρήκαν καταφύγιο άστεγοι, γυναίκες, άνδρες και παιδιά ιδιαίτερα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, είναι μια άκαρδη ενέργεια.

antarsialogo

Ο Δήμαρχος Αθήνας Καμίνης πετάει στο δρόμο εννέα οικογένειες με μικρά παιδιά ανακοινώνοντας τους κυνικά με ένα άκαρδο τελεσίγραφο ότι πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά των διαμερισμάτων μέχρι την Παρασκευή 21 Ιούλη!

Πρόκειται για οικογένειες που βρήκαν στέγη από τα παγκάκια και τους δρόμους στην “κοινωνική πολυκατοικία” της οδού Μπουμπουλίνας 36 στα Εξάρχεια από το 2014.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.